نقد و بررسی Xiaomi Redmi Note 5
بازار گوشی های تلفن همراه همیشه در سرتاسر دنیا داغ بوده است. در کشور ما هم این امر با وجود علاقه مندان بسیار در این حوزه امری طبیعی است. اکثر برندهای بزرگ دنیا همانطور که در بازار جهانی برای خود جایگاهی دست و پا کرده اند در ایران هم طرفداران خود را به خوبی شناخته اند. در این بین شرکت های چینی چندی است که در بازار آسیا بخش میان رده و پایین رده را به خوبی در اختیار خود گرفته اند و شرکتی همچون شیائومی با فرستادن محصولاتی با سخت افزار قوی و قیمت مناسب به بازار، توجه بخش بزرگی از مصرف کنندگان را به خود جلب کند. یکی از این محصولاتی که از شرکت شیائومی در سال 2018 به بازار عرضه شد Redmi Note 5 است که از ویژگی های بارز آن می توان به سخت افزار قوی و ظرفیت بالای باتری آن اشاره کرد. در ادامه با ما برای بررسی این گوشی همراه باشید.
طراحی
همانند خیلی دیگر از محصولاتی که ما از شیائومی دیدیم تفاوت چندانی در پنل جلویی مشاهده نمی شود. بیشترین فضای پنل جلو را صفحهنمایش دستگاه به خودش اختصاص داده است. با توجه به دیگر محصولاتی که در سال 2018 رونمایی شده است انتظار می رفت که حاشیه های صفحه نمایش نسبتا کم باشد اما چنین نیست و در مقایسه با پرچمداران بازار و برخی از گوشیهای میان رده حاشیههای صفحهنمایش در این گوشی بیشتر است. قاب پشتی دستگاه و فریم اطراف از فلز ساخته شده و از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است. ارتفاع گوشی نسبتا بلند می باشد اما عرض آن اندازه مناسبی دارد و به راحتی میتوان با یک دست آن را گرفت و کار کرد. به سبب جنس بدنه فلزی، گوشی بهخوبی به دست کاربر میچسبد و هیچ اثرانگشت یا کثیفی روی قاب باقی نمیماند. صفحهنمایش حدود 77.5 درصد از قاب جلویی را به خودش اختصاص داده است. به مانند اکثر گوشی های دیگر، خروجی صدا به همراه سنسورها و دوربینهای سلفی در قسمت بالایی دیده میشوند. پایین صفحهنمایش نیز هیچ گزینه ای وجود ندارد. پایین گوشی جک 3.5 میلی متری هدفون در کنار میکروفون اصلی و درگاه ارتباطی و اسپیکر قرار دارد. در لبه سمت راست کلید پاور به همراه کلید ولوم دیده میشود که طراحی ای کاملا شبیه به هم دارند. در لبه سمت چپ درگاه سیمکارت ها قرار دارد که از دو سیمکارت نانو همزمان پشتیبانی میکند. درگاه سیمکارت دوم در این گوشی به گونه ای است که می توانید از آن برای استفاده از کارت حافظه خارجی هم استفاده کنید. درگاه اینفرارد را کنار میکروفون دوم در بالای گوشی می توانیم ببینیم. در قاب پشتی سنسور اثرانگشت با طراحی دایرهای شکل و در بخش میانی قرار گرفته است. همچنین دوربین اصلی با دو لنز در قابی جداگانه از قاب پشتی به همراه فلش جای گرفته است.
نمایشگر
این گوشی دارای یک نمایشگر۵.۹۹ اینچی IPS LCD ساخت Tianma با نسبت ۱۸ به ۹ می باشد. نمایشگر فول اچدی پلاس با رزولوشن ۲۱۶۰ در ۱۰۸۰ پیکسل تصاویر شارپی را به نمایش میگذارد. تراکم ۴۰۳ پیکسل بر اینچ باعث شده تا کار کردن با این گوشی اصلا خسته کننده نباشد. حداکثر روشنایی در این گوشی در حالت دستی و خودکار چیزی حدود ۳۷۰ است. نمایشگر این گوشی در بحث میزان حداقل روشنایی نیز بسیار توانمند عمل میکند؛ بهطوری که از روشنایی ۰.۸ نیتی برخوردار میباشد. همچنین از قابلیتی با نام «Reading mode» برای فیلتر کردن نور آبی نمایشگر بهره گیری شده است که باعث می شود در محیط های تاریک راحت تر از گوشی استفاده کرد؛ این قابلیت دارای زمان بندی هم هست. نسبت کنتراست Native بهدستآمده با الگوی ANSI ۱۲۴ این گوشی را در بازهی گوشیهای میان رده و اقتصادی قرار می دهد. خوانایی گوشی C8، زیر نور خورشید متوسط ارزیابی میشود و نمیتوان آن را با بهترین های این بخش مقایسه کرد.
