طراحی سامسونگ Galaxy Z Fold2
طراحی این کهکشانی زیبا را از اصلیترین قسمت آن یعنی لولا شروع میکنیم چرا که یکی از بخش هایی است که شما روزانه با آن درگیر هستید. این امر از طریق کارهای مهندسی زیادی در مورد خود لولا و همچنین پیشرفت در فن آوری صفحه نمایش تاشو حاصل شده است که باعث میشود این قسمت از استحکام بالایی برخوردار باشد.
از شاهکارهایی که سامسونگ در این قسمت از خود نشان داده این است که لولا توانایی این را دارد که هر دو سمتی که به آن متصل هستند را در زاویهی مشخصی نسبت به هم به صورت پایدار نگه دارد. این یعنی شما میتوانید گوشی تاشو خور را شبیه به لپتاپ روی میز قرار داده و با آن کار کنید. سامسونگ در بخش نرمافزاری نیز این قابلیت را توسعه داده و بسیاری از برنامهها را با این حالت سازگار کرده است.
سامسونگ Galaxy Z Fold2 فقط در دو رنگ مشکی و برنزی ساخته شده است و تنوع بالایی از این لحاظ ندارد. اما سامسونگ به شما این امکان را داده است که رنگ لولای گوشی را از بین گزینههای مشکی، نقرهای، طلایی، قرمز و آبی برای خود شخصی سازی کنید و سفارش دهید اما تحویل سفارش ممکن است با کمی تاخیر همراه باشد.
از لحاظ ابعاد هم ما دوحالت را برای شما بیان میکنیم: در حالت تا نشده گوشی شما با ابعادی به اندازهی 159.2x128.2x6.9 میلیمتر سروکار دارید و در حالت تا شده این اندازه ها به 159.2x68x16.8 میلی متر میرسد. بدنه زد فولد 2 از آلومینیوم و شیشه ساخته شده است و فقط در بخش صفحه نمایشی که تا میشود سامسونگ از مواد پلاستیکی استفاده کرده است.
اگر گوشی را باز کنید در لبهی سمت راست گوشی شما کلیدهای ولوم و پاور را که با سنسور اثر انگشت ادغام شده است، مشاهده میکنید. در لبه ی سمت چپ درگاه سیمکارت را میبینید. قسمت پایینی مربوط به اسپیکر و درگاه شارژ است و لبهی بالایی نیز اسپیکر دوم قرار گرفته است.
صفحه نمایش گلکسی Z Fold2
سامسونگ Galaxy Z Fold2 با نمایشگر خمیده خود وارد نسل جدید شده است. در مقایسه با گوشی قبلی صفحه نمایش چه در داخل و چه در خارج از گوشی اکنون بزرگتر شده است. دوربین های سلفی نیز از طراحی حفرهای استفاده میکنند و مهمتر از همه، صفحه نمایش بزرگ 7.6 اینچی دارای پشتیبانی از نرخ تازه سازی 120 هرتز است. اما صفحه نمایش داخلی 6.23 اینچی در 60 هرتز محدود شده است.
در قسمت تاشوی نمایشگر شما با لمس متوجه یک چین خوردگی جزئی میشوید که با توجه به چنین طراحی نمیتوان بر آن خردهای گرفت و امیدواریم که در آیندهای نزدیک این مورد هم اصلاح شود. در این قسمت با نگاه کردن از زوایای مختلف به نمایشگر تصاویر با اعوجاج کمی مشاهده میشوند.
هردو نمایشگر مانند بسیاری از پرچم داران سامسونگ از روشنایی بسیار خوبی برخوردار هستند. صفحه نمایش تاشو دارای میزان روشنایی 461 نیت و نمایشگر کوچک دارای میزان روشنایی 425 نیت میباشد. اما در حالت روشنایی خودکار ورق کاملا بر میگردد و این میزان روشنایی برای نمایشگر بزرگ 714 و برای نمایشگر کوچک 741 نیت خواهد بود.
