نقد و بررسی گوشی موبایل سونی مدل Xperia XA1 Ultra
کمپانی قدرتمند سونی همیشه با بهترین ابزار بازی و سرگرمی در خاطر همه ی ما ثبت شده است. از پلی استیشن گرفته تا تولید ابزار خانگی و لپ تاپ و غیره، همیشه سونی نامی زبان زد و خاص بوده است. به جرات می توان گفت که تا همین ده سال پیش در اکثر نقاط زندگی ما نفوذ کرده بود و با کیفیت بی نظیر خود در ارائه محصولات و خدمات مختلف جای خود را به خوبی محکم کرده بود.
در سال 2008 اولین گوشی مدل Xperia توسط کمپانی سونی ارائه شد و بسیار مورد توجه قرار گرفت. این مجموعه به عنوان بخشی مجزا در شرکت سونی شروع به فعالیت کرد و تمرکز بر طراحی و تولید انواع گوشی های هوشمند داشت. یکی از برترین نوآوری هایی که امروزه به عنوان یک آپشن ضروری در گوشی های هوشمند بالارده بدل شده است، قابلیت ضدآب بودن این گجت های همراه است. اولین بار این بدعت توسط عرضه Xperia Z در بازار بنا نهاده شد و از آن پس کمپانی های نظیر سامسونگ و اپل در صدد برآمدند که روی این قابلیت بیشتر تمرکز کنند. اما آنچه که امروزه به گوش می رسد حاکی از سرعت کم اکسپریا در رسیدن به ایده آل های رقابتی این روزهای بازار داغ تکنولوژی گوشی های هوشمند می باشد، چراکه برعکس گذشته ی بسیار پربار و پر سرصدای این مجموعه، دیگر آنچنان اسمش در زبان عموم نمی چرخد. البته با این همه گفتنی است که کمپانی قدرتمند سونی اکسپریا دست از تلاش برنداشته است و همچنان به طراحی و تولید گوشی های هوشمند خود با قابلیت های به روز ادامه می هد. یکی از محصولات جدید این کمپانی گوشی موبایل سونی مدل Xperia XA1 Ultra می باشد که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
شرکت سونی با تغییر در خط مشی خود در تلاش برای احیای جایگاه خود در بازار گوشی های هوشمند برآمد و در این راستا با حذف گوشی های پایین رده از خط تولید که حاشیه سود کمتری نسبت به گوشی های میان رده و بالارده دارد بتواند از منظر اقتصادی تکانی به وضعیت راکد خود دهد. گوشی پیش روی شما ثمره این نگرش جدید این کمپانی ژاپنی می باشد که در نیمه اول سال 2017 به بازار عرضه شد.
طراحی
طبق سنت گذشته سونی تغییرات چشمگیر و انقلابی در طراحی نداشته است و تنها به اندکی تغییر بسنده کرده است، همچون هر بِرند دیگری سونی نیز امضای خاص خود را در طراحی برگزیده است و همچنان آن را بکار می برد. صفحه نمایش این گوشی کاملا بدون حاشیه است و لبه های این نمایشگر با کمی انحنا سبب ایجاد حس تسلط بیشتری در کاربری با گوشی هوشمند می شود، افزون بر این در نمای ظاهری نیز بسیار موثر بوده است وجهِ ی این دیوایس را ارتقا بخشیده است. آنچه که توجه ها را به خود جلب می کند کاهش حاشیه های بالا و پایین است و درنتیجه افزایش نسبت صفحه نمایش به بدنه می باشد. در بالای نمایشگر محل قرارگیری دوربین سلفی و حسگر و در بالاتر از آن ها اسپیکر است.
بدنه گوشی سونی اکسپریا ایکس اِی وان اولترا از جنس پلاستیک فشرده با فریم فلزی می باشد اما برعکس مدل قبلی یعنی Xperia XA قاب پشتی این گوشی در مقابل جذب اثرانگشت مقاومت دارد و نسبت به نسل قبلی خود توسعه یافته است. جالب است بدانید علیرغم بزرگ تر بودن این گوشی نسبت به مدل XA1 Plus اما از وزن کمتری برخوردار است و در میان فبلت ها این امر بسیار حائز اهمیت می شود. در پشت گوشی دوربین اصلی در گوشه سمت چپ بالا قرار گرفته است و فلش در زیر آن جا داده شده است. در لبه ی سمت راست نیز کلید پاور در مرکز و کنترلرهای ولوم و شاتر اختصاصی دوربین در بالا و پایین قرار دارند و در لبه سمت چپ نیز سینی سیم کارت ها تعبیه شده است. گفتنی است که این گوشی جایزه طراحی در جشنواره Red Dot Award را در سال 2018 از آن خود کرد و همین امر کافیست که به طراحی این گوشی هوشمند واکنش مثبت نشان دهیم.
