نقد و بررسی تخصصی گوشی موبایل Sony Xperia XA
شرکت سونی همیشه خود را به عنوان شرکتی نوآور و مبتکر در بازار رقابت معرفی کرده است که اسمارت فون هایی در تمام رنجهای قیمتی و برای تمام اشخاص جامعه ارائه می دهد. گوشی موبایل Sony Xperia XA هم یکی از اسمارت فونهایی است که دل بازار را بدست آورده است و جز گوشی های مقرون به صرفه محسوب می شود. ابعاد گوشی 143.6 x 66.8 x 7.9 mm و وزن 137.4 گرم است که درپشت پلاستیک و فرم آن فلز کار شده است و در رنگ های سفید، ذغال سنگی، لیمویی و رز گلد روانه بازار شده است.در ادامه به نقد و بررسی سونی اکسپریا ایکس ای خواهیم پرداخت.
نمایشگر
این گوشی دارای نمایشگر 5 اینچی مجهز به پوشش 2.5D scratch-resistant glass و پنل IPS است که لمس همزمان تا 4 انگشت را پشتیبانی می کند همچنین از مودهای Bravia Engine 2 و Super vivid بهره می برد. کیفیت این نمایشگر معادل 1280×720 پیکسل و تراکم پیکسلی 244ppi است.
رنگ ها در این نمایشگر به وضوح و دقت نمایشگرهای Triluminos نمونه پیشرفته تر اسمارت فون های سونی نمی رسد که خوب کاملا طبیعی و قابل پیش بینی بود. بالانس رنگ سفید درحالت خنثی است اما شرکت سونی در بخش تنظیمات صفحه نمایش قابلیت تنظیم دمای رنگ را قرار داده است. از نظر روشنایی و کنتراست تصویر هم نمایشگر Xperia XA عملکرد قابل قبولی از خود بجای گذاشته است. زوایای دید نیز هنگامی که از کنار به تصاویر نگاه می کنید بدون افت کنتراست بود اما سایه رنگ ها کمی دچار تغییر و اشباع شده به نظر می رسند. صفحه نمایش Xperia XA زیر نور آفتاب نیز شما را نا امید نخواهد کرد و عملکرد خوبی دارد. یکی از قابلیت های جذاب این گوشی در بخش صفحه نمایش Smart backlight است که صفحه نمایش را تا هنگامی که به آن نگاه می کنید یا در حال خواندن مطلبی هستید، روشن نگاه می دارد.
اتصالات
این گوشی در نسخه های دو سیم و تک سیم روانه بازار شده است و از شبکه VoLTE نیز پشتیبانی خواهد کرد که صدایی باکیفیت تری را برای کاربر به ارمغان می آورد. به لطف LTE Cat. 4 و Wi-Fi a/b/g/n از نظر سرعت اینترنت هم نباید نگرانی وجود داشته باشد. از دیگر قابلیت های اتصال برای این اسمارت فون می توان به بلوتوث نسخه 4.1، فناوری aptX و NFC اشاره کرد. با این اسمارت فون خوش ساخت و فناوری DLNA و Miracast قادر خواهید بود به راحتی به تلویزیون های هوشمند متصل شده و داده هایی نظیر عکس، فیلم و موزیک را در تلویزیون به اشتراک بگذارید. تنها مشکل این گوشی پشتیبانی نکردن از OTG است. Xperia XA مجهز به اسلات micro-SD است که از حافظه جانبی تا ظرفیت 256GB پشتیبانی می نماید. نکته منفی بعدی که شرکت سونی درمورد آن کم لطفی کرده است در نظر نگرفتن سنسور اثر انگشت است.
