نقد و بررسی تخصصی دوربین دیجیتال EOS 4000D
یکی از تولیداتِ جدید کمپانی کانن که به تازگی به بازارِ جهانی عرضه شده است دوربین دیجیتال EOS 4000D است ، این دوربین دیجیتال به دلیل قدرتِ خارق العاده ای که در آن نهفته شده است و همچنین ابعادِ بسیار کوچکِ آن توانسته به محبوبیت خوبی در میانِ کاربران دست یابد که خوشبختانه این امر میتواند دلیل محکمی بر خریدِ این دوربین مبتدی برای آن دسته از عزیزان که ابتدای راه هنر و عکاسی هستند باشد. با ما همراه باشید تا در ادامه بیشتر با فرزند کوچک خانواده ی کانن آشنا شوید...
طراحی
به نظر میرسد کانن با حذف برخی آپشن های دوربینهای خود در این مدل توانسته قیمت دوربین کانن EOS 4000D را تا حدود زیادی پایین آورد تا قشر بیشتری از جامعه را به عنوان بازار هدف قرار دهد، نکته ی مثبت در این امر این است آپشن های حذف شده تاثیری در کیفیت عکس های ثبت شده در این دوربین نخواهند داشت و فقط سبب کوچکتر شدنِ این محصول خواهند شد. دکمه ی Mode که برای حالت عکسبرداری استفاده میشد به عنوان کلید روشن و خاموشِ این دوربین استفاده میشود امّا باقی کلید هایی مانند ISO و White Balance که از دیرباز بر روی بدنه ی این محصول تعبیه شده بود بدونِ هیچ تغییری مانده است و از گیج شدنِ کاربرانی که پیش از این از دوربینهای این شرکت خوش نام استفاده کرده اند جلوگیری میکند. یکی دیگر از عواملی که برای کاهش قیمت این دوربین مد نظر قرار گرفته است حذف مانت فلزی است که همیشه برای دوربین های DSLR استفاده میشده است، کاربرد این مانت برای لنز های سنگینی است که باید به یک بخش نگه دارنده ی قدرتمند در دوربین متصل شوند ، در دوربین 4000D بنا به کاربردِ مبتدی که برای این محصول در نظر گرفته شده است غیر الزامی شناخته شده است و حذف آن سبب کاهش قابل توجه قیمت آن میشود.
کیفیت عکسبرداری و فیلمبرداری
مهم ترین پارامتر برای علاقه مندان به عکاس های آماتور و پیشرفته که میخواهند دوربین مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنند کیفیت در عکسبرداری و فیلمبرداری خواهد بود. خوشبختانه باید به شما کاربران گرامی این نوید را بدهیم که کانن با علمِ به اولویت های خریدارانِ محصولاتش تلاش دارد تا ایده آل ترین محصولات را در اختیار آنها قرار دهد در نتیجه پیش از هر تفسیری بهتر این است که خوش بینانه به EOS 4000D بنگریم... با اینکه کانن در دوربین تولیدِ جدید خود با عنوان 2000D که تقریباً همزمان با دوربین کانن EOS 4000D به بازارِ جهانی عرضه شد از حسگر 24 مگاپیکسلی بهره برده است امّا برای این فرزندِ کوچک یعنی این دوربین از حسگر های نسبتاً قدیمی تر خود یعنی 18 مگاپیکسلی استفاده کرده است ، این امر کمی ناامید کننده به نظر میرسد امّا جای خالی این حسگر با یک پردازشگر تصویر قدرتمند با عنوانِ DIGIC 4+ پُر شده است، این پردازشگر تصویر سبب شده تا کاربران بتوانند از قابلیت عکاسی 3 فریم در ثانیه و همچنین سیستم فوکوس پرسرعت Dual Pixel CMOS AF لذت ببرند. تعداد نقاط فوکوس در این دوربین 9 نقطه میباشد که تقریباً نیاز شما عزیزان را رفع و رجوع میکند مگر آنکه بخواهید به صورت کاملاً حرفه ای و غیر آماتور از آن بهره ببرید. حداکثر بازه ی ایزو تایین شده برای این دوربین 6400 میباشد که خب طبیعتاً از یک دوربین مبتدی بیش از این انتظار نمیرفت ، بازه ی تایین شده ایزو در هر دوربین با توجه به موقعیت هایی که کاربران قشر هدف هر محصول قرار است از آن استفاده کنند مد نظر قرار میگیرد در نتیجه اگر میخواهید تصاویری در دل کویر و نور کم به ثبت برسانید و یا هر موقعیت بخصوص دیگری که به نظرتان میرسد این بازه ی ایزو برای شما کافی نیست پیشنهاد میکنیم کمی بیشتر به کیف پول خود فشار آورید و سری به دوربین های بالارده و میان رده ی این کمپانی بزنید. کیفیت فیلمبرداری این دوربین دیجیتال FullHD 1080P است که نسبت به قیمت این محصول خارق العاده است ، فیلمبرداری با این دوربین دیجیتال با توجه به بهره مند شدن از یک حسگر بزرگ و با کیفیت میتواند فیلم های با کیفیت و مناسبی در اختیار کاربران قرار خواهد داد.
منظره یاب و نمایشگر
یکی از پارامتر هایی که کانن از کیفیت و کمیّت آن کاسته است نمایشگرِ دوربین کانن EOS 4000D که تقریباً یکی از ضعیف ترین نمایشگر های تولید شده توسط این کمپانی است ! ابعادِ این نمایشگر 2.7 اینچ است که کیفیتی برابر با 230 هزار نقطه را به شما ارائه میکند. در بخش فوقانی نمایشگر این دوربین دیجیتال یک منظره یاب با پوشش کادر تصویری برابر با 95 درصد برای شما عزیزان به ارمغان می آورد، پیشنهاد میشود از نمایشگر این دوربین تنها برای کادربندی مناسب بهره ببرید و تصاویر خلق شده ی خود را تنها با کیفیتِ آن قضاوت نکنید.
کلام نهایی
آنچه مشخص است کاربرد مبتدی و پایین رده ی این دوربین است در نتیجه نمیتوان آن را بهترین دوربین کانن معرفی کرد امّا اگر از دسته کسانی هستید که میخواهید در ابتدای مسیر عکاسی یک دوربین ساده برای یادگیری و به اصطلاح دست گرمی داشته باشید این دوربین میتواند یکی از معدود انتخاب های شما عزیزان باشد.