نقد و بررسی شیائومی Mi 10 5G
شیائومی تلفن های گران قیمت سری Mi خود را ابتدا در هند معرفی و به فروش می رساند، اما بسیاری از موفقیت های این شرکت در بازار مدیون سری Redmi بسیار محبوب آن ها می باشد. در حقیقت آخرین محصول اصلی با برند Mi که در هند تولید شد Mi Mix 2 بود. دستگاهی که تبلیغات بسیار زیادی در مورد آن شد اما سود زیادی برای شیائومی به ارمغان نیاورد. سال گذشته شیائومی تصمیم گرفت تا Redmi را به یک مارک جداگانه تبدیل کند تا بتواند ویژگی های بالاتری در این سری قرار داده و مفهوم ارزان قیمت بودن دستگاه خود را از بین ببرد. اکنون با معرفی و تولید Mi 10، این شرکت در تلاش است تا دوباره جایگاهی در دسته گوشی های هوشمند برتر در هند را ایجاد کند.
Mi 10 دارای همان پنل Mi 10 Pro است و شما با یک صفحه نمایش 6.67 اینچی AMOLED با رزولیشن 2340x1080 ساخت سامسونگ رو به رو هستید. مقاومت در برابر پاشش آب یکی دیگر از مشخصات سخت افزاری Mi 10 است. شیائومی می 10 از اسنپدراگون 865 استفاده می کند و 8 گیگابایت رم و 128 گیگابایت فضای ذخیره سازی برای مدل پایه دارد. همچنین از اتصال Wi-Fi 6 ، بلوتوث 5.1 و NFC برخوردار هستید. Snapdragon 865 نه تنها برای انجام امور روز مره بلکه برای فرامین سنگین شما نیز بسیار مناسب است پس وقت را تلف نکنیم و زودتر ادامه ی نقد و بررسی را دنبال کنیم.
طراحی شیائومی می 10
در مورد طراحی شیائومی Mi 10 اصلا حرفی برای گفتن باقی نمی ماند و شما به طور کامل عاشق این طراحی جذاب می شوید، شیائومی Mi 10 آنقدر زیباست که اگر این گوشی را در دست بگیرید و با آن آشنا شوید، طراحی این محصول به راحتی می تواند تمام معایب آن را پوشش دهد. همین امر در مورد صفحه نمایش منحنی که بسیار دوست داشتنی است نیز صدق می کند. شیائومی Mi 10 در هر دو طرف گوشی خود یک صفحه منحنی شیشه ای با محافظت Gorilla Glass 5 قرار داده است. از نظر زاوایا و خمیدگی ها در طراحی این محصول، مهندسین شیائومی اصلا زیاده روی نکردند و همه چیز به گونه ای در نظر گرفته شده که از در دست گرفتن آن نهایت لذت را ببرید از همین رو طراحی این محصول را به ساندویچ شیشه ای تشبیه کردند. خمیدگی قاب پشتی فقط در کناره های آن نیست و بالا و پایین گوشی را نیز در بر می گیرد. شاید با خودتان بگویید کنترل صفحه نمایش خمیده سخت است و ممکن است بازخورد این صفحه ها نسبت به مدل تخت کمتر و حتی اشتباه باشد اما در مورد می 10 این مورد اصلا وجود ندارد.
فریم اطراف گوشی از جنس فلز ساخته شده است و کلید های پاور و کنترل صدا را با ارگونومی مناسب در سمت راست گوشی قرار داده است. ساختار کلی شیائومی می 10 کاملا محکم به نظر می رسد و نقطه ضعف خاصی در برابر ضربات احتمالی نمی توان به آن وارد کرد. Gorilla Glass 5 خیالتان را بابت این ضربات احتمالی راحت می کند و شاید افرادی باشند که مراقبت زیادی از گوشی خود می کنند اما ما همچنان استفاده از گارد محافظ و گلس صفحه نمایش را برایتان پیشنهاد می کنیم چرا که هزینه بالایی برای این مدل پرداخته اید پس مراقبت از آن باید در درجه اول قرار بگیرد. با اینکه طراحی قاب پشتی به صورت مات بوده است اما به شدت مستعد جذب اثر انگشت و لغزش است.
