نقد و بررسی تخصصی لپ تاپ Asus K550IK
محصولی که نمیتوانید آن را با خود به خانه نبرید ! با یک بررسی اجمالی در سخت افزار و اندامِ لپ تاپ Asus K550IK متوجه شدیم که ایسوس برای این محصول هزینه ی زیادی نکرده است امّا به رغم طراحی بخصوصی که دارد و همچنین سپردن وظایف پردازشی به کمپانی AMD توانسته جای خود را در لیست خرید علاقه مندان به بازی های کامپیوتری نیز ثابت کند. با ما باشید تا در ادامه Asus K550IK را بیشتر بشناسید...
طراحی پویا
مقرون به صرفه و در عینِ حال خوش ساخت و کارامد! به صورت کلّی تنها دلیلی که کمپانی ایسوس لپ تاپ های سری K را طراحی و تولید کرد ارائه ی جدیدترین تکنولوژی روز با قیمتی پایین در اختیارِ کاربران بود. بدنه ی لپ تاپ ایسوس K550IK کاملاً از پلاستیک تولید شده است که خوشبختانه همین امر دلیلی بر سبک وزن بودن و سهولت در حملِ آن شده است، وزنِ این لپ تاپ تنها 2.3 کیلوگرم میباشد و ضخامتش 25 میلیمتر میباشد. استفاده از ترکیب رنگ مشکی و قرمز در وهله ی اول به خوبی نمایانگر اختصاص دادنِ لپ تاپ Asus K550IK به قشر گیمر است ، خطوط قرمز رنگ بر روی بدنه جذابیت به خصوصی به این لپ تاپ بخشیده است و همچنین به دلیل استفاده از جنس پلاستیک بدنه به خوبی براق و گیرا جلوه میکند.
سخت افزار
کمپانی AMD وظیفه ی پشتیبانی از قطعاتِ پردازشی این لپ تاپ را بر عهده گرفته است و خوشبختانه به خوبی نقشِ خود را ایفا کرده است! پردازشگر مرکزی این لپ تاپ با عنوانِ FX-9830P قادر است فرکانس پردازشی برابر با 3.7 گیگاهرتز را پشتیبانی کند و به همراه 2 مگابایت کش که یرای این چیپست در نظر گرفته شده است به نظر میرسد بتواند نیاز علاقه مندان به بازی های کامپیوتری را به خوبی رفع و رجوع کند. و امّا میرسیم به حافظه ی رَم ، به صورت کلّی رَم را میتوان به عنوانِ فضای کار پردازشگر مرکزی دانست که طبیعتاً هرچه این فضا بیشتر باشد چیپست پردازشگر از بخش بیشتری از توانِ خود میتواند بهره ببرد، ایسوس با علمِ به این امر یک حافظه ی رَم با ظرفیتِ 12 گیگابایت در کالبُد لپ تاپ K550IK قرار داده است تا کاربرانش را از نهایتِ سرعتِ پردازشگر بهره مند سازد امّا این تمامِ ماجرا نیست ، کمپانی AMD با توجه به نوعِ کاربری که برای این لپ تاپ در نظر گرفته شده است یک پردازگر گرافیکی با ظرفیتِ 4 گیگابایت و عنوانِ Radeon RX560 DDR5 تدارک دیده است تا در بازی های کامپیوتری شاهد هیچگونه کُندی در عملکرد نباشید. چیپست های AMD اگرچه در لپ تاپ های معدودی مشاهده میشود امّا نباید قدرتِ پردازشی آنها را فراموش کنیم و از توانایی این پردازشگر ها در پشتیبانی از بازی های کامپیوتری غافل شویم ( قابل به ذکر است این کمپانی پردازشگر کنسول های PlayStation و Xbox را نیز تولید میکند!) در نتیجه این شرکتِ خوش آوازه را دست کم نگیرید. در مبحث حافظه ی ذخیره سازی نیز K550IK توانایی پشتیبانی خوبی از کاربران را دارد ، ایسوس این شوالیه ی سیاه را به یک هاردِ 1 ترابایتی از نوعِ HDD مجهز کرده است که فضای خوبی برای ذخیره ی اطلاعاتِ لازم به شمار میرود امّا تنها ایرادی که میتوان به این لپ تاپ گرفت نیز در همین قسمت پنهان شده است! وجودِ یک حافظه ی Solid State Drive و یا همان SSD میتواند تا حد زیادی در سرعت انتقال و خواندن اطلاعات تفاوت ایجاد کند امّا ایسوس به دلیل مقرون به صرفه ماندنِ این محصول از حضورِ این قطعه در کالبُد K550Ik جلوگیری کرده است.
