گوشی موبایل هوآوی Nova 3e
سالی که گذشت برای طرفداران تکنولوژی پر از تازه هایی بود که باردیگر روحی تازه در کالبد تکنولوژی دمید و نوآوری ها و خلاقیت های طراحان این بار نیز حس تنوع طلبی مصرف کنندگان را پاسخ گفت. اگر اخبار تکنولوژی گوشی های هوشمند را دنبال کرده اید بدون شک می دانید که پس از دوربین دوگانه و صفحه نمایش های بی حاشیه نوبت به ایجاد بریدگی در نمایشگرها رسید که به اصطلاح انگلیسی به آن «Notch» می گویند. پس از معرفی چندین گوشی با این شکل ظاهری و ایجاد این موج در گوشی های پرچمدار حال نوبت به گوشی های میان رده رسیده است که در این زمینه خود را محک بزنند.
کمپانی بزرگ هوآوی پس از بیش از 3 دهه فعالیت در زمینه تکنولوژی به آن حد از تجربه و بلوغ رسیده است که بداند چه زمانی باید در بازار بسیار رقابتی گوشی های هوشمند جولان دهد. پس از فروکش کردن گردوخاک گوشی های پرچمدار و لوکس با قیمت بالا با صفحه نمایش های جدید این شرکت چینی در بهار امسال هوآوی نوا 3e را معرفی کرد. این گوشی با نام P20 Lite در بازار جهانی و با نام Nova 3e در آسیا شناخته می شود. این گوشی محصول مشترک کمپانی هوآوی و کمپانی مطرح آلمانی لایکا (Leica) می باشد که از چندین سال پیش در زمینه تامین دوربین های گوشی های هوآوی با این شرکت همکاری دارد. ترکیب این شرکت چینی با مهندسی بدون نقص آلمانی در کنار هم سبب طراحی و عرضه گوشی قدرتمند و مقرون به صرفه پیش روی شما شده است که تمرکز فزاینده ای روی ارائه بهترین کیفیت دوربین دارد و با هدف عرضه اسمارتفونی بی بدیل در زمینه عکاسی بوده است. در ادامه به معرفی این گوشی خواهیم پرداخت.
بازی نور
عبارتی که کمپانی هوآوی برای توصیف طراحی این گوشی بکاربرده است. بدنه ی این گوشی همچون هر گوشی لوکسی از جنس فلز و شیشه است و با استفاده از بافت های نانو در قاب پشتی که مختص رنگ آبی این محصول می باشد جلوه ای زیبا به آن بخشیده است، تمرکز شرکت هوآوی در ایجاد بازی نور فقط در رنگ آبی محصولاتش رخ داده است و در رنگ های دیگر شاهد این افکت های دلربا نمی باشیم. فریم گوشی اما از جنس فلز است و تمامی اجزای دیگر را کنار هم ثابت می کند و به خوبی در دست جای می گیرد. در قاب جلو همانطور که گفته شد شاهد صفحه نمایش بدون حاشیه و با بریدگی هستیم که این روزها از تازه های پرسرصدای تکنولوژی به حساب می آید. روی این بریدگی محل قرارگیری دوربین سلفی، اسپیکر و حسگر نور است، البته باید متذکر شد که این بخش را در مدل های P20 و P20 Pro می توانید در صورت نیاز از طریق تنظیمات تعبیه شده خاموش کنید به طوری که بریدگی دیگر قابل مشاهده نباشد و نمایشگر یکپارچه داشته باشید و احتمال این که قابلیت مذکور در طی آپدیت های نرم افزاری بعدی برای موبایل P20 Lite و یا موبایل Nova 3e فراهم شود، وجود دارد. استفاده از متریال شیشه و فلز در ساختار این گوشی باریک سبب شده است که وزن سبک و کم 145 گرمی داشته باشد. در قاب پشتی شاهد حسگر اثرانگشت در میانه بالایی قاب هستیم و دوربین اصلی دوگانه به صورت عمودی خودنمایی می کنند. نشانه ای از تاکید طراحان بر هدفشان از تولید این گوشی برای عکسبرداری را می توان در نوشته های پشت قاب دید که به صورت عمودی نوشته شده اند.