برخلاف نسخه Pro که در رنگ های سفید و خاکستری تولید شده بود، این نسخه تنوع رنگی بیشتری دارد. خاکستری، سبز و طلایی رنگ هایی هستند که شیائومی برای می 10 در نظر گرفته است. رنگ خاکستری که معروف به خاکستری گرگ و میش است، بسته به نور و زوایایی که به آن نگاه می کنید از رنگ فلزی تا مایل به آبی و حتی سبز تغییر می کند و جلوه ی زیبایی به گوشی شما می بخشد. نا گفته نماند ماژول دوربین در قاب پشتی کمی از بدنه بیرون زده است و هنگامی که گوشی خود را روی سطح صافی قرار دهید، کمی حالت لق زدن به خود می گیرد. در لبه ی بالای گوشی شما شاهد اسپیکر اول گوشی، فرستنده ی IR و میکروفون هستید، لبه ی پایینی شامل اسپیکر دوم، درگاه تایپ C و درگاه خشابی سیمکارت می باشد و خبری از کارت حافظه جانبی نیست.
شیائومی Mi 10 با خاصیت لغزندگی زیادی که دارد بسیار راحت در دست قرار میگیرد و فریم اطراف آن به لطف فلزی بودن، چسبندگی آن به دست شما را کمی افزایش می دهد. وقتی از جلو به گوشی نگاه می کنید، قاب جلو را تماما صفحه نمایش پوشانده و یک حفره کوچک برای قرار گیری دوربین سلفی روی آن قرار گرفته است. شیائومی در Mi 10 از گواهی نامه های مختلف محافظت در برابر آب و گرد و غبار استفاده نکرده اما در حین معرفی محصول به این مورد اشاره کرده است که این گوشی در برابر پاشش آب مقاوم است که در هنگام بارش باران و یا افتادن و بیرون آمدن سریع از آب می تواند سلامت گوشی شما را تضمین کند.
صفحه نمایش Xiaomi Mi 10
یکی از ویژگی های جذاب در Xiaomi Mi 10 صفحه نمایش آن است. این پنل از نوع Super AMOLED و به اندازه ی 6.67 اینچ است که قطعا رقیب جدی برای دیگر کمپانی ها به حساب می آید. متاسفانه وضوح آن هنوز هم FHD+ است اما شما باز هم با 386 پیکسل بر اینچ کیفیت بالایی را تجربه می کنید و این تراکم پیکسلی برایتان کافی است، گرچه وضوح پایین به لحاظ تئوریک به معنای بهره وری بهتر در پنل های OLED می باشد. نسبت این صفحه نمایش خوش ساخت و زیبا 19.5:9 می باشد. ویژگی جذاب دیگر این صفحه نمایش نرخ تازه سازی 90 هرتزی آن می باشد که اکثر پرچم داران این ویژگی را با خود به یدک می کشند و حتی در حال توسعه آن به سمت 120 هرتز می باشد.
در تست روشنایی صفحه نمایش شیائومی می 10 در عدد 522 نیت به خوبی عمل می کند و قابل احترام است. هنگامی که زیر نور مستقیم خورشید قرار می گیرید این عدد به 854 نیت می رسد و شما با یک صفحه نمایش با روشنایی بسیار زیاد و عملکرد درجه یک رو به رو می شوید. این صفحه نمایش از حالت Auto بهره می برد که باعث می شود رنگ ها و روشنایی با محیط منطبق شوند و در بهترین حالت ممکن به چشم شما برسند. خارج از حالت اتوماتیک منوی تنظیمات صفحه نمایش دارای حالت های رنگی اشباع و استاندارد است. همانطور که از نام اشباع پیداست، این حالت شدت رنگ ها را بیشتر می کند تا پنل OLED شما با احساس بیشتری رنگ ها را برایتان نمایش دهد. با فعال سازی این حالت برخلاف حالت خودکار دیگر قادر نیستید تا تنظیمات را بر اساس شرایط نوری منطبق کنید. علاوه بر این تنظیمات حالت نمایش با تن رنگ سرد و گرم نیز در این قسمت وجود دارد. صفحه نمایش شیائومی Mi 10 به زیبایی تمام ساخته شده و ویژگی های جذاب زیادی دارد که باعث می شود شما در حین کار با آن لذت زیادی ببرید. نرخ تازه سازی 90 هرتزی حرکت بین منو ها و بازی کردن در این گوشی را بسیار لذت بخش می کند.
