نقد و بررسی گوشی شیائومی Poco X3
برند زیر مجموعه Poco مانند Redmi با اهداف خاص شیائومی تبدیل به یک نام تجاری جداگانه شده است. تغییرات شیائومی Poco X3 را می توان در صفحه نمایش جدید، پردازنده جدید، دوربین های بهتر و اسپیکر های استریو دانست. در کنار آن یک باتری و شارژر قوی تر و NFC نیز به این نسخه اضافه شده است اما نسخه NFC کمی گرانتر است.
شرکت شیائومی به تازگی موفقیت های زیادی در زمینه فروش گوشی های هوشمند از خود نشان داده است که شما می توانید جزئیات بیشتری در این رابطه را از مقاله فروش شیائومی کسب کنید. بار دیگر شیائومی با معرفی این محصول قصد دارد تا موفقیت خود را تکمیل کند و امکانات بالا در کنار قیمت مناسب را برای طرفداران پرو پا قرص و مصرف کنندگان همیشگی خود رقم بزند.
طراحی گوشی شیائومی پوکو X3
پوکو با سخت افزار قوی تر و طراحی بهتر ایکس 3 بالاخره نشان داد که شایسته ی قرار گیری در کنار بزرگان بازار است. قاب پشتی گوشی از جنس پلی کربونات ساخته شده است و طراحی آن مانند شیشه و براق است. مارک POCO با فونت بزرگ در پشت این گوشی طراحی شده است و جنس آن از فلز ساخته شده است که در طیف ها و زوایا مختلف دید رنگ آن تغییر می کند. قاب پشتی شامل دوربین های چهارگانه گوشی نیز می باشد که با طراحی خاصی در کنار یکدیگر قرار گرفتند. به غیر از قاب پشتی که به صورت راه راه طراحی شده است و دوربینهایی که با حالت X شکل در کنار هم قرار گرفتهاند، میتوان گفت بقیه طراحی تقریبا یکسان و مانند سایر گوشیهای شیائومی است.
دقیقا مانند پوکو X2، در Poco X3 نیز شاهد استفاده از یک نمایشگر 6.67 اینچی هستیم. اما این نمایشگر دارای یک حفره داخل خود است و دوربین سلفی را در خود جای داه است. در بالای این دوربین و روی فضای باقی مانده از قاب یک دریچه خروجی صدای مخاطب را میبینیم که به عنوان اسپیکر نیز عمل میکند. همچنین درون خود یک LED نشان دهنده وضعیت را نیز قرار داده است. لبه بالایی فرستنده رادیویی و میکروفون قرار گرفته است و لبه ی پایینی اسپیکر گوشی، درگاه تایپ c، میکروفون حذف صدای اضافه و جک 3.5 میلی متری قرار گرفته اند.
لبه ی سمت راست گوشی را کلیدهای ولوم و کلید پاور اشغال کرده اند که سنسور اثر انگشت با آن ادغام شده است. لبه ی سمت چپ نیز میزبان درگاه هیبریدی سیمکارت و کارت حافظه جانبی است. این یعنی چنانچه شما بخواهید از هر دو سیم استفاده نمایید باید استفاده از مموری کارت را قربانی آن کنید. بدنه گوشی در رنگ های آبی و خاکستری طراحی شده است و فریم آن از جنس آلومینیم است. ابعاد گوشی 165.3x76.8x9.4 میلی متر و وزن آن حدود 215 می باشد.
صفحه نمایش گوشی Xiaomi Poco X3
شیائومی Poco X3 دارای یک صفحه نمایش 6.67 اینچی IPS LCD می باشد که یک حفره برای جای دادن دوربین سلفی در خود دارد. این صفحه نمایش به کمک Gorilla Glass 5 پوشیده شده است تا استحکام آن در حد ممکن بالا رود و از ضربات احتمالی وارده به گوشی شما جلوگیری کند. وضوح صفحه نمایش 1080 در 2400 پیکسل است و نسبت تصویر 9:20 است که تراکم پیکسلی را به 395 پیکسل رسانده است. صفحه نمایش X3 از HDR10 پشتیبانی می کند یعنی شما قادرید تا محتوای HDR را با بهترین کیفیت در نرم افزارهای Netflix و Youtube مشاهده کنید.
