نقد و بررسی تخصصی لپ تاپ آیدیاپد 310
لپ تاپ مَد نظر شما چیست؟ آیا یک لپ تاپ گیمینگ میخواهید؟ قصدتان از خریدِ لپ تاپ رفع و رجوع کدامین نیاز است ؟ کمپانی های پیشرو در صنعتِ کامپیوتر های قابل حمل از دیرباز برای هرنوع نیازی راهکاری ارائه داده اند و محصولی را به بازارِ جهانی عرضه کرده اند ، از لپ تاپ های قدرتمند گیمینگ گرفته است تا کامپیوتر هایی با کاربری روزمره و ضعیف، امّا در این بازه محصولاتی مانند Lenovo Ideapad 310 با سخت افزار های متوسط نهفته شده اند که به زبانی ساده تر آنها را معقول ترین انتخاب ها مینامیم برای کسانی که نمیخواهند هزینه ی زیادی برای خریدِ لپ تاپ بکنند و عین حال توقع دارند تا حدود زیادی نیاز هایشان توسطِ این لپ تاپ ها رفع و رجوع شود. یکی از شرکت های تولید کننده لپ تاپ که توجه ویژه ای به این بازه ی ذکر شده داشته است کمپانی لنوو میباشد . این غولِ چند ملیتی به خوبی خود را به یکی از محبوب ترین برند ها در دنیای تکنولوژی تبدیل کرده است و با تولیدِ سری آیدیاپد چندین قدم از رغبای خود سبقت گرفت، در ادامه یکی از این لپ تاپ ها را با عنوانِ آیدیاپد 310 به صورت جامع برایتان شرح خواهیم.
زیبایی در سادگیست!
نه از متریال های فلزی و براق خبری است نه طرح ها و برجستگی های بخصوص در آن به چشم میخورد، سادگی در اعلا ترین حالت خود را به نمایش میگذارد. یکی از مهم ترین عوامل در فروشِ یک لپ تاپ ظاهری زیبا است چرا که در وهله ی اوّل تنها زیبایی است که افراد را مجذوبِ خود میکند امّا چنانچه هدفِ شما از خریدِ لپ تاپ داشتنِ یک محصول کارامد و به صرفه است بهتر از حداقل در این یک مورد چشم خود را بر روی این پارامتر ببندید امّا این به این معنی نیست که لنوو برای این بخش از لپ تاپ لنوو آیدیاپد 310 زمان و هزینه صرف نکرده است ولی نمیتوان گفت ظاهری چشمگیر منتظرِ شما خواهد بود. همانندِ تمامِ Ideapad های لنوو ظاهری ساده و باطنی شگفت آور برایتان به ارمغان آورده است، بدنه ی آن تماماً از پلاستیک ساخته شده که موجبِ وزن 2.2 کیلوگرمی آن باشد و ضخامتش 23 میلی متر است.
سخت افزار
تمام پارامتر های لپ تاپی که در نظر دارید را بررسی کنید تا پس از خرید پاسخگوی نیاز های پیش بینی شده ی شما عزیزان باشد. برای این امر میتوانید از مقاله ی راهنمای خرید لپ تاپ که توسطِ تیم تخصصی خاص باکس تهیه شده است یاری بگیرید. با توجه به مقاله ی ذکر شده آیدیاپد 310 را نمیتوان یک لپ تاپ گیمینگ دانست و نباید توقع داشت که بروز ترین بازی های ساخته شده را پشتیبانی کند امّا با تمام این تفاسیر تا حد ممکن میتوان از آن برای بازی های نسبتاً معمولی استفاده کرد در نتیجه اگر دانشجو هستید و یا در فضای شغلی نیاز به یک دستیارِ همیشه در صحنه را احساس میکنید Ideapad 310 میتواند یکی از برجسته ترین انتخاب ها باشد! پردازنده ی مرکزی استفاده شده در این لپ تاپ را کمپانی اینتل با عنوانِ Core i7 7500U تامین کرده است ، این چیپست پردازشگر قادر است با بیشینه فرکانسِ 3.5 گیگاهرتز اطلاعاتِ شما عزیزان را پردازش کند و در کمترین زمان بیشتری بازدهی را داشته باشد. لنوو برای این مغزِ پردازشی فضای رَم 8 گیگابایتی در نظر گرفته تا در استفاده همزمان از چند برنامه با لَگ و کندی روبرو نشوید امّا این تمام ماجرا نیست و طبق معمول رَد پای شرکتِ خوش نام Nvidia در کالبُد این لپ تاپ هم مشاهده میشود. پردازنده ی گرافیکی استفاده شده در این لپ تاپ از نوعِ Geforce 920M است که به راحتی برای نیاز های روزمره و بازی های نسبتاً معمولی شما را یاری خواهد کرد.