سخت افزار، نرم افزار و عملکرد شیائومی Mi 10
شیائومی Mi 10 دارای اسنپ دراگون 865 آخرین دست آورد شرکت امریکایی کوآلکوم است و به طور طبیعی نوید یک پردازش و عملکرد کامل را در این گوشی به شما می دهد. این پردازنده دارای مودم X55 است و اتصال کامل به شبکه ی 5G را برایتان ارائه می دهد. Snapdragon 865 دارای یک پردازنده 8 هسته ای است و معماری 7 نانومتری دارد. Adreno 650 بخشی از این پردازنده است و هنگام بازی کردن به کمک شما و این پردازنده سطح بالا می آید. این پردازنده از رم LPDDR5 پشتیبانی می کند و 8 گیگابات رم را برای می 10 به ارمغان آورده است. گرچه نسخه 12 گیگابایتی از این گوشی نیز موجود می باشد. حافظه ذخیره سازی فایل ها نیز در دو گزینه 128 و 256 گیگابایتی برای عموم کاربران در دسترس است.
عملکرد این پردازنده در بخش 2 هسته ای بسیار عالی است اما در مقایسه با رقیب امریکایی خود یعنی اپل هنوز جای کار دارد. در تست Antutu و بخش چند هسته ای تست ها در حالت های مختلف نرخ تازه سازی نمایشگر کمی با هم تفاوت دارند اما امتیاز این پردازنده در این تست معتبر به عدد بالای 580000 رسیده است. پردازنده Adreno 650 برای یک نمایشگر 1080 P نه تنها کافی است بلکه کارایی اضافی هم دارد و نکته بسیار خوبی است چرا که با نرخ تازه سازی 90 هرتز بسیاری از بازی ها به جای اینکه در 60 فزیم محدود شوند به راحتی با فریم 90 هرتز اجرا شوند و شما می توانید عملکرد روانی را در این پردازنده داشته باشید. پردازنده در کارهای سنگین کمی گرم می شود اما تاثیری روی عملکرد کلی گوشی ندارد. بنا بر آنچه گفته شد شیائومی Mi 10 یکی از سریع ترین گوشی های حال حاضر دنیاست و تمامی فرامین شما را در کسری از ثانیه انجام می دهد.
شیائومی Mi 10 با اندروید Q یا همان نسخه 10 عرضه می شود که شیائومی آن را با پوستهی MIUI 12 شخصی سازی کرده است و این گوشی را می توان از اولین کاندیدای دریافت نسخه بعدی این رابط کاربری زیبا دانست. طراحی شکیل و روان از ویژگی های بارز این رابط است. از لحاظ امنیتی نیز می 10 علاوه بر قفل گوشی با پسورد، دو حالت تشخیص چهره و سنسور تشخیص اثر انگشت در زیر صفحه نمایش را نیز دارد. هر دو سنسور به خوبی و با سرعت عمل می کنند و می توانید به آن ها اعتماد کنید. MIUI نسخه 12 از ویژگی صفحه نمایش همیشه روشن نیز پشتیبانی می کند و دارای تم ها و شخصی سازی های زیادی در این بخش می باشد. نکته ی مثبت در رام گلوبال این گوشی ها این است که مانند سری ردمی عاری از هر گونه تبلیغات است.
دوربین های Xiaomi mi 10
سیستم دوربین به کار رفته در شیائومی می 10 چهارگانه می باشد و لنزها با چینش عمودی در زیر یکدیگر قرار گرفته اند. ماژول اصلی دوربین در می 10 همان سنسور 108 مگاپیکسلی Mi 10 Pro می باشد و تغییری نکرده است فقط در این گوشی فوکوس خودکار لیزری به کار برده نشده است. این سنسور ساخت شرکت سامسونگ است و به نام Samsung Bright S5KHMX آن را می شناسند. دریچه دیافراگم این لنز f/1.69 است و فاصله کانونی آن 24 میلی متر گزارش شده است. این دوربین یادآور همان لنز 108 مگاپیکسلی سامسونگ S20 Ultra می باشد و آنچنان تفاوت اساسی در تنظیمات فیلتر رنگ و چینش پیکسل ها بین این دو لنز نمی توان یافت.
