نقد و بررسی Honor 10 128GB
در سال های اخیر مرز طراحی بین گوشی های معمولی و گوشی های پرچمدار فوق العاده باریک شده است. این قضیه را با در نظر گرفتن گوشی های هوشمندی که قیمت نسبتا پایینی دارند مانند موتو G6 و دارای بدنه شیشه ای با دوربین های دوگانه هستند، بهتر می توانید درک کنید. در حال حاضر فوکوس رقابت گوشی های هوشمند برای افزایش قیمت به ویژه میان پرچمداران بیشتر از هر چیزی در حول سخت افزار می چرخد. آنر 10 آخرین پرچمدار برند محبوب آنر می باشد که ظاهری فوق العاده زیبا با سخت افزاری بی نظیر دارد.
ما گوشی هوشمند آنر 10 را چند روز مورد بررسی قرار دادیم و نهایتا قصد داریم در این مطلب نتایج آزمون های مختلفی که روی آن اعمال کردیم را بیان کنیم. بد نیست بدانید که در یک نگاه کلی آنر 10 گوشی فوق العاده ایده آل برای هر شخصی می تواند باشد؛ به ویژه کاربران معمولی که دنبال یک محصول قدرتمند برای فعالیت های روزمره شان هستند.
طراحی شیشه ای ، صفحه نمایش 5.8 اینچی
اگر تا قبل از این قصد خرید یک گوشی هوشمند مناسب که از شیشه ساخته شده باشد و انعکاس نوری کامل و شگفت انگیزی ارائه دهد را در قالب رنگ بندی بی نظیر داشته اید، احتمالا صرفا گوشی هایی مانند گلکسی اس 9 سامسونگ، هوآوی پی 20 پرو و الجی جی 7 تینکیو را برای خرید ایده آل می دانستید! اما آنر 10 با طراحی شیشه ای پشت خودش و اعمال رنگبندی بی نظیر توجه شما را به کلی از آن ها دور می کند و به خودش جذب می نماید. رنگ آبی فانتوم این محصول به شدت خیره کننده است. بد نیست بدانید که با چرخش گوشی و مشاهده پنل پشت آن از زاویه های مختلف رنگ گوشی با توجه به نور محیط به رنگ هایی مانند بنفش، سبز و... تغییر خواهد کرد.
لبه های آنر 10 از پشت به صورت منحنی طراحی شده اند که باعث می شود در دست گرفتن گوشی راحت تر و ساده تر شود. برخی از برند ها در طراحی منحنی شکل لبه های گوشی افراط می کنند و همین عامل باعث می شود که کاربران حس نامطلوبی به آن ها داشته باشند. این در حالی است که آنر در طراحی منحنی وار Honor 10 بسیار ظریف عمل کرده و صرفا به اندازه ای آن را در نظر گرفته تا در دست بهتر جای بگیرد. البته طراحی شیشه ای و صاف پشت آنر 10 باعث شده تا به شدت لغزنده باشد و حتی طراحی منحنی دار لبه نیز تاثیر زیادی در جلوگیری از لغزش گوشی در دست نداشته باشد. در نهایت باید ذکر کنیم که آنر 10 بر خلاف بسیاری از پرچمداران که همراه با بدنه شیشه ای، قابلیت شارژ بی سیم را هم ارائه می کنند، از چنین قابلیتی پشتیبانی نمی کند.
آنر در خصوص ابعاد پرچمدار دهم خودش از آیفون ایکس الهام گرفته است. تقریبا طول، عرض و ابعاد صفحه نمایش Honor 10 مطابق با آیفون ایکس می باشد. با این حال کمی وضوح صفحه نمایش نسبت به آیفون در آنر پایین تر است. بریدگی بالای صفحه هم مورد دیگری است که آنر 10 را بیشتر به پرچمدار آیفون شبیه می کند. آنر از هر دو بخش کنار بریدگی صفحه نمایش برای نمایش اعلان ها، ساعت، تقویم، باتری و... استفاده می کند.