در بخش «Contrast & colors» در تنظیمات نمایشگر سه گزینهی زیر به چشم میخورند:
Automatic contrast: حالت پیش فرض که کنتراست را نسبت به نور محیط تنظیم می کند.
Increased contrast: با انتخاب این گزینه کنتراست افزایش پیدا میکند.
Standard: حالتی با کنتراست ثابت است و کمترین خطای رنگ را دارد.
همانطور که گفته شد، تنظمیات رنگ و کنتراست به صورت پیش فرض در حالت Automatic contrast قرار دارد و ۹۹.۸ درصد فضای رنگ sRGB تحت پوشش قرار داده است. در مسئله ی دقت رنگ نیز کمترین خطا مربوط به حالت کنتراست استاندارد است؛ میانگین خطای نمایش رنگ در این حالت ۴ به دست آمد که عددی رضایت بخش برای گوشیهایی با این برچسب قیمتی محسوب میشود. رنگ سفید نمایشگر به سردی گرایش دارد و خطا در نمایش آن تقریبا زیاد است.
اسپیکر
اسپیکر این گوشی از نوع تک کاناله است و در لبه ی پایینی کنار پورت microUSB گوشی جای دارد، بلندی صدا نیز عملکرد خوبی را از خود نشان می دهد. در منوی تنظیمات بخشی به اسم Headphones & Audio Effects در نظر گرفته شده است که در آن می توان نوع هدفونی که متصل به گوشی و اکولایزر می شود را برای بهینه سازی صدای خروجی تغییر داد یا عملکرد کلیدها را در حالت پخش موسیقی شخصی سازی کرد.
نرمافزار و رابط کاربری
سیستمعامل این گوشی هوشمند اندروید با نسخه 8.1 است. و همچنین رابط کاربری MIUI نسخه 9.5 را داراست. حضور همین رابط کاربری سبب شده تا از لحاظ نرمافزاری، دستگاه از امکانات متنوع سرشار باشد; چه از لحاظ کاربردی و چه از لحاظ شخصیسازی. در صفحه قفل دو میانبر دیده میشوند یکی از میانبرها به دوربین و میانبر دیگر به کنترل گوشی مربوط میباشد. از صفحه قفل که عبور میکنیم به صفحه اصلی دستگاه میرسیم. در این صفحه تمام برنامه های نصب شده روی گوشی نمایش داده میشوند. در صفحه اصلی با پایین کشیدن انگشت روی صفحه به سمت پایین نوتیفیکیشن بار نمایش داده میشود. این در حالی است که با بالا کشیدن انگشت بخش جستجو باز میشود. قابلیت «Quick ball» با اضافه کردن گویی در لبه های نمایشگر، به ناوبری سریعتر، گرفتن اسکرینشات و موارد این چنینی کمک کرده است؛ همچنین تعیین مکان این گوی با خود کاربر است. قابلیت «One-handed mode» هم با سه گزینهی ۳.۵، ۴.۰ و ۴.۵ اینچی، ابعاد صفحه را برای استفادهی راحت تر با یک دست تغییر میدهد. قابلیتهایی مانند «App lock» برای قفل گذاری روی اپلیکیشنها، «Dual apps» برای استفادهی همزمان از دو حساب کاربری در برخی اپ ها و «Mi Drop» برای انتقال فایل بین گوشی ها و کامپیوترهای شخصی تنها بخشی از قابلیتهای گنجانده شده در MIUI 9 هستند. استفاده از چهره برای باز کردن قفل گوشی با بهره از هوش مصنوعی در این گوشی وجود دارد. ناگفته نماند که شیائومی هنوز هم اعتقادی به صفحهی اپلیکیشنها (App Drawer) ندارد.