صفحه نمایش
نمایشگر Nova 3e با اندازه 5.84 اینچ علاوه بر بریدگی در بالا بسیار با قاب هارمونی دارد و در گوشه ها همانند قاب دارای انحنا می باشد و نسبت 80 درصدی در مقابل قاب را به ارمغان آورده است. عنوانی که هوآوی برای این دسته از صفحه نمایش هایش به کار می برد FullView Display می باشد که به گفته ی هوآوی نمونه ی توسعه یافته ی نسل قبلی می باشد. این صفحه نمایش کشیده با نسبت 19:9 و وضوح تصویر 2280×1080 و تراکم 432 پیکسل بر هر اینچ کیفیت بسیار خوبی را ارائه می دهد. در بخش تنظیمات صفحه نمایش به شما این امکان را می دهد که رزولوشن را تغییر دهید و در نتیجه مصرف انرژی را در صورت نیاز مدیریت کنید.
دوربین حرفه ای
همکاری با کمپانی لایکا سبب شده است که دوربین اصلی این گوشی کیفیت بی نظیری در میان رقبا داشته باشد و نقطه قوت و ادعای این اسمارتفون در بازار گوشی های هوشمند تلقی شود. دو سنسور 16 و 2 مگاپیکسلی دوربین اصلی را تشکیل می دهند که سنسور اصلی 16 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 وظیفه ی ثبت تصاویر را به عهده دارد و سنسور دوم برای بوکه کردن پس زمینه بکار می رود. دوربین سلفی نیز دارای سنسور 16 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0 است و برای عکس های سلفی پرتره مطلوب می باشد. امکانات نرم افزاری دوربین نیز هر آنچه که از یک گوشی میان رده توقع می رود را فراهم می کند. فوکوس خودکار، پانورامای سه بعدی، تایم لپس، اسلوموشن از قابلیت هایی است که می شود به طور خلاصه به آنها اشاره کرد. همچنین از امکان ذخیره عکس با فرمت RAW می توان به عنوان ضربه ی آخر ادعای حرفه ای بودن دوربین این گوشی نام برد.
پردازش
با در نظر داشتن این نکته که گوشی Nova 3e با داشتن همه ی این امکانات هنوز هم گوشی میان رده به حساب می آید وارد بخش ارگان های داخلی این دستگاه می شویم. هوآوی برای انجام وظیفه ی پردازش در این دستگاه هوشمند خود تراشه ی میان رده و اختصاصی Kirin 659 استفاده کرده است. این تراشه هشت هسته ای از دو گروه چهار هسته ای کم مصرف و پر قدرت با فرکانس های 1.7 و 2.36 گیگاهرتزی تشکیل شده است و سرعت انجام محاسبات را نسبت به Kirin 658 تا 4 درصد افزایش داده است. پردازش گرافیکی را تراشه Mali-T830 MP2 انجام می دهد و در کنار رم 4 گیگابایتی سرعت عملیاتی خوبی را از خود به نمایش می کذارد البته بدیهی است که نباید توقع آنچنانی در اجرای بازی های سنگین از این تیم میان رده پردازشی داشت. حافظه داخلی این گوشی هوشمند نیز رقم معقول 64 گیگ می باشد که به دلیل پشتیبانی از کارت حافظه جانبی می توانید تا 256 گیگ آن را افزایش دهید.
باتری
باتری بکار رفته روی این گوشی باتوجه به ظرافتی که قاب گوشی دارد 3000 میلی آمپر می باشد که با پرچمدار سامسونگ اس 9 یکسان است و با این حال برای یک روز می تواند شارژدهی خوبی را برای کاربر به همراه داشته باشد البته بدون شک هوآوی بهتر از این ها می توانسته عمل کند ولی پردازشگرهای بکار رفته بازدهی عالی در حد پرچمداران ندارند و این مسئله روی شارژدهی اثر مستقیم می گذارد. ذکر این نکته ضروریست که این محصول هوآوی از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی می کند و می تواند ظرف مدت 30 دقیقه از صفر تا 43 درصد شارژ شود.
در آخر باید خاطر نشان کرد این گوشی میان رده در بسیاری از ویژگی های ظاهری و زیبایی چیزی از پرچمداران کم ندارد و یارای مقابله و رقابت با پرچمداران را در زمینه طراحی دارا می باشد. با توجه به این نکته بدیهی است که از لحاظ درونی و سخت افزاری کاستی هایی حس شود ولی باید در نظر داشت این گوشی در رنج قیمتی خود قابل مقایسه است و بسیار قدرتمند و مدعی ظاهر شده است. اگر می خواهید گوشی هوشمندی داشته باشید که پابه پای ترند های روز تکنولوژی قدم بردارد و در عین حال قیمت مناسبی نیز داشته باشد، گوشی موبایل هوآوی Nova 3e بدون شک می تواند بهترین انتخاب باشد.