نقد و بررسی تخصصی لپ تاپ لنوو مدل Ideapad V330
لپ تاپ لنوو Ideapad V330 یکی از خوش ساخت ترین، به صرفه ترین و کارآمد ترین لپ تاپ هایی است که تاریخِ صنعتِ کامپیوتر های قابل حمل به خود دیده است. اگر به دنبالِ یک لپ تاپ در رده ی اقتصادی هستید که در عینِ مقرون به صرفه بودن بتواند بیشترین بازدهی را برای شما طرفدارانِ برندِ خوش نامِ لنوو داشته باشد پیشنهاد میکنیم این مقاله ی مختصر را در خصوص توانایی و نقاطِ ضعفِ این دستگاه از دست ندهید. پس از ایجاد ذهنیت خرید لپ تاپ و ایجاد سوال های پیاپی درباره ی اینکه چطور میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید قائدتاً به این تفکر میرسید که اصلاً بهترین لپ تاپ کدام است؟ کدام برند بهترین انتخاب ها را پیش روی شما عزیزان قرار میدهد ، لنوو ، ایسوس ، ایسر و... ؟ امّا چنانچه میخواهید پیشنهاد ما را درباره ی بهترین انتخاب بدانید تمام این سوالات را بریزید دور! بهترین انتخاب بیشترین ارتباط را با نیاز ها و مشغله های روزمره ی شما دارد ، در نتیجه پیش از اینکه وقت خود را به ما بدهید و ادامه ی این نقد و بررسی را در باره ی لپ تاپ Lenovo V330 که توسط تیم تخصصی خاص باکس جمع آوری شده است را بخوانید پیشنهاد میکنیم چنانچه میخواهید لپ تاپ شما در کارها و عوامل مهندسی ، محاسباتی و طراحی شما را یاری کنند توجه خود را بیش از پیش به این محصول معطوف بفرمایید. در ادامه شما را بیشتر با این دستیار بی رقیب آشنا میکنیم...
طراحی، پرستیژ را به خود هدیه دهید!
تصور کنید در یک جلسه ی کاری که تمام کارمندان چشمشان به کلمات و محتوایی که شما به آنها ارائه میدهید است و میخواهید بیشترین تاثیر را بر ذهنیت همگان بگذارید، در این لحظه توانایی چرخش 180 درجه ای نمایشگر لپ تاپ لنوو V330 به یاری شما خواهد شتافت! میتوانید نمودار ها و تمام تصاویری که نیاز به پرزنت آنها دارید به کمک نمایشگر با کیفیت این لپ تاپ به نظر دیگران برسانید. بدنه ی این دستگاه تماماً از پلاستیک مقاوم برس خورده تهیه شده و به قدری کیفیت دارد که در نگاه اوّل متوجه استفاده از جنس پلاستیک در آن نخواهید شد! ظاهر ساده ای که تیمِ طراحی لنوو برای این دستگاه در نظر گرفته است به خوبی گویای کاربردِ اداری و رسمی آن خواهد بود. وزنِ این لپ تاپ تنها 2.1 کیلوگرم است که در برابر همرده های خود تقریباً سبک به شمار میرود. ضخامت بدنه ی این لپ تاپ نیز در حالت بسته 22.3 میلیمتر است و با توجه به کاربرد و اقتصادی بودنِ این لپ تاپ مناسب است. و امّا در نهایت میرسیم به یکی از مزایای چشمگیر لپ تاپ لنوو V330 که در اولین لحظه نظر کاربران را به سمت خود جلب میکند مجهز بودنِ این وسیله به یک حسگر اثر انگشت در راستای افزایش امنیت اطلاعاتِ شما کاربران عزیز است، این حسگرکه در انتهای بخش فوقانی کیبورد تعبیه شده است شما را از شرّ فراموش شدنِ پسورد لپ تاپ خلاص خواهد کرد امّا چیزی که زمینه ی متعجب شدنِ تیم تخصصی خاص باکس را فراهم آورد برخورداری یک لپ تاپ اقتصادی از این قابلیت است چرا که به صورت کلّی این توانایی در لپ تاپ های فانتزی و بالا رده دیده میشود در نتیجه به خوبی مشهود است که لنوو از هیچ تلاشی برای جلب رضایت اقشارِ مختلف کاربران خود دریغ نکرده است.