یک دوربین فوق عریض با زاویه دید زیاد و کیفیت 13 مگاپیکسل در کنار دوربین اصلی وجود دارد. دوربین بعدی یک لنز 2 مگاپیکسلی است که عکاسی ماکرو را برای شما فراهم می کند و دارای فوکوس خودکار می باشد که به شما این امکان را می دهد به سوژه تا حد ممکن نزدیک شوید. دوربین آخر یک سنسور تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی می باشد که تکمیل کننده ی سیستم چهارگانه این گوشی هوشمند است. در پایین لنز آخر نیز یک فلش LED دوگانه برای عکاسی در فضای تاریک به کار برده شده است.
رابط کاربری دوربین کامل و ساده طراحی شده و شما می توانید با کشیدن انگشت به چپ و راست بین حالت های مختلف عکاسی و فیلم برداری جا به جا شوید. عکس های تهیه شده در نور روز بسیار باکیفیت، دارای دامنه داینامیکی مناسب و البته رنگ های واضح و واقعی دارند. حالت HDR در این دوربین خوب است اما به کیفیت خروجی از دوربین Mi 10 Pro نمی رسد همچنین در تنظیمات دوربین گزینه AI وجود دارد که ما در این دوربین پیشنهاد می کنیم آن را روشن نگه دارید تا تنظیمات عکاسی به صورت خودکار انجام گیرند. کیفیت عکس ها در شب نیز مناسب هستند و رنگ ها همانطور که دیده می شوند در دوربین نیز ثبت می شوند و عملکردی مناسب با یک پرچم را دارا است. دوربین شیائومی Mi 10 مانند نسخه Pro قادر است با کیفیت 8K و نرخ 30 فریم بر ثانیه برایتان فیلم برداری کند. نکته ی منفی در این قسمت فقدان حالت های فیلم برداری 1080 با نرخ های 120، 240 و 960 فریم است که در نسخه Pro شاهد آن بودیم. این ویژگی ها شاید برای بسیاری کاربرد نداشته باشد اما سخت افزار به کار برده شده در این گوشی قطعا کشش وجود چنین ویژگی هایی را داشت. وجود لرزشگیر دست و تثبیت کننده تصاویر در بخش فیلم برداری کمک بسیار خوبی به شما میکند که شیائومی به خوبی از آن استقبال کرده است.
دوربین سلفی یک سنسور 20 مگاپیکسل با دریچه دیافراگم f/2.0 می باشد. این دوربین در فاصله دور و نزدیک تصاویر بسیار خوبی برایتان ثبت می کند و همه چیز در عکس ها واضح و با کیفیت ثبت می شوند. همچنین حالت های مختلف عکاسی سلفی برای روتوش بیشتر صورت در منوی دوربین سلفی وجود دارند که باعث بهبود در کیفیت و ثبت عکس ها می شوند.
باتری شیائومی می 10
شیائومی MI 10 Pro دارای یک باتری 4500 میلی آمپری بود اما شیائومی موفق شد یک باتری 4780 میلی آمپری را درون همان بدنه و این نسخه یعنی Mi 10 قرار دهد. مستقیم سروقت بررسی این باتری غول پیکر و تست استقامت آن می رویم. سنجش باتری را در دوحالت صفحه نمایش 90 هرتزی و 60 هرتزی انجام داده و نتایج را با یکدیگر مقایسه می کنیم. در تست تماشای فیلم روی 90 هرتز مدت زمان تحمل 18 ساعت و 57 دقیقه می باشد در حالی که این عدد در تنظیم 60 هرتزی صفحه نمایش به 21 ساعت و 29 دقیقه افزایش می یابد. در تست وب گزدی و با حالت پیش فرض یعنی 90 هرتز این باتری قادر خواهد بود تا 14 ساعت و 44 دقیقه را برایتان انرژی بگذارد و صفحه نمایش را روشن نگه دارد. اما با تغییر تنظیمات به 60 هرتز شاهد افزایش این عدد به 15 ساعت و 24 دقیقه هستیم. در پایان نیز به تست مکالمه می رسیم که در هر دوحالت بازدهی یکسان 26 ساعت و 53 دقیقه را داریم.