این صفحه نمایش مجهز به نرخ تازه سازی 120 هرتز می باشد این یعنی در هر ثانیه 120 بار صفحه نمایش شما را تازه سازی می کند. گزینه 120 هرتزی در همه ی برنامه های MIUI به طور پیش فرض اجرا می شود اما با ثابت بودن صفحه به 60 هرتز کاهش پیدا میکند. در بخش لمس نیز، سنسورهای لمسی با سرعت نمونه برداری بسیار سریع 240 هرتز کار میکنند که این مورد بیشتر مورد توجه گیمرها قرار میگیرد، از این رو میتوان پوکو X3 را در مقاله بهترین میان رده گیمینگ نیز قرار داد. روشنایی صفحه نمایش با تنظیم دستی حداکثری تا 460 نیت قابل افزایش است اما هنگامیکه شما در فضای باز زیر نور خورشید قرار بگیرید این میزان روشنایی به 631 نیت می رسد. ناگفته نماند این صفحه رنگ های سیاه را به خوبی صفحه نمایش های LED نمایش می دهد.
سخت افزار و نرم افزار گوشی شیائومی Poco X3
شیائومی پوکو ایکس 3 از پردازنده Snapdragon 732G استفاده می کند و به گفته ی خود شیائومی این پردازنده سریع ترین پردازنده میان رده 4G است. روی کاغذ تغییر خاصی بین این تراشه با تراشه نسل قبل نمیبینید اما عملکرد این پردازنده به مراتب بهتر از X2 می باشد.
پردازنده گرافیکی Adreno 618 وظیفه ی کمک و پردازش های گرافیکی را در کنار چیپ اصلی بر عهده دارد. طبق نتایج به دست آمده از تست های صورت گرفته بر روی این پردازنده، می توان دید که این مدل نسخه ی ضعیف تر اسنپ دراگون 765 است و در بخش پردازش می توانید به آن اعتماد کنید. پوکو ایکس 3 در دو نسخه 64 و 128 گیگابایتی با رم 6 معرفی شده است. نسخه ی 10 اندروید با رابط MIUI 12 انجام امور روز مره ی شما را بر عهده دارند. رابط MIUI در نگاه اول کمی گیج کننده است اما با گذشت زمان شما از کار کردن با این رابط کاربری بسیار لذت می برید. شیائومی در بخش امنیت سنسور اثر انگشت دقیقی را بر روی دکمه پاور قرار داده که سرعت و دقت بالایی دارد.
کاملا واضح است که شیائومی Poco X3 در کلاس خود عملکرد بسیار خوبی را دارد. در حال حاضر تعداد کمی از بازیها هستند که برای نمایشگرهای HRR بهینه شدهاند و بسیاری از همین بازیها با سرعت 60 فریم یا بیشتر بر روی این گوشی قابل اجرا هستند. شیائومی پوکو X3 از سیستم خنک کننده با لوله حرارتی در زیر نمایشگر و در زیر پنل پشتی استفاده میکند که در حین بازی از هرگونه داغ کردن گوشی شما جلوگیری میکند و در عملکرد کلی پردازنده و حتی عمر باتری تاثیر مثبت خوبی دارد.
باتری گوشی Poco X3
انرژی مورد نیاز شیائومی Poco X3 توسط یک باتری 5160 میلی آمپری تامین می شود که با یک شارژر 33 وات تجدید قوا می کند. طبق تست های انجام شده این باتری قادر است 32 ساعت در بخش مکالمه، 17 ساعت و 6 دقیقه در مرور صفحات وب و بیش از 14 ساعت در پخش فیلم برایتان بازدهی داشته باشد. همچنین آماده به کار این گوشی بسیار خوب است و امتیاز کلی که ما برحسب تست های صورت گرفته بر روی این باتری کسب کرده ایم، عدد 125 ساعت است که عملکرد عالی و با دوام این باتری غول پیکر را نشان می دهد. ناگفته نماند این آزمایشات همگی در حالت 60 هرتزی انچام گرفته اند و در صورت تغییر در نرخ تازه سازی صفحه نمایش ممکن است نتایج کمی متفاوت باشند.