نمایشگر و اسپیکر
پیش از هر توضیح و تفسیری در زمینه ی صفحه نمایش لپ تاپ لنوو V330 متاسفانه باید عرض کنیم علاوه بر اینکه نکات مثبت زیادی در این نمایشگر به خوبی مشخص است امّا به صورت کلّی ساختِ این بخش از دستگاه به صورت کاملاً اقتصادی در نظر گرفته شده است در نتیجه کمی از توقعاتِ خود بکاهید تا از خریدِ این لپ تاپ فوق العاده کارآمد ناامید نشوید. استفاده از یک پنل 15 اینچی TN سبب شده است تا زاویه دیدِ نسبتاً محدودی نسیبِ شما شود. میزانِ درخشش این صفحه نمایش براساس بررسی های تیم تخصصی خاص باکس تنها 150 NIT سنجیده شده است، این میزان نوردهی سطح زمانی که میخواهید از لپ تاپ خود در نور مستقیم استفاده کنید ضعفِ خود را نمایان میکند امّا اگر از جنبه ی مثبت به مسئله بنگرید حداقل نوردهی سطحِ نمایشگرِ لپ تاپ لنوو V330 که 1.5 NIT است در نورِ اندک میتواند به خوبی از چشمانِ کاربر مراقبت کند امّا مبحث گسترده ی مراقبت از چشمانِ کاربر در لپ تاپ لنوو Ideapad V330 به نور نمایشگر منتهی نمیشود! روکش ماتِ این لپ تاپ نیز کمک شایانی به این امر میکند و تا حدودی از مختل شدنِ شفافیت و وضوحِ تصاویر در نور مستقیم آفتاب جلوگیری میکند تا جبرانِ حداکثر درخشندگی نمایشگر را نیز کرده باشد. برای افزایش اطلاعاتِ شما کاربران عزیز بد نیست توضیح مختصری از واحد Nitere یا همان NIT بدهیم... همانطور که میدانید نور را با واحد کاندلا میشناسیم امّا برای قیاسِ درخشندگی یک نمایشگر باید چه کنیم؟ دانشمندان برای اندازه گیری این درخشندگی از واحد کاندلا بر متر مربع استفاده میکنند تا بتوانند میزان نور ساطع شده از یک سطح را با نامِ اختصاری NIT اندازه گیری کنند. یک نمایشگر رایج چیزی حدود 50 تا 300 نیت باید نور را به سمت چشم کاربر ساطع کند در نتیجه درخشش نورِ لپ تاپ ذکر شده را میتوان میانه در نظر گرفت. نمایشگر این لپ تاپ از رزولوشنِ 1920.1080 بهره میبرد که به رغمِ برخورداری از نسبت تصویرِ 16.9 برای تماشای ویدئو های FullHD بسیار مناسب است در نتیجه چنانچخ علاقه ی زیادی به تماشای فیلم و سریال دارید V330 میتواند یکی از گزینه های مناسب در لیست شما باشد.
بلندگو های این لپ تاپ در بخش جلو و پایین لپ تاپ تعبیه شده است، این اسپیکر ها کیفیت استریو و مناسبی در اختیار کاربران قرار میدهد امّا نمیتوان از آن برای فضا های نسبتاً بزرگ نیز بهره برد در نتیجه پیشنهاد میشود تنها برای تماشای فیلم و سریال از این بلندگو های با کیفیت بهره ببرید چرا که وضوح قابل قبولی را در اختیارتان قرار خواهد داد. در نهایتِ مبحثِ نمایشگر و اسپیکر در این مقاله باید عرض کنیم که نه بهترین است نه بدترین ،امّا به جرات میتوان گفت که کاهش نسبی کیفیت در این بخش کمک شایانی به هرچه ارزان تر شدنِ این محصول کرده است.
کیبورد و تاچ پد
خبری از نور پس زمینه در V330 نیست امّا طراحی خارق العاده ی کلید ها و برخورداری از حسگر اثر انگشت به خوبی این جای خالی را پُر کرده است! باز هم همانِ طراحی جزیره ای یا اصطلاحاً (Chicklet) بهترین گزینه برای V330 به شمار میرود. حساسیتِ کلید ها به فشار تحسین برانگیز است و با کوچکترین فشار اوامر کاربر را اعمال میکنند، فاصله ی میان کلید ها نیز به اندازه ای استاندارد است تا از تایپ اشتباه تا حد ممکن جلوگیری کند. چینش دکمه ها از Qwerty پیوی میکند و اعداد نیز در سمتِ راست کیبورد نیز مشاهده میشود که بازه ی عمل بیشتری به کاربران ارائه میدهد. تاچ پد نیز از حساسیّت مناسبی برخوردار است و خوشبختانه به کمکِ حسگر اثر انگشتی که در بخش فوقانی کلید ها تعبیه شده است پسورد خود را به هیچ عنوان فراموش نخواهید کرد چرا که انگشتانِ خود را به همراه خواهید داشت!
