نقد و بررسی تخصصی گوشی موبایل Xiaomi Mi 4
شرکت نوپای Xiaomi جزو آن دسته از شرکت هایی است که بسیار سریع جای خود را بین غولهای تکنولوژی اسمارت فون های هوشمند باز کرد. تولیدات این شرکت کیفیت قابل قبولی دارند، شیائومی گاها اسمارت فون هایی را با سخت افزارهایی قوی و قیمت های مقرون به صرفه ارائه می دهد که حتی قادر است از نظر رقابتی شرکت هوآوی را نیز به زانو درآورد. اسمارت فون Xiaomi Mi 4 جزو این دسته از گوشی ها است که در ادامه به نقد و بررسی آن خواهیم پرداخت.
طراحی
طراحی شیائومی می 4 تخم مرغی شکل است و به راحتی در دستانتان جای خواهد گرفت. جنس پلی کربنات این اسمارت فون که در قابی فلزی جای گرفته است شبیه به طراحی iPhone 5s است. ابعاد این گوشی 139.2 x 68.5 x 8.9 میلیمتر و وزنی معادل 149 گرم دارد. کاور پشتی Mi 4 قابل تعویض است که کاربر میتواند رنگهای مختلف آن را نیز از بازار تهیه کرده و بسته به سلیقه خود تعویض نماید. در بخش جلویی این اسمارت فون صفحه نمایشی 5 اینچی مجهز به پنل IPS جای گرفته که خبری از محافظ صفحه در آن نیست. شرکت شیائومی بار دیگر تصمیم گرفت تا فضای صفحه نمایش را برای کلیدهای سه گانه اشغال نکند به این خاطر آنها در زیر صفحه نمایش به صورت خازنی تعبیه کرده است. اسلات سیم کارت سمت چپ و کلیدهای ولوم و پاور در بخش راست گوشی قرار دارند. طبق معمول جک 3.5 میلیمتری در بخش بالایی و پورت USB در بخش زیرین قرار دارد. در این گوشی خبری از اسلات micro-SD نیست.
نمایشگر
می 4 ازصفحه نمایش 5 اینچی با کیفیت 1080p و پنل IPS بهره میبرد و دارای تراکم پیکسلی 441ppi بوده که آن را به یکی از بهترین صفحه نمایشها تبدیل کرده است. همانطور که گفته شد متاسفانه شرکت شیائومی هیچ نوع پوشش محافظی برای صفحه نمایش این اسمارت فون در نظر نگرفته است. Mi 4 در مقایسه با Mi 3 صفحه نمایش روشنتری دارد در حالی که کیفیت و کنتراست تصویر نسبت به مدل پیشین خفظ شده است. در کل عملکرد صفحه نمایش را با توجه به تولید رنگهای زنده، کنتراست بالا و روشنایی قابل قبول زیر نور آفتاب میتوان راضی کننده قلمداد کرد. یکی دیگر از خصوصیات جذاب صفحه نمایش Glove Mode است که به کاربر اجازه استفاده از لمس را حتی با پوشیدن دستکش میدهد. از قابلیتهای دیگر مربوط به صفحه نمایش prevent accidental screen unlocks, است که از لمس غیرارادی صفحه نمایش هنگامی که گوشی در جیبتان قرار دارد جلوگیری میکند.
دوربین
این گوشی مجهز به دوربین 13 مگاپیکسلی است که با دریچه دیافراگم f/1.8 توسط شرکت سونی ساخته شده است و مجهزبه فلش LED میباشد. تصاویر به ثبت رسیده توسط این دوربین کیفیت خارق العاده ای دارند؛ جزئیات تصاویر، تولید رنگ و دقت آنها درست همانطوری که باید است. این دوربین همچنین دارای قابلیت HDR است که شما را به عکاسی حرفهای تبدیل خواهد کرد.
دوربین جلوی این اسمارت فون 8 مگاپیکسل است که تصاویر شارپ و باکیفیتی را به ثبت میرساند. به لطف قابلیت فیلمبرداری 4K و قابلیت تصویربرداری صفحه آهسته با کیفیت 720p@120fps میتوان گفت که این اسمارت فون در بخش دوربین بی نقص است.
باتری، عملکرد و قابلیت اتصالات
ظرفیت باتری Mi 4 معادل 3080 میلی آمپرساعت است که برای صفحه نمایش 5 اینچی این اسمارت فون کافی به نظر میرسد. با این ظرفیت باتری در صورت استفاده یک ساعت در روز از تماس، وبگردی و تماشای کلیپهای ویئویی کاربر میتواند به راحتی تا 3 روز ار اسمارت فونش استفاده نماید.
در قلب تپنده این گوشی پردازشگر چهار هستهای سریع Snapdragon 801 جای دارد که همراه با گرافیک Adreno 330 و رم 3 گیگابایتی ترکیب سخت افزاری خوبی را تشکیل دادهاند. باتوجه به سخت افزار قدرتمند این اسمارت فون میتواند خیالتان بابت اجرای نرم افزار و بازیهای سنگین راحت باشد.
شرکت شیائومی در زمینه قابلیتهای اتصالی در مورد می 4 کم لطفی کرده است. باوجود اینکه این اسمارت فون از شبکه 4G، Wi-Fi a/b/g/n/ac و بلوتوث نسخه 4 پشتیبانی میکند اما پورت USB 2.0، فقدان NFC و اسلات micro-USB را میتوان جزو نقاط ضعف آن درنظر گرفت.
سخن آخر
پرچمداران خوش چهره شرکت شیائومی با تمام زیباییشان حرف چندانی برای گفتن ندارند اما Mi 4 احتمالاً بزرگترین سورپرایز این شرکت است. اگر به دنبال اسمارت فونی خوش ساخت، قدرتمند و در عین حال مقرون به صرفه هستید در خرید این رعنای چشم بادامی شک نکنید.