نسبت کنتراست به لطف نمایشگرهای OLED بسیار عالی است. صفحه نمایش اصلی 7.6 اینچی از رزولیشن 1768x2208 پیکسل و تراکم پیکسلی 373 پیکسل استفاده میکند اما صفحه نمایش کوچک تر رزولیشن 816x2260 پیکسل دارد.
باتری Samsung Galaxy Z Fold2
سامسونگ یک باتری 4500 میلی آپری را در این گوشی جای داده است. به عنوان یک گوشی امروزی، ظرفیت قابل قبولی است اما اگر صفحه نمایش 7.6 اینچی با نرخ تازه سازی 120 هرتزی را در نظر بگیرید کمی با مشکل رو به رو خواهید شد. به همین جهت، تست باتری را در سه حالت مختلف بررسی میکنیم. دوحالت اول مربوط به نمایشگر بزرگ با نرخ های تازه سازی متفاوت و حالت سوم مربوط به نمایشگر کوچک با نرخ تازه سازی 60 هرتز میباشد.
در ابتدای کار شاید از اینکه گفتیم با نمایشگر بزرگ به مشکل میخورید کمی ناامید شده باشید اما همه چیز به مشخصات درج شده برنمیگردد و عملکرد باتری کاملا چیز متفاوتی را میگوید. با تنظیم صفحه نمایش بزرگ روی 120 هرتز امتیاز 81 ساعت را از باتری کسب کردیم. در این حالت شما به اندازهی 24 ساعت و 56 دقیقه میتوانید به مکالمه بپردازید. مدت زمان وبگردی به 9 ساعت میرسد و تماشای فیلم به 13 ساعت محدود میشود.
اکنون نرخ تازه سازی را بر روی نمایشگر بزرگ تر کاهش میدهیم و روی 60 هرتز میگذاریم. در این حالت شما میتوانید به اندازه 10 ساعت و 44 دقیقه به وبگردی بپردازید و 16 ساعت و 17 دقیقه را به تماشای فیلم اختصاص دهید. که امتیاز استقامت باتری را به 90 ساعت میرساند.
حالت آخر مربوط به صفحه نمایش کوچک میشود. به کمک این نمایشگر میتوانید 15 ساعت و 41 دقیقه به مرور صفحات وب بپردازید و به اندازهی 27 ساعت و 50 دقیقه به تماشای فیلم بپردازید. در چنین حالتی امتیاز کلی باتری به عدد 113 ساعت میرسد که بسیار شگفت انگیز است.
دوربین های گلکسی زد فولد 2
سامسونگ گلکسی زد فولد 2 از سه دوربین عکاسی در این گوشی استفاده کرده است. سنسور اصلی 12 مگاپیکسلی ساخت شرکت سونی و با نام IMX555 شناخته میشود. این دوربین دارای ویژگیهایی مانند فوکوس خودکار و OIS با تشخیص فاز دوگانه Pixel Phase است.
دوربین فوق عریض نیز یک سنسور 12 مگاپیکسلی است که دیافراگم f/2.2 دارد و فاقد فوکوس خودکار است. مهمترین نکته در مورد این دوربین این است که مشخصات آن دقیقاً با هیچکدام از موارد فوق عریضهایی که در سایر گوشیهای سامسونگ استفاده شده مطابقت ندارد.
در پایان نیز سومین لنز 12 مگاپیکسلی را می بینیم که کارایی ماکرو را دارد و به احتمال زیاد سامسونگ از گلکسی اس 10 و یا نوت 10 ایده گرفته است. برای قسمت سلفی نیز ما دو دوربین بر روی هر نمایشگر را داریم. هر دو دوربین سلفی سنسور 10 مگاپیکسلی هستند که قابلیت فیلم برداری 4K را دارند.
رابط کاربری دوربین نیز مشابه دیگر گوشی های سامسونگ است با این تفاوت که سامسونگ یک حالت Flex را به منوی دوربین اضافه کرده که برای نمایشگر تاشو شما قابلیت بسیار خوبی است.