حافظه، باتری و توان پردازشی
هرآنقدر در زمینه های دیگر کمی و کاستی در این لپ تاپ دیده شد خوشبختانه در مبحث سخت افزار جبران شده است! لنوو به کاربرانش ثابت کرده است که اولویت آخر را برای کاهش قیمت بر سخت افزار قرار میدهد تا حدالامکان از توانایی و عملکرد لپ تاپ کاسته نشود. لپ تاپ لنوو Ideapad V330-C به همراه یک پردازشگر مرکزی قدرتمند و در عین حال کم مصرف با عنوان Intel Core i7 8550U در اختیار کاربران قرار میگیرد. زدن برچسب کم مصرف بودن پردازشگر طبیعتاً سبب کاهش فرکانس پردازشگر در حالت طبیعی میشود در نتیجه پیشنهاد میشود از این دستگاه برای کارهای سنگین بهره نبرید امّا در راستای کارهای روزمره و اداری میتوانید بهترین نتیجه را از توانِ پردازشی این محصول دریافت کنید. پارامتر های زیادی در سرعت و عملکردِ یک کامپیوتر قابل حمل تاثیر گذارند و نباید تصور کنید که تمام وظایف بر گردنِ پردازنده ی مرکزی خواهد بود، فضای رَم یکی از شاخصه های مهم در این امر برشمرده میشود که خوشبختانه لنوو توجه ویژه ای به آن داشته است. Ideapad V330 از یک حافظه ی رَم 8 گیگابایتی از نوعِ DDR4 بهره میبرد که در نوعِ خود برای یک لپ تاپ اداری و اقتصادی خارق العاده به نظر میرسد. استفاده از این میزان حافظه ی رَم سبب افزایش فضای کار لازم برای استفاده از تمامِ قدرت پردازنده شده است امّا این تنها بخشی از قدرت بیکرانی است که در کالبُد V330 نهفته شده است. قدرت پردازش گرافیکی یکی از شاخصه های مهم برای کسانی است که در محل کار، منزل و یا دانشگاه به صورت مداوم با نرم افزار های گرافیکی سر و کار دارند، خوشبختانه باید به این دسته از دوستان نویدِ حضورِ رد پای یکی از قدرتمند ترین برند ها در عرصه ی ساختِ چیپست های گرافیکی را بدهیم! کمپانی AMD برای مجهز کردنِ Ideapad V330 یکی از پر طرفدار ترین محصولاتِ خود با عنوانِ Radeon M530 DDR5 با حافظه ی اختصاصی 2 گیگابایت را به کار گرفته است، لازم به ذکر است جهت یادآوری قدرتِ این کمپانی در ساختِ چیپست های گرافیکی به کنسول های بازی PS4 و XBOX اشاره کنیم تا AMD را دست کم نگیرید... و امّا میرسیم به باتری، همانطور که از پردازشگر کم مصرفِ این لپ تاپ پیداست انرژی زیادی برای انجام کارهای روزمره صرف نخواهد شد. طبق گفته ی لنوو این لپ تاپ توانایی روشن ماندن تا 4 ساعت را در استفاده ی مداوم دارد امّا با بررسی های ما V330 نتوانست در تماشای فیلم بیش از 3 ساعت و 30 دقیقه دوام آورد که کمی ناامید کننده بود امّا لازم به ذکر است که تماشای فیلم آن هم در نهایت نوردهی نمایشگر نیاز به انرژی زیادی دارد حتی چنانچه پنل استفاده شده در لپ تاپ ذکر شده از نوعِ TN باشد. در نهایت در خصوص این باتری 2 سلولی باید گفت که در سطح میانه ای قرار دارد و برای استفاده ی طولانی مدت از این دستگاه نباید شارژر آن را در خانه جای بگذارید.