در حالی که خود صفحه نمایش ناچ در آنر به خوبی جای گرفته و هیچ مزاحمتی ندارد اما در نظر گرفتن حسگر اثر انگشت زیر صفحه نمایش که طراحی قدیمی گوشی های هوشمند را به ما یادآوری می کند، کمی اذیت کننده است. بد نیست بدانید که طراحی حسگر اثر انگشت صرفا شباهت به دکمه های قدیمی دارد وگرنه هیچ دکمه فیزیکی روی صفحه قرار ندارد و خود صفحه است که با گذاشتن انگشت بر روی آن می توانید قفل گوشی را باز کنید. این حسگر در عملکرد کمی ضعیف می باشد و نیازمند آن است که کمی طولانی تر از گوشی های رایج انگشت تان را روی آن برای شناسایی بگذارید.
آنر 10 دارای صفحه نمایش 5.8 اینچی با رزولوشن 2280×1080 پیکسلی می باشد. در این صفحه نمایش نسبت ابعاد 18:9 است که باعث شده تصاویر راضی کننده و با کیفیتی به نمایش در بیایند. بهتر است اگر می خواهید درک بهتری از کیفیت صفحه نمایش این گوشی داشته باشید، آن را مشابه الجی G6 تصور کنید. به طور کلی صفحه نمایش این پرچمدار آنر برای تماشای فیلم عالی است. طراحی آنر 10 برخی کاربران که از بریدگی صفحه نمایش و به کار گیری حسگر اثر انگشت زیر صفحه گوشی هوشمند خوششان نمی آید را حسابی ناراحت می کند.
در آنر 10 یک جک هدفون 3.5 میلی متری در کنار یک پورت شارژ USB Type-C وجود دارد؛ هر دو درگاه نام برده از مواردی هستند که کاربران را بسیار راضی و خوشحال می کنند چرا که کم کم در حال کم رنگ شدن در اغلب گوشی ها به ویژه پرچمداران هستند. البته ما برخی از وجه های طراحی این محصول را دوست نداشتیم، برای مثال نوشته "Al Camera" که پشت گوشی در قسمت بالا درج شده ما را یاد پرچم کشتی های دریایی می اندازد و حسابی توی ذوقمان می زند.
به طور کلی و در یک نگاه با مقیاس بزرگ آنر 10 یک گوشی فوق العاده زیبا و مناسب است. اندازه و طراحی مناسب آن باعث می شود تا ارتباط راحت و ایده آلی را با گوشی برقرار کنید و از کار کردن با آن لذت ببرید. با توجه به طراحی آنر 10 با جرات می توان گفت، هیچکس از خرید این پرچمدار آنر پشیمان نخواهد شد.
عملکرد و نرم افزار
برند آنر زیر مجموعه کمپانی هوآوی است. برای همین سخت افزار و نرم افزار های به کار رفته در گوشی های هر دو برند شباهت زیادی به یکدیگر دارند. آنر 10 دارای پردازشگر کرین 970 می باشد که توسط هوآوی عرضه می گردد. این پردازشگر پیش از این در گوشی های هوشمند پی 20 پرو، میت 10 پرو و آنر ویو 10 هم به کار رفته بود. علاوه بر این پرچمدار دهم آنر به رابط کاربری EMUI 8.1 در اندروید 8.1 اوریو مجهز شده است. نسخه آنر 10 که مورد بررسی ما قرار گرفته دارای 4 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه می باشد.
در آزمایش های مختلفی که روی عملکرد و قدرت آنر 10 انجام دادیم متوجه شدیم که این گوشی هوشمند به مقدار فوق العاده کم و آن هم در شرایط ویژه ای پایین تر از هوآوی پی 20 پرو قرار می گیرد اما در مقایسه با گلکسی اس 9 سامسونگ خیلی پایین تر و ضعیف تر می باشد این در حالی است که نمرات آنر 10 حداقل با وان پلاس 5T یکسان است و گاهی هم از آن بسیار جلوتر می باشد.
گوشی هوشمند Honor 10 بازی هایی همچون آسفالت نیترو را به راحتی اجرا می کند و هیچ نقصی در پردازش آن ها ندارد. در رابط کاربری نیز برای اجرای برنامه های مختلف هیچ مشکلی نیست و گاهی ویژگی های قابل تاملی در نظر گرفته شده تا برنامه ها بهتر و مناسب تر هم اجرا بشوند.
رابط کاربری EMUI هوآوی پیشرفت های قابل توجهی در سال های اخر داشته و نظر بسیاری از کاربران را به خود جلب نموده است. این پوئن های مثبت برای آنر 10 نیز در نظر گرفته می شوند چرا که از همان رابط کاربری در این پرچمدار استفاده شده است. تنها نکته منفی در نرم افزار آنر 10 اینکه گاهی در اجرای برنامه ها کمی طولانی عمل می کند! البته همیشه این مشکل وجود ندارد.