صفحه نمایش
میتوانست بهتر باشد! در وهله ی اوّل با یک صفحه نمایش Full HD (1920.1080) روبرو میشوید که قطعاً کیفیتِ مناسبی به شمار میرود امّا پس از مطلع شدن از پنل بهره برده شده در این نمایشگر ممکن است کمی نسبت به خریدِ این لپ تاپ مردد شوید، پنل استفاده شده در صفحه نمایش این لپ تاپ از نوعِ TN میباشد که زاویه ی دیدِ محدودی برای کاربر قائل میشود که البته این امر نمیتواند بر روی علاقه مندان به بازی های کامپیوتری تاثیر منفی بگذارد امّا اگر میخواهید از لپ تاپ خود برای اعمالی نظیر طراحی استفاده کنید بهتر است به دنبال لپ تاپ هایی با پنل IPS بگردید.
صفحه کلید و تاچ پد
صفحه این لپ تاپ از طراحی ارگونومیک خارق العاده ای بهره میبرد که سبب جلوگیری از خستگی دستان میشود امّا کم عمق بودن کلید های کیبورد ممکن است برای آن دسته از مصرف کنندگان که از صفحه کلید های کلاسیک لذت میبرند ممکن است ناامید کننده باشد. برخلافِ لپ تاپ های گیمینگِ موجود در بازارِ حالِ حاضر از نور پس زمینه خبری نیست امّا زیبایی ظاهری این صفحه کلید به معایب آن برتری دارد در نتیجه خیالتان از سهولت در تایپ کردن راحت باشد. تاچ پد نیز در مکان مناسبی تعبیه شده است و در زمانِ تایپ کردن مزاحمتی برای شما عزیزان ایجاد نمیکند امّا پیشنهاد میشود با وجودِ حساسیت مناسبی که این تاچ پد دارد برای سهولتِ بیشتر در بازی های کامپیوتری کمی بیشتر هزینه کنید و یک ماوس گیمینگ نیز برای لپ تاپ خود خریداری کنید.
درگاه های ارتباطی
ایسوس در تنوع پورت های این شوالیه سنگ تمام گذاشته است! حضورِ پورت های USB 2.0 و USb 3.0 برای تبادل اطلاعات و اتصالِ لوازم جانبی به لپ تاپ به نظر کافی میرسد امّا جای خالی درگاه USb Type-C در لبه ی لپ تاپ Asus K550IK نیز احساس میشود که برای علاقه مندان به سرعت بیشتر در انتقال اطلاعات ممکن است ضعفِ بزرگی به شمار رود. درگاه های HDMI ، Ethernet و VGA نیز برای این محصول تعبیه شده اند که آن را به یک لپ تاپ مناسب برای دانشجویان و کسانی که میخواهند در هر زمان و مکانی اطلاعاتشان را منتقل کنند و یا بر روی یک نمایشگر بزرگتر به نمایش بگذارند تبدیل کرده است.
کلامِ آخر
در یک کلام نه بهترین نه بدترین امّا بدونِ شک مقرون به صرفه ترین در نوعِ خود است چرا که قدرتی خارق العاده را به قیمتِ یک لپ تاپ میان رده در اختیارتان میگذارد.