باتری و شارژدهی
این گوشی اسمارت فونی شیک و سبک است؛ شرکت سونی در بخش باتری به 2300mAh بسنده کرده است که برای یک گوشی هوشمند 5 اینچی ظرفیت کمی به نظر می رسد و ممکن است شما را در تمام روز همراهی نکند اما با قابلیت شارژ سریع MediaTek's PumpExpress 2.0 می توانید طبق ادعای سونی با 10 دقیقه شارژ حدود 5 ساعت از گوشی هوشمندتان استفاده کنید. در بخش باتری با Sony's Stamina battery saving می توانید خصوصیات غیر ضروری اسمارت فون خود را نیزغیرفعال نمایید تا بر زمان شارژدهی روزانه باتری گوشی هوشمندتان افزوده شود.
عملکرد کلی باتری از نظر تیم خاص باکس آنقدر که باید امیدوارکننده نیست! با این اسمارت فون در وبگردی که بیشترین مصرف باتری را دارد تنها قادر به استفاده 5 ساعته خواهید بود اما می توانید به راحتی 10 ساعت کامل را به تماشای کلیپ های تصویری یا مکالمه بپردازید که باز هم عدد بالایی نیست اما قابل قبول است.
رابط کاربری عملکرد
رابط کاربری سری X شرکت سونی Android 6.0.1 Marshmallow است، XA هم از این قاعده مستثنی نیست. نکته قابل تامل در این مبحث رابط کاربری نسبتا سنگینی است که از 16GB حافظه داخلی 8GB را به خود اختصاصی داده است. این اسمارت فون درست همانند تمام اسمارت فون های این شرکت از اپلیکیشن های اختصاصی سونی بهره می برد و در کل تغییر خاصی نسبت به گذشته در رابط کاربری ایجاد نشده است.
تنها نکته ای که در سیستم عامل اندروید همیشه جایش خالی بوده و شرکت سونی این بار به آن پرداخته است، گرفتن بکاپ از اپلیکیشن ها، مخاطبین، اس ام اس ها و تنظیمات گوشی است. از دیگر قابلیت های رابط کاربری، مود استفاده از یک دست است که برای اسمارت فونی با صفحه نمایش بزرگ امری ضروری است و شرکت سونی از آن غافل نشده است.
عملکرد
این موبایل همانند XA Ultra از پردازنده MediaTek نوع P10 بهره می برد که پردازنده ای هشت هسته ای با نهایت فرکانس 2GHz است. گرافیک استفاده شده Mali-T860 MP2 و RAM 2GB است. RAM 2GBبرای این اسمارت فون کافی به نظر می رسد، پردازنده نیز برای این میان رده کاملا سریع عمل خواهد کرد. به طور کلی نباید انتظار بالایی از این سیستم سخت افزاری داشته باشید اما می توانید برای کارهای روزمره و نرم افزارهای کاربردی روی این گوشی حساب باز کنید.
دوربین
مجهز به دوربین 13MP با دریچه دیافراگم f/2.0 و سنسور 1/3 همچنین دوریبن جلوی 8MP با دریچه دیافراگم f/2.0 و سنسور 1.4 می باشد که قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 1080p را داراست. تصاویر به ثبت رسیده توسط این دوربین ها شارپ و با نویز پایین هستند، پویایی تصاویر و سایه های تیره – روشن نیز کیفیت خوبی داشتند. به طور کلی می توان گفت که کیفیت دوربین های این اسمارت فون خوب و قابل قبول است. این موبایل فیلمبرداری عالی نیز دارد که شما را نا هیچوقت نا امید نخواهد کرد.
حرف آخر
این گوشی ما را به یاد Xperia T و Xperia P می اندازد؛ شرکت سونی با تولید این گوشی ها و اکنون با رونمایی از میان رده خوش ساختش نشان داد ارگونومی و خوش دستی اسمارت فون اهمیت بالایی دارد و لزوما پرچمداران یک برند نباید از شاسی و فرم فلزی بهره ببرند! اسمارت فونی خوش ساخت با صفحه نمایش 5 اینچی است که جنبه های مثبت آن به جنبه ای منفی اش می چربد. اگر به دنبال اسمارت فونی با قیمت مناسب و در عین حال دوربین با کیفیت و صفحه نمایش قدرتمند هستید XA یکی از بهترین گزینه های بازار است.