نمایشگر
ایکس ای وان اولترا با صفحه نمایش 6 اینچی عنوان فبلت را یدک می کشد و با توجه به اندازه ای که دارد انتظار می رود وزن بالایی داشته باشد اما به لطف طراحی مناسب سونی این گوشی بسیار خوشساخت و خوش دست، با وزن مناسب 188 گرم می باشد. رزولوشن صفحه نمایش این گوشی هوشمند 1080×1920 و تراکم 367 مگاپیکسل در هر اینچ می باشد که از یک گوشی با این اندازه و قیمت در کلاس میان رده ها آنچنان دور از انتظار نیست. آنچه که شاید اندکی از امتیازات این گوشی بکاهد فقدان موتور بهبود تصاویر اختصاصی سونی موسوم به X-reality می باشد اما در مقابل قابلیت Image enhancement بکار رفته است که در نتیجه رنگ های چشم نوازی را در زمان پخش ویدئو و بازی های می توانید ببینید.
همچنین با حالت Super-vivid mode می توانید تصاویر پر رنگ تر و اشباع شده تری را شاهد باشید، نمایشگر فول اپ دی این گوشی هوشمند دارای نور بالایی است که این خود استفاده در محیط بیرون از خانه را سهولت می بخشد و نمایشگر راحت تر قابل مشاهده می باشد.
از آنجایی که اندازه این گوشی ممکن است زودتر شمارا خسته کند، طراحان را بر آن داشت که با تعبیه قابلیتی که در اکثر فبلت ها میبینیم این مشکل را مرتفع کند و به شما امکان استفاده از گوشی در حالت یک دستی را بدهد.
عکاسی خیره کننده
نقطه قوت این گوشی میان رده دوربین آن است. شرکت سونی با تمرکز بر دوربین توانسته به خوبی کمبود زرق و برق و مسائل ظاهری را که در کیفیت خروجی نمایشگر مشهود است جبران کند و این اطمینان را برای کاربران به همراه می آورد که با خرید این گوشی هوشمند دوربینی توانمند را خواهند داشت، اگرچه که در بخش هایی همچون رقبا کاستی هایی دارد.
سنسور تعبیه شده به عنوان دوربین اصلی 23 مگاپیکسل است که حتی این رقم برای یک گوشی میان رده بسیار قابل ملاحظه می باشد. کیفیت خروجی عکس های ثبت شده نیز همچون رقم بالای حسگر دوربین بسیار بالا می باشد و بر ادعای سونی مبنی بر «ثبت تصاویر به شفافیت آنچه که در خاطر دارید.» صحه می گذارد. لازم به ذکر است که این سنسور در پرچمدار سابق سونی یعنی گوشی Xperia Z5 بکار گرفته شده است، بنابراین با خاطری آسوده باید پذیرفت که این گوشی میان رده در رقابت عکاسی بسیار عملکرد خوبی خواهد داشت.
دوربین سلفی نسبت به دیگر مدل های XA1 تغییری شگرف داشته است و با سنسور 16 مگاپیکسلی و امکانات و قابلیت های از جمله فوکوس خودکار و لرزش گیر اپتیکال OIS و برای ثبت تصویر در نور کم نیز فلش اختصاصی در پنل جلویی تعبیه شده است.
پردازش
در حیطه پردازشی XA1 Plus مجهز به تراشه هشت هسته ای مدیاتک Helio P20 می باشد که در کنار رم 4 گیگابایتی و پردازنده گرافیکی Mali-T880MP2 به خوبی در کلاس خود عمل می کند و سرعت محاسباتی چشمگیری را به رخ رقبا می کشد. حافظه داخلی درنظر گرفته شده برای این گوشی 32 گیگ می باشد که قابلیت ارتقا تا 256 گیگ را داراست و بدون نگرانی می توانید هرچه می خواهید ذخیره نمایید. همچون گذشته رابط کاربری سونی بسیار روان است و می تواند با سرعت تمامی امکانات را در اختیار کاربر قرار دهد، سیستم عامل عرضه شده در این دستگاه اندروید ورژن 7.0 می باشد. باتری درنظر گرفته شده دارای ظرفیت 2700 میلی آمپر ساعتی است و شارژدهی مناسبی را نمی توان انتظار داشت، این در حالی است که گوشی XA1 Plus با ابعاد کوچکتر از ظرفیت 3430 میلی آمپر ساعتی برخوردار است. این گوشی از قابلیت شارژ سریع این شرکت موسوم به Pump Express+ 2.0 پشتیبانی می کند پس دیگر نیاز نیست نگران شارژ مجدد گوشیتان در مدت زمان کوتاهی باشید. لازم به ذکر است که طبق بنچمارکهای انجام شده روی این گوشی، عمر باتری را در طی انجام فعالیت های روزمره نظیر پیام رسان، وبگردی و پخش موسیقی می تواند یک روز و نیم در اختیار شما باشد. اگر می خواهید یک فبلت میان رده خریداری کنید و از طرفداران محصولات ژاپنی هستید حتما نظری مختصر به گوشی موبایل سونی Xperia XA1 Ultra نیز داشته باشید.