نقد و بررسی گوشی نوکیا 5.4
در سال های گذشته، نام 'نوکیا' در بازار گوشیهای همراه بسیار قابل توجه بود. حتی در مدلهای قدیمی هم ما میدیدیم که دائماً توجه بسیاری از افراد معطوف محصولاتی بود که این کمپانی فنلاندی از آن رونمایی میکرد. آن دورههای قدیمی، هرچند شیرین باشد، اما مدت زیادی از آن میگذرد و اکنون نوکیا قراردادها و شراکتهای جدیدی را در مجموعهی خود دارد.
مدتی است که HMD Global در تلاش است تا به این نام افسانه ای فنلاندی روح تازه ای ببخشد و موفقیت های چشمگیری را به این کمپانی ببخشد. گوشی موبایل نوکیا 5.4 یک نمونه از جدیدترین ترفندهای این کمپانی برای بازپس گرفتن اندکی از درخشش نوکیا است که زمانی در بین گوشی های مقرون به صرفه از خود به نمایش میگذاشت.
بخش نرم افزاری هم یکی از نکات جالب توجه این شرکت است، در حالی که بسیاری از کمپانیها اندروید را با رابط کاربری خود تزیین میکنند، نوکیا اما به اندروید خام و خالص پایبند بوده که البته یکی از نقاط قوت گوشی های نوکیا هم همین بخش نرم افزاری است. اگرچه مطمئناً قابل استفاده و ساده است، اما بسیاری از ویژگیهای جذاب رابط کاربری سامسونگ را ندارد. در ادامه با نقد و بررسی کامل محصول با ما همراه باشید.
طراحی گوشی Nokia 5.4
اگر نوکیای کلاسیک به یک چیز معروف بود، این یک مورد قطعا در مورد طراحی آن بود. گرچه همیشه شیک ترین و شیک ترین گوشی ها را تولید نمیکرد، اما این برند به تولید تلفن هایی معروف بود که میتوانستند هر ضربه، خرابی یا صدای انفجاری را بدون هیچ گونه لرزش در خود ببرند.
از روزهایی که گوشیهای کوچک تر، سبک تر و پلاستیکی ساخته میشدند، فاصله بسیار زیادی داریم. با این وجود، نوکیا 5.4 به عنوان یک هدف، اگر نه ناهمواری کامل، با قدرت تولید شده است. ابعاد و وزن این گوشی به ترتیب به 161x76x8.7 میلی متر و 181 گرم رسیده است که در برابر رقبا چندان قابل توجه به نظر نمیرسد.
در قاب جلو میتوان به صفحه نمایش 6.39 اینچی و یک دوربین سلفی اشاره کرد که درون حفره نمایشگر جای گرفته است. در سمت راست گوشی دکمه تنظیم صدا و دکمه پاور قرار دارد که با یک دکمه دستیار Google در سمت چپ، جک هدفون در بالا و یک درگاه USB-C در پایین تکمیل میشود. دکمه دستیار Google را نمی توان به عنوان یک عملکرد مفید دیگر استفاده کرد.
در پشت دستگاه ما میتوانیم چهار دوربین را مشاهده کنیم که درون یک دایره محصور شدهاند و حسگر اثر انگشت در زیر آن قرار گرفته است. از نظر ما عملکرد سنسور در حد و اندازهی قیمت کلی گوشی است و نمیتوان آن را با سنسورهای گوشی های پرچم دار مقایسه کرد اما انتظار داریم در طی بروزرسانیهایی نوکیا سرعت آن را بهبود بخشد.
با توجه به قیمت گوشی نوکیا 5.4 و اینکه بدنه آن از پلاستیک ساخته شده است، باید بگوییم کیفیت آن بسیار خوب است، هرچند قطعاً نمیتوان این گوشی را بدون استفاده از محافظ و گارد تصور کرد که به زمین برخورد میکند. در چنین قیمتی بهتر بود نوکیا حداقل اگر فریم را از آلومینیوم نمیسازد، حداقل قاب پشتی را به جای پلاستیک شیشهای کند.
دو رنگ زیبای آبی و بنفش (Polar Night and Dusk) برای خریداران این گوشی در نظر گرفته شده است که هر دو به اندازه کافی زیبا هستند تا به راحتی توجه هر فردی را به سمت خود جلب کنند.