سخت افزار
پردازشگر به کار برده شده در این گوشی اسنپدراگون 636 بوده که از پردازنده 8 هسته ای استفاده کرده است. هسته های این پردازنده 8 هسته ای با فرکانس 1.8 گیگاهرتز عمل می کنند. این پردازشگر برای ارائه عملکردی بهتر از فناوری ساخت 28 نانومتری استفاده کرده است. پردازنده گرافیکی به کار رفته در آن نیز Adreno 509 بوده که قدرت بسیار خوبی در رابطه با عملکردهای گرافیکی ارائه داده است. حافظه های به کار برده شده در این گوشی 32 است. حافظه داخلی دستگاه 32 گیگابایتی است و همان ابتدای کار به 50.31 گیگابایت دسترسی دارید و مابقی در اختیار فایلهای سیستمی است که می توان این مقدار حافظه را با استفاده از کارت حافظه جانبی تا 128 گیگابایت ارتقاء داد.
دوربین
داشتن دو دوربین در گوشی های میان رده هم در این روزها به یک ترند تبدیل شده است که این گوشی هم از این قابلیت استفاده می کند. یکی از لنزهای این دوربین سنسور 12 مگاپیکسلی ساخت سامسونگ با نام S5K2L7 و دیگری سنسور 5 مگاپیکسلی میباشد. سنسور 5 مگاپیکسلی در اصل برای عمق دادن به تصویر استفاده میشود. پیکسلهای دوربین این گوشی به ترتیب ۱.۴ و ۱.۲۵ میکرومتری است که در پسِ لنزهایی با دیافراگم f/1.9 و f/2.0 قرار دارند. بالای صفحه منوی این دوربین سه گزینه فلاش، HDR و فیلترها دیده میشوند و یک منو با لمس کناری ترین گزینه موجود در بالای منو فعال میشود که امکانات بیشتری را برای عکاسی در اختیار کاربر قرار میدهد. برای انتخاب حالت های متفاوت عکاسی باید از منوی پایین بین این حالتها با حرکت انگشت روی صفحه جا به جایی شکل گیرد. منوها در دوربین اصلی و دوربین سلفی تفاوتی با هم ندارند و تمام جزئیات کاملا شبیه به هم هستند. در این دستگاه قابلیتی به نام HHT وجود دارد که با ثبت چند عکس از محیط های تاریک، میزان نویز در نتیجهی نهایی را پایین میآورد. از گزینه های دیگر در دوربین این گوشی می توان به لرزش گیری از تصویر در حالت فیلمبرداری، تغییر در کنتراست، شارپنس و میزان اشباعبودن تصویر، اسکن کدهای QR و آنتی بندینگ (برای جلوگیری از ایجاد خطوط افقی و عمودی حین عکاسی از نمایشگر و تلویزیون) اشاره کرد.
باتری
یک چیز مهم در گوشی های تلفن همراه به دلیل کارکرد زیاد آنها ظرفیت باتری است که شیائومی به این موضوع به خوبی توجه کرده است. داخل بدنه این دستگاه باتری با ظرفیت 4000 میلی آمپر ساعت قرار دارد که حتی در گوشیهای پرچم دار این چنین ظرفیت باتری را کمتر میبینیم. در حالت عادی از این گوشی می توان تا دو روز بدون شارژ استفاده کرد اما با فشار بیشتر به این گوشی باتری آن بیشتر از یک روز دوام نخواهد آورد. پردازنده دستگاه از شارژ سریع پشتیبانی میکند که برای باتری با این ظرفیت بالا قابل پیش بینی بود. برای رسیدن به شارژ 50 درصد به زمانی حدود 55 دقیقه و برای رسیدن به شارژ 100 درصد به 131 دقیقه زمان نیاز است.
نتیجه گیری
با توجه به افزایش قیمت در گوشی های تلفن همراه به جرات می توان گفت شیائومی ردمی نوت 5 یکی از بهترین میان رده های بازار است که با قابلیت بالا و قیمت مناسب عرضه می شود. اگر تصمیم به خرید یک گوشی مقرون به صرفه دارید این گوشی یک انتخاب عالی است.