با افزایش تولید صفحه نمایش هایی با نرخ تازه سازی بالا، موضوع تنظیم این صفحه نمایش ها در حالت های مختلف هم بیشتر مورد توجه قرار گرفت. کاملا بدیهی است که کاهش نرخ تازه سازی همانطور که در تست ها هم مشاهده نمودید با افزایش بازدهی باتری همراه است. خوشبختانه MIUI در این زمینه باهوش عمل می کند و خودش به صورت خودکار تصمیم میگیرد که کدام برنامه ها را با نرخ 60 هرتز و کدام یک را با نرخ 90 هرتز باز کند و در این امر نیز بسیار موفق عمل کرده و کمک خوبی به مصرف باتری نموده است. معنی این امر این است وقتی که شما شیائومی Mi 10 5G را در حالت 90 هرتز تنظیم کرده اید و هنگامی که برنامه ای مانند Youtube را باز می کنید این تنظیم به صورت خودکار و بدون اینکه متوجه شوید روی حالت 60 هرتز قرار می گیرد زیرا در تماشای فیلم نرخ تازه سازی تاثیر چندانی ندارد و شما تفاوتی بین این دو حالت احساس نمی کنید. در کنار عملکرد خوب باتری شیائومی می 10، سرعت شارژ در این گوشی نیز بسیار خوب است. این باتری به کمک یک شارژر پرقدرت و سریع 30 واتی شارژ می شود که در 10 دقیقه گوشی شما را 20 درصد، در کمتر از 30 دقیقه به اندازه 53 درصد شارژ می کند و شارژ کامل آن حدود 73 دقیقه به طول می انجامد و زمان نسبتا کم و قابل قبولی برای این شارژر و باتری است.
اسپیکر و کیفیت صدای شیائومی Mi 10 5G
یکی دیگر از ویژگی های برجسته این گوشی اسپیکر های استریوی آن است که قطعا تجربه ی مولتی مدیای خوبی را برایتان رقم می زند و شما را نا امید نمی کند. یکی از این اسپیکر ها در پایین گوشی و دیگری در بالای گوشی قرار دارند. این اسپیکر ها کیفیت صدای خروجی بلند و خوبی را از هر دو سمت گوشی ارائه می دهند. به طور کلی هنگامی که شما در حین گوش دادن به یک موسیقی هستید به این ماجرا پی می برید که این اسپیکر ها جزء بهترین اسپیکر های موجود در گوشی های هوشمند است. صدای خروجی کاملا متعادل، دارای باس عمیق و مناسب و بلندی کافی می باشد.
جمع بندی برای خرید شیائومی Mi 10
در طول سال ها شیائومی موفق شده با رویکرد قیمتی-ارزشی برای گوشی های هوشمند، شهرت و اعتبار خوبی برای خود در بازار دست و پا کند. خانواده Mi 10 نیز نشان دهنده ی تلاش زیاد این شرکت برای شایستگی دریافت لقب پرچم دار در بین گوشی های هوشمند بود. قطعا راهی که شیائومی در پیش گرفته آیندهی بزرگ تر و روشن تری برای این شرکت در پیش دارد. آمار و ارقام نیز گویای همه چیز هستند و می توان پیش بینی کرد این شرکت به زودی جایگاه واقعی و بهتری برای خود پیدا می کند. شیائومی Mi 10 نسخه ی مقرون به صرفه تر مدل Pro می باشد. ویژگی های بزرگ لایق پرچم دار همچون دوربین های عالی، پردازنده قوی، صفحه نمایش باکیفیت همگی در این گوشی قرار گرفته اند. خرید شیائومی Mi 10 برای کسانی که می خواهند گوشی کامل و همه فن حریفی داشته باشند حتما پیشنهاد می شود.
نقاط قوت:
• طراحی زیبا و باکیفیت
• سنسور اثر انگشت پرسرعت و دقیق
• صفحه نمایش OLED با کیفیت با نرخ 90 هرتز
• دوام باتری عالی
• دوربین های باکیفیت بالا
• پردازنده سریع و پر قدرت
• اسپیکر های استریو با کیفیت
نقاط ضعف:
• نبود گواهینامه ضد آب و ضد گردو غبار
• فقدان دوربین تله فتو