نقد و بررسی تخصصی ساعت هوشمند Motorola Moto 360
شرکت موتورولا با معرفی Motorola Moto 360 بدون شک یکی از جذاب ترین گجت های پوشیدنی سال را به علاقه مندان معرفی کرده است. این اندروید ور پرچمدار شرکت آمریکایی موتورولا جزو اولین ساعت های هوشمند است که با حفظ طراحی کلاسیک روانه بازار شد. منحصر به فرد بودن Moto 360 تنها به بخش بدنه وطراحی ختم نمی شود؛ شرکت موتورولا تنها شرکتی است که برای ساعتای هوشمند از پردازنده Qualcomm Snapdragon 400 استفاده کرده است. اجازه دهید جزئیات کار را در ادامه و به ترتیب ارائه دهیم.
طراحی
ساعت هوشمند موتورولا موتو 360 از نظر منتقدان خوش استایل ترین ساعت هوشند حال حاضرجهان لقب گرفته است. این ساعت با صفحه نمایش گرد و بدون گوشه بیشتر از رقبای خود روی مچ دست کاربران آقایی می کند. این گجت هوشمند در رنگ های استیل ضد زنگ ساده، مشکی و طلایی روانه بازار شده است که رنگ های استیل و طلایی با بندهای باریک 18 میلیمتری برای بانوان در دسترس خواهد بود. شرکت موتورولا برای ارائه این ترکیب رنگی تحسین های زیادی شده است؛ البته ناگقته نماند که موتورولا تنها شرکتی است که تا الان ساعت های هوشمندی با این بازه رنگ ارائه داده است. یکپارچگی و ضد زنگ بودن این ساعت هوشمند دو نمونه از نقاط قوت آن محسوب می شوند.
پوشش Gorilla Glass 3 که نمایشگر Motorola Moto 360 را پوشانده خیال کاربران را از خش شدن یا شکستن صفحه نمایش تا حدودی راحت می کند. اشتباه نکنید، این ساعت هوشمند ضد ضربه یا ضد خش نیست پس بهتر است برای اطمینان بیشتر از نصب محافظ صفحه غافل نشوید. Moto 360 با وجود ساختار فلزی اش، وزنی معادل 49 گرم دارد که با بستن آن بر دست به هیچ عنوان احساس سنگینی نخواهید کرد.
نمایشگر
این ساعت مجهز به LCD با اندازه 1.56”، کیفیت 320 x 290 پیکسل و تراکم 205ppi است. همانطور که شاید تا بحال متوجه شده باشید، صفحه نمایش موتو 360 کاملا دایره ای نیست؛ ambient light sensor و همچنین درایورهای مربوط به LCD بخش کوچکی از کلیدهای این گجت را اشغال کرده اند. البته این سنسور عملا غیرقابل رویت است پس خیالتان از رنگ روشن این ساعت هوشمند هم راحت باشد. کیفیت صفحه نمایش این گجت عالی است اما کنتراست بی نقصی ندارد با این حال نمایش رنگ ها و رویت از زوایا بسیار قابل قبول است.
عمر باتری و سخت افزار
Moto 360 از باتری 320mAh تغذیه می کند که یک روز را بیشتر دوام نخواهند آورد. اما به لطف شارژر Qi wireless به راحتی در یک ساعت شارژ خواهد شد. در کل عملکرد باتری این گجت زیاد راضی کننده نیست اما خب با توجه به زمان نسبتا کم شارژ شدن نباید با چالش خاصی در باتری مواجه شوید. همانطور که قبلا هم گفته شد، Moto 360 از Qualcomm Snapdragon 400 با چیپست TI OMAP 3 و فرکانس 1Ghz بهره می برد. دارای رم 4GB و حافظه داخلی 512MB است. مجهز به بلوتوث نسخه 4، سنسورهای شتاب سنج و ضربان قلب نیز می باشد.
رابط کاربری
Android Wear
این ساعت از اندروید ور نسخه 2 برپایه کیت کت بهره می برد اما انتظار می رود که این گجت به آخرین نسخه لالی پاپ که در ماه های آینده ارائه می شود آپدیت شود. البته ناگفته نماند که تمام ساعت های هوشمند جهان تا الان با همین نسخه ارائه می شوند چراکه گوگل در زمینه اندروید ور ها کنترل بیشتری دارد و اجازه شخصی سازی شرکت ها را روی سیستم عامل اش نداده است.
رابط کاربری این گجت بسیار راحت است و کاربر می تواند تنها با کشیدن انگشت از پایین به بالا تمام اعلانات مربوط به ساعت هوشمند و فعالیت های مربوط به اپلیکیشن های گوگل اش را مشاهده نماید. از دیگر قابلیت های این رابط کاربری تقویم، یادآورها و سیستم ناوبری است.
اگر تمایلی نسبت به نشان دادن اعلانات در ساعاتی خاص ندارید می توانید یا کشیدن انگشت از بالا به پایین تمامشان را بیصدا کنید. به یاد داشته باشید که این کارباعث نشان دادن تاریخ و ساعت هم می شود. با یک ضربه روی نمایشگر ساعت هوشمندتان می توانید فرمان های صوتی گوگل را اجرا نمایید. به طور کلی سیستم عامل ارائه شده توسط گوگل علاوه بر کارایی بالا، سبک و روان نیز هست.
حرف آخر
این ساعت همانند اکثر دیوایس های نسل اول دارای نقاط ضعف است. اما ظاهر زیبا، شارژر بدون سیم، کیفیت ساخت بالا مطمئنا بر عمر کم باتری و رابط کاربری محدود برتری دارد.