صفحه نمایش گوشی نوکیا 5.4
صفحه نمایش 6.39 اینچی LCD در Nokia 5.4 مطمئناً با توجه به قیمتی که از آن شاهد هستیم مناسب است. روشنایی این صفحه نمایش در حد قابل قبول و مطلوبی قرار دارد و به راحتی میتوانید از آن در زیر نور خورشید استفاده کنید. رنگ ها در این صفحه نمایش بسیار خوب و طبیعی به نظر میرسند و توجه شما را به خود جلب میکنند. لازم به ذکر است دقت و وضوح صفحه نمایش 720x1560 پیکسل در نظر گرفته شده است.
بیشتر رقبای این گوشی به ویژه از شرکت شیائومی، همگی پنل های 1080p را با همان قیمت (و گاهی کمتر) ارائه میدهند. صفحه نمایش این گوشی خوب است، اما با وضوح 720x1560 (و حدود 269 پیکسل در هر اینچ) ارزش خرید دیگر رقبا بالاتر میرود و این گوشی نمیتواند در این بخش با آنها به رقابت بپردازد.
نسبت ابعاد نمایشگر گوشی Nokia 5.4 به اندازهی 19.5:9 رسیده است که به طور کلی نسبت تقریباً بلندی است. این ارتفاع اضافی البته فضای دیدن اضافی را فراهم میکند و باعث میشود اگر شما در یک صفحه وب حضور داشته باشید، کمتر اسکرول کنید، اگرچه وضوح نسبتاً پایین نمایشگر باعث میشود تا متنها کمی تار به نظر برسند.
برای کسانی که قبل از آشنایی با نوکیا 5.4 با نمایشگرهای OLED و Full HD کار کردهاند شاید کمی مشکل باشد که به این پنل عادت کنند. ضمن اینکه صفحه نمایش نوکیا 5.4 در 60 هرتز محدود شده است اما برخی از رقبای این گوشی مانند ریملی 7 از پنلی با نرخ نوسازی 90 هرنز استفاده میکند.
دوربینهای گوشی موبایل Nokia 5.4
کیفیت دوربین یکی از معیارهای اصلی برای خرید گوشی به حساب میآید و کاربران توجه ویژهای به این بخش دارند. گوگل در سال 2020 با Pixel 4A جهش بزرگی انجام داد و عملکرد بسیار شایسته دوربین را با قیمت 349 دلار ارائه داد اما موبایل نوکیا 5.4 با وجود ریزه کاریهایی که در بخش دوربین از خود نشان داده موفقیت گوگل را کسب نمیکند.
این گوشی با چهار دوربین در قاب عقب و یکی در جلو معرفی شده است. این دوربینها شامل سنسور استاندارد 48 مگاپیکسلی، 2 مگاپیکسل ماکرو، 5 مگاپیکسلی فوق عریض و عمق 2 مگاپیکسلی هستند و یک دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی در جلو دارد.
برنامه دوربین از برنامه دوربین Google موجود در دستگاههای Pixel الهام گرفته است. گزینهها به طور واضح و ساده بیان شده اند. یکی از ویژگیهای جذاب این دوربین حالت "سینما" است که قصد دارد امکان کنترل بیشتر بر ضبط فیلم را برای شما فراهم کند.
عملکرد دوربین تقریباً رضایت بخش است. اما در بعضی تصاویر شاهد افزایش بیش از حد شارپی هستیم. دامنه داینامیکی عموماً کم است، رنگها کمی از حالت واقعی دور هستند و فوکوس روی سوزه ها کمی کند انجام میگیرد. عملکرد دوربین ماکرو، تقریباً مانند هر سنسور 2 مگاپیکسلی دیگر است. در حالی که دوربین فوق عریض 5 مگاپیکسلی عملکرد نسبتاً بهتری از خود به نمایش میگذارد.
حالت شب نیز در منوی دوربین نوکیا 5.4 قابل دسترسی است که ترفندهای نرم افزاری معمول را برای بهبود عملکرد در نور کم انجام میدهد. به طور کلی، تصاویر در محیط کم نور بهتر از حالت عکاسی "استاندارد" است و جزئیات و رنگ بیشتری تولید میکند، اما باز هم نمیتوان گفت بهترین است.
همانطور که همیشه هم میگوییم، دوربین با توجه به قیمت عملکرد رضایت بخشی دارد و نه تنها نوکیا بلکه کلیه شرکتهای سازنده گوشی همیشه این نکته را در نظر میگیرند. کیفیت فیلمبرداری هم به کمک دوربین اصلی تا نرخ 30 فریم برثانیه در حالت 4K میرسد.
پردازش و نرم افزار در گوشی 5.4 نوکیا
روزهایی که گوشیهای ارزان قیمت مانند گوشی های رده بالا از قدرت پردازشی بالا برخوردار نیستند، اکنون گذشته است. بیشتر اوقات و به خصوص در چنین محدوده قیمتی گوشیهای مدرن با تراشه های مناسبی همراه با میزان حافظه RAM کافی کار میکنند تا کارهای شما را به خوبی مدیریت کنند.