صفحه نمایش و اسپیکر
قطعاً مقرون به صرفه بودنِ این لپ تاپ در هر بخش از Ideapad 310 به گونه ای بازتاب داده شده است. صفحه نمایشی که لنوو برای این محصول در نظر گرفته شده است با کیفیتِ HD و رزولوشنِ 1366.768 میباشد امّا لنوو برای آن از دارا بودنِ روکش مات خودداری کرده است که باعث میشود در نورِ مستقیم بازدهی نسبتاً کمی از این نمایشگر مشاهده کنید . در آخر شاید بتوان گفت که این صفحه نمایش عالی نیست ! امّا باید یادآور شویم که این لپ تاپ در دسته ی مقرون به صرفه ترین محصولات است و اگر سخت افزارِ قدرتمندی دارد نباید توقعِ یک صفحه نمایش خارق العاده را داشت.
کیبورد و تاچ پد
لنوو مدّت زیادی است که از طراحی کیبوردِ جزیره ای در محصولاتِ خود استفاده میکند، در این طراحی دکمه ها بصورت مربعی در نظر کرفته شده اند و صفحه کلید کاملا مسطح به نظر میرسد امّا انحنای کمی روی تک تک کلید های این کیبورد قابل لمس است که احساس خوبی در هنگام تایپ کردن به کاربر ارائه میدهد و به شما اجازه ی نوشتنِ یک متن طولانی و بلند را بدونِ خسته شدنِ دستانتان خواهد داد. فشردنِ دکمه های این کیبورد نیروی زیادی نیاز ندارد و اسطکاک کمی با سطحِ انگشتانِ شما برقرار میکند که نوعی احساس نرم بودن را به کاربر منتقل میکند. ابعادِ تاچ پد در این لپ تاپ 10×5.3 سانتی متر طراحی شده تا بتوانید از قابلیت های چند لمسی در آن یا به عبارتی ( Gesture) در نهایت سهولت و سادگی بهره ببرید .
درگاه های ورودی و خروجی
خوشبختانه لنوو در این زمینه سنگ تمام گذاشته است و تمام پورت های جدید و قدیمی را در لبه ی این دستگاه تعبیه کرده است. در لبه ی سمت راستِ آیدیاپد 310 درگاه VGA را مشاهده میکنید که از پورت های نسبتاً قدیمی بشمار میرود امّا هنوز هم در خیلی موارد مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند شما را از خریدِ مبدل های کابلی گران قیمت نجات دهد. چند سانتیمتر پایین تر از این درگاه HDMI مشاهده میشود که به نوعی فرزندِ بروز شده ی VGA به شمار میرود و همان وظایف را باکیفیت و سرعت بیشتری انجام میدهد تا در هر زمان و مکانی بتوانید اطلاعاتتان را بر روی یک صفحه نمایش بزرگتر و یا پروژکتور به نمایش بگذارید. یک عدد پورت USB 3.0 و دو عدد USB 2.0 به همراه درگاه SD نیز از جمله درگاه های Ideapad 310 هستند که از تنوعِ خوبی به نسبت لپ تاپ های همرده برخوردارند.
سخن پایانی
تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت میباشد و هرروزه محصولاتِ جدیدی از سمت کمپانی های متفاوتِ پیشرو در این صنعت روانه ی بازار میشوند و در اختیارِ من و شما قرار میگیرند امّا برای همه ی ما این سوال پیش می آید که کدامین لپ تاپ ارزان ترین است؟ کدام لپ تاپ مقرون به صرفه است؟ کدامیک قدرتمند ترین است؟ و کدامیک میتواند برای من کارآمد ترین باشد. آیدیا پد 310 از دسته لپ تاپ هاییست که برای تک تک این سوالات یک جواب راضی کننده دارد در نتیجه بهتر است به راحتی از کنارِ این دستیارِ مهربان عبور نکنیم.