از نظر کیفیت دوربین های Galaxy Z Fold2 عملکردی کاملا مشابه S20 این شرکت دارد. عکسهایی با کیفیت بالا و شارپی متناسب که تماشای آن در صفحه نمایشهای AMOLED سامسونگ لذت آن را دو چندان میکند.
سخت افزار و نرم افزار گلکسی Z Fold2
Samsung Galaxy Z Fold2 بدون در نظر گرفتن منطقهای که گوشی را در آن خریداری می کنید، از چیپست برتر کوالکام به نام Snapdragon 865+ استفاده می کند. و در کمال تعجب نسخه Exynos برای این گوشی وجود ندارد.
علامت مثبت در پایان نام پردازنده تصدیق می کند که کوالکام هسته اصلی Kryo 585 اصلی را روی تراشه از مرز 3.0 گیگاهرتز رد کرده است. فراتر از آن، این تراشه همچنین دارای یک سری دیگر از هستههای "بزرگ" Kryo 585 است. پردازنده مرکزی با پردازنده گرافیکی برتر Adreno 650 جفت شده است که به شما عملکرد گرافیکی بی نقصی را هدیه میکند.
ما در این گوشی شاهد حافظه سریع UFS 3.1 و 12 گیگابایت RAM هستیم. زد فولد 2 در دو نسخه با حافظه ذخیره سازی 256 و 512 گیگابایت ساخته شده است و متاسفانه از کارت حافظه جانبی پشتیبانی نمیکند.
مطابق با آزمایشاتی که رو گوشی انجام دادیم شاهد افزایش دمای آن در موارد حاد بودیم و مایع خنک کننده تاثیری در کاهش دما نداشته است. اما فراموش نکنید چنین گوشی با فناوری برتری که دارد سخت است که فضای کافی برای به کار بردن سیستم کولینگ داشته باشد. از آنجایی که سامسونگ از دو دوربین سلفی و همچنین مودم X55 برای شبکه 5G دریغ نکرده است.
این کهکشانی خاص مجهز به آخرین نسخه اندروید یعنی ورژن 10 و رابط کاربری One UI 2.5 شده است. کاربران سامسونگ در بخش نرم افزاری هیچگونه تغییر خاصی را مشاهده نخواهند کرد. فقط بعضی از تنظیمات به منظور استفاده بهتری از نمایشگر تاشو تغییر داده شدهاند.
جمع بندی سامسونگ Galaxy Z Fold2
سامسونگ Galaxy Z Fold2 دستگاهی اعجاب انگیز است که تمام مهندسیهای این زمینه را زیر سوال برده است. دستگاهی جالب و آینده نگر است که ویژگی های جذاب و قدرتمندی را در خود جای داده است. بودجهی مورد نظر همیشه بخشی از معامله بوده و شما نباید قیمت Galaxy Z Fold2 را نیز فراموش نکنید. هرکسی قادر به پرداخت چنین هزینهای برای خرید گوشی نیست.
اما سوال پایانی آیا گلکسی Z Fold2 واقعا کاربردی است؟ پاسخ قطعا بله است! ما احساس می کنیم مهندسان سامسونگ به معنای واقعی کلمه لیستی از تمام شکایاتهای کاربران خود را را تهیه کرده و یکی یکی به آنها رسیدگی کرده اند. Z Fold2 در هر سطح قابل تصوری اعم از مکانیکی، بصری و عملکردی کاملا بهبود یافته است.
نقاط قوت:
• دوام، کیفیت ساخت، قابلیت استفاده و طراحی پیشرفته
• دو نمایشگر بزرگ، روش و باکیفیت
• ماندگاری شگفت آور باتری
• تنظیم عالی اسپیکر استریو
• سیستم دوربین درجه
نقاط ضعف:
• فقدان اسلات کارت حافظه
• عدم وجود گواهینامه IP68