باتری Poco X3 به کمک یک شارژر سریع 33 واتی شارژ می شود که از سرعت خوبی هم برخوردار است. به کمک این شارژر شما قادرید باتری را در 30 دقیقه 60 درصد و در 65 دقیقه به صورت کامل شارژ نمایید.
دوربین های گوشی شیائومی پوکو ایکس 3
شیائومی در گوشی poco x3 یک دوربین چهارگانه که در اکثر محصولات redmi به چشم می خورد را قرار داده است. لنز اصلی 64 مگاپیکسلی، دوربین 13 مگاپیکسلی فوق عریض و دو دوربین 2 مگاپیکسلی ماکرو و تشخیص عمق. سنسور اصلی 64 مگاپیکسلی سیستم Quad Bayer دارد و سازنده ی آن شرکت نام آور سونی می باشد که در زمینه لنزهای دوربین، گوشی های هوشمند، تلویزیون ها و کنسول های بازی فعالیت می کند. پس جای هیچ شک و شبهه ای برایتان باقی نمی گذارد.
رابط کاربری دوربین ساده و کارآمد است و حالت های مختلف عکاسی و فیلم برداری را برایتان فراهم می کند. عکس های خروجی روی حالت پیش فرض 16 مگاپیکسلی ثبت می شوند و دارای کیفیت عالی، کنتراست بالا و دامنه دینامیکی قابل تحسینی هستند. دوربین های شیائومی Poco X3 قادر است با کیفیت 4k و نرخ 30 فریم بر ثانیه ویدئو ها را برایتان ضبط کند. حالت 1080 نیز نرخ ثبت ویدئو ها را به 30 و 60 فریم محدود می کند که حالت پیشنهادی ما برای فیلم برداری همان حالت 1080 و 60 فریم می باشد. در بخش عکاسی سلفی نیز برای شما یک لنز 20 مگاپیکسلی خدمت رسانی می کند.
عکسهای پیش فرض در دوربین گوشی پوکو X3 در حالت 16 مگاپیکسل ثبت میشوند. کیفیت کلی عکسها در نور روز برای این رده قیمیت بسیار عالی میباشد. رنگها در عکسهایی که شما ثبت میکنید کمی گرم تر از واقعیت به نظر میرسند اما کاملا زنده به چشم میخورند. حالت 64MP با وضوح بالا نیز در منوی دوربین دیده میشود که برای ذخیره هر عکس به چند ثانیه زمان نیاز دارید. همچنین حجم کلی هر عکس برای شما حدود 30 مگایایت میباشد.
جمع بندی برای خرید Poco X3
شیائومی Poco X3 یک گوشی هوشمند برجسته است که دارای مشخصات عالی است. البته قیمت Poco X3 نیز کاملا رقابتی در نظر گرفته شده است. صفحه نمایش خوب، دوربین های قوی و سرعت بالایی دارد که شما را تحت تاثیر قرار می دهد. شکی نیست که این مدل نیز مانند دیگر محصولات شیائومی فروش خوبی خواهد داشت و هیچ دلیلی نمی بینیم که این محصول در لیست نهایی خرید شما قرار ندهیم. پس شما با خرید شیائومی Poco X3 یک گوشی کامل و محصول با کیفیت شیائومی را تحویل می گیرید که تا سال ها شما را همراهی می کند.
نقاط قوت
• باتری پرقدرت
• صفحه نمایش باکیفیت 120 هرتزی
• وجود درگاه مموری کارت و جک 3.5 میلی متری
• کیفیت خوب تصاویر و ویدئو ها
• قیمت مناسب در کنار امکانات بالا
نقاط ضعف
• ضعف دوربین در شب