گوشی نوکیا 5.4 هم به خوبی در این بخش شما را راضی نگه میدارد. این گوشی از یک چیپست اسنپدراگون 662 همراه با 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت فضای ذخیره سازی استفاده میکند که برای اکثر کاربران پاسخگو است و دست کم تا دوسال نیاز به خرید گوشی جدید پیدا نمیکنید.
Snapdragon 662 که با فرایند ساخت 11 نانومتری ساخته شده، نوید یک عملکرد و کارایی خوب را میدهد و ما متوجه شدیم که این کار از طریق هماهنگی خوب سخت افزار با اندروید روان و خالص این گوشی اتفاق افتاده است. فقط در اجرای برنامه و بازیهای سنگین شما تاخیر محسوسی را حس میکنید.
در بخش نرم افزاری این گوشی از اندروید خام نسخه 10 استفاده میکند و دست کم تا 3 بروزرسانی بزرگ را از سوی گوگل و نوکیا برای آن حدس میزنیم. محیط نرم افزاری ساده طراحی شده است و برنامههای آن همگی نرم افزارهای گوگل هستند.
باتری گوشی نوکیا 5.4
یک روند عجیب و غریب که طی سالهای گذشته به آن توجه ویژهای شده است، ظهور عمر باتری بسیار خوب به عنوان یک مشخصه مهم به ویژه در گوشیهای ارزان قیمت است و این مورد وقتی بیشتر خود را نشان میدهد که با نمونه های گران قیمت آنها مقایسه میشود.
این امر اغلب به دلیل جفت شدن یک باتری با ظرفیت زیاد با یک چیپست کم مصرف است که وضعیت گوشی موبایل نوکیا 5.4 را در این بخش به سطح بالایی میرساند. اگرچه ظرفیت آن مانند موتو G9 پاور چندان ظرفیت قابل توجهی نیست، اما باز هم 0400 میلی آمپر برای کارهای روزمره تا سنگین، کافی به نظر میرسد.
در سنگین ترین استفادهای که از گوشی میکنیم گوشی بیش از 8 ساعت دوام آورد. این استفاده شامل حدود یک ساعت گوش دادن به موسیقی از طریق هدفون بلوتوث و به طور کلی گشت زدن در فضای اینترنت و برنامههای اجتماعی و تماشای فیلم ها بود که با توجه به چنین استفاده هایی مدت زمان بسیار خوبی از خود به نمایش گذاشت.
شاید این نتیجه برای بسیاری از کاربران رضایت بخش نباشد. اما استفاده از گوشی و طریقه مصرف هم تاثیر به سزایی روی بازدهی باتری دارد. با توجه به چنین مواردی ما نتیجه را برای کاربرانی که این مبلغ را برای خرید گوشی نوکیا 5.4 پرداخت میکنند، کافی میدانیم.
یکی از نکات خوب این قسمت قرار دادن شارژر سریع برای این گوشی است. ما به کمک این شارژر توانستیم در حدود 30 دقیقه 40 درصد از باتری را از صفر درصد شارژ کنیم.
جمع بندی نهایی برای خرید گوشی Nokia 5.4
با توجه به ویژگی های کلی گوشی نوکیا 5.4 که در بخش نقد و بررسی به آن پرداختیم باید گفت همه چیز خوب است و کاربر را راضی میکند اما نوکیا در بعضی از بخش ها کم لطفی کرده است و بهتر بود تا نسبت به مدلهای سال قبل خود هم مشخصات را به روز میکرد. به عنوان مثال استفاده از پردازنده Snapdragon 662 و نمایشگر HD با توجه به پردازنده Snapdragon 665 و پنل Full HD که در گوشی سال قبل خود استفاده کرده بود، تصمیم درستی از سوی نوکیا نیست.
با این حال ما در مقابل، عملکرد خوب این گوشی را در بخش پردازش شاهد بودیم و بازدهی که باتری داشت توجه ما را به خود جلب کرد. ضمن اینکه به روزرسانیهای گوگل و پچهای امنیتی که به صورت مرتب برای شما ارسال میکند، یک ویژگی بسیار خوب است که اکثر کمپانیها از آن محروم هستند.
نقاط قوت:
• اندروید خام گوگل
• عملکرد خوب باتری
• بدنه زیبا و باکیفیت
• پشتیبانی نرم افزاری خوب
نقاط ضعف:
• عملکرد متوسط دوربین و نمایشگر