درگاه های ارتباطی
در این بخش باید اذعان کنیم که با یکی از کامل ترین لپ تاپ های تاریخ روبرو هستیم! از آنجایی که Lenovo V330 در دسته ی لپ تاپ های اداری قرار میگیرد طبیعتاً باید از تنوع پورت های خوبی برخوردار باشد امّا حتی تیمِ خاص باکس در بدوِ ورودِ این لپ تاپ به بازارِ جهانی توقعِ پشتیبانی این دستگاه از پورت هایی مانند VGA نبود! پورت هایی مانند VGA که از نسل های قدیمی درگاه های ارتباطی برای انتقال تصویر استفاده میشوند مدت زیادی است که جای خود را به فناوری های جدید مانند HDMI داده اند امّا متاسفانه هنوز هم بعد از گذشت چندین سال در بسیاری از دانشگاه های کشور برای انتقال تصویر به پروژکتور از این درگاه بهره برده میشود درنتیجه اقدامِ لنوو را در این خصوص میتوان بر پایه ی توجه این کمپانی به آن قشر از کاربران دید که هنوز هم برای گذرانِ زندگی باید دست به دامن تکنولوژی های قدیمی تر باشند. از جمله در گاه های دیگری که لنوو برای این لپ تاپ در نظر گرفته میتوان به 2 عدد پورت USB 3.0 ، 1 عدد درگاه USB Type-C ، HDMI ، اترنت و اسلات مموری اشاره کرد. در این میان جا دارد گریزی به یکی از خلاقیت های کوچک امّا کارامد لنوو بزنیم که با استفاده ی آن در لنوو V330 بسیاری از حساسیت ها و دقدقه های کاربران کاسته شده است. در بسیاری از ادارات و شرکت ها دیده ایم که افراد برای جلوگیری از حک شدن توسط حکر ها روی دوربین وبکم خود یک برچسب زده اند، این کار سبب میشود از حک شدنِ لپ تاپ و تماشای کاربر در طول استفاده از لپ تاپ جلوگیری شود امّا هیچ کس در میان منکر صدمه ای که این قطعه چسب به ظاهر لپ تاپ میزند نیست. لنوو برای جلوگیری از این امر برای دوربین وبکم یک پوشش فیزیکی تعبیه کرده است که توسطِ یک شاسی باز و بسته میشود و نه تنها صدمه ای به ظاهر لپ تاپ نمیزند بلکه تا حدود زیادی سبب هرچه زیباتر شدنِ آن نیز میشود. در این قسمت برای شما عزیزان تصویرِ این خلاقیت کوچک امّا کارامد لنوو را قرار میدهیم تا خیالِ آن دسته از افرادِ سخت پسند و حساس نیز راحت شود.
مقایسه
بسیاری از دوستان تلاش بر این دارند که همواره محصولات لنوو را با همرده های آن در برند های دیگر مانند ایسوس مقایسه کنند تا بهترین انتخاب را برگزینند. در این بخش برای شما عزیزان V330 را با یکی از برادر های ناتنی خود در برند ایسوس مقایسه میکنیم. توجه داشته باشید که این مقایسه بر اساس نزدیکترین مشخصاتِ فنی و بررسی قیمت دستگاه ها صورت گرفته است و صرفاً جهت آگاهی بیشتر شما عزیزان در انتخاب بهترین گزینه صورت گرفته است. در تصویر بالا یک اینفوگرافیک با مشخصاتِ کاملِ این دو لپ تاپ یعنی Asus X541UV-D و Lenovo Ideapad V330-C ایجاد شده است تا بتوانید به واسطه ی آن کلیّتی از سخت افزارِ هر دو لپ تاپ را مشاهده بفرمایید.
کلام آخر
بهترین یا کارآمد ترین، مسئله این است! اولویت های شما هرآنچه باشد نباید دلیلی بر یک خرید کورکورانه باشد در نتیجه پیشنهاد میکنیم همواره با در نظر گرفتنِ نیاز های خود محصولِ مورد نظرتان را خریداری کنید. با دانستنِ این مسائل باید عرض کنیم که لپ تاپی که تا به این نقطه از آن صحبت کردیم یک مورد اقتصادی در دسته بندی اداری و روزمره است امّا قائدتاً با برخورداری از یک پردازنده ی Intel core i7 8550U قادر است بهترین و بیشترین بازدهی را میانِ لپ تاپ های همرده ی خود به شما عزیزان ارائه دهد. جدا از بحث سخت افزاری یک مهندس یا مدیر به خوبی میداند استفاده از محصولاتی که صدمه ای به پرستیژ کاری او وارد نکند تا چه اندازه مهم و حیاتی است در نتیجه پیش بینی میشود این لپ تپ بتواند بیشترین فروش و طرفدار را میانِ این قشر از جامعه داشته باشد. در نهایت هر دو کفه ی ترازو را در اختیارِ شما عزیزان میگذاریم تا با قرار دادنِ نیاز های خود در سمتی و توانایی های V330 در سمت دیگر تشخیص دهید که آیا این لپ تاپ میتواند بهترین گزینه برای شما عزیزان باشد یا خیر.