زمانی که شما یک برنامه را با این گوشی اجرا می کنید، به هیچ وجه کُندی یا مشکلات اینچنینی را در آن مشاهده نخواهید کرد. آنر از نرم افزار هایی برای افزایش قدرت پردازش گوشی در پرچمدار دهم خودش استفاده کرده، البته هیچ راهی هم برای غیر فعال کردن چنین نرم افزار هایی نیست و به نا چار گوشی به دلیل اجرای آن ها مصرف بیشتری دارد. محیط نرم افزاری جدید قابلیت شخصی سازی بیشتری نیز دارد.
به طور کلی با وجود اینکه پردازشگر آنر 10 همان پردازشگری است که در هوآوی پی 20 پرو و آنر ویو 10 به کار گرفته شده و دقیقا همان قدرت را دارد، باز هم عملکرد آن کمی ضعیف است که این یک نقطه ضعف قابل تامل برای این گوشی هوشمند بشمار می آید. البته این مسئله را کاربران عمومی و کم مصرف متوجه نخواهند شد اما کاربران حرفه ای به خوبی آن را درک خواهند کرد.
دوربین
دوربین دوگانه پشتی آنر 10 دارای دیافراگم F/1.8 با دو لنز می باشد. یک لنز دارای کیفیت 24 مگاپیکسلی RGB و لنز دیگر دارای کیفیت 16 مگاپیکسلی می باشد. بد نیست بدانید که می توان از دو لنز به صورت جداگانه برای ثبت تصاویر بهتر و مناسب تر استفاده نمود. در دوربین آنر 10 از هوش مصنوعی هم استفاده شده است. کیفیت و کارایی هوش مصنوعی این گوشی کاملا مشابه پی 20 پرو و ویو 10 می باشد. هوش مصنوعی این گوشی می تواند تصاویر را در تمام جنبه ها تنظیم نماید و بسیار فراتر از یک وجه محدود است.
تاثیر این هوش مصنوعی در تصاویر شگفت انگیز است. حتی اگر در صحنه های عادی از هوش مصنوعی استفاده کنید به خوبی تفاوت را درک خواهید کرد. برای مثال تصاویر ریز و تفاوت های شان را ملاحضه کنید. تصور سمت چپ که فوق العاده نور بهتر و زیبایی بیشتری دارد با هوش مصنوعی و تصویر سمت راست بدون هوش مصنوعی گرفته شده اند. تصاویر گرفته شده با هوش مصنوعی به شدت با کیفیت هستند و امکان اشتراک گذاری آن ها بدون هیچ ویرایش اضافی ممکن است. اما اگر تمایل دارید بدون هوش مصنوعی تصویر برداری کنید، بد نیست بدانید که با یک دکمه می توانید آن را خاموش نمایید.
رابط کاربری دوربین Honor 10 همان رابط کاربری است که برای هوآوی پی 20 پرو در نظر گرفته شده منتهی بروزرسانی هایی در بخش های مختلف رابط اعمال شده که باعث بهبود کلی آن گشته به نحوی که در این رابط کاربری دسترسی به تمام قابلیت ها به راحتی قابل پیگیری می باشد.
دوربین سلفی پرچمدار محبوب هانر دارای 24 مگاپیکسل کیفیت می باشد. در این دوربین سیستم نور پردازی استودیویی اعمال شده که باعث می شود تصاویری بی نظیر و با کیفیت بالا گرفته بشوند. این قابلیت نه تنها در هوآوی پی 20 پرو هم وجود دارد بلکه آیفون ایکس نیز از آن استفاده می کند.
بد نیست بدانید که آنر 10 تقریبا بیشتر از 80 درصد قابلیت هایی که ما در هوآوی پی 20 پرو دوست داشتیم را ارائه می کند! این در حالی است که قیمت آن تقریبا نصف پی 20 پرو است. مواردی که در آنر 10 به ویژه در دوربین آن جای شان خالی است عبارتند از لنز سوم در دوربین پشت، زورم 5x، قابلیت کاهش نور و...
باتری
Honor 10 به یک باتری 3400 میلی آمپر ساعتی مجهز شده است. البته در آزمایش های ما این باتری فراتر از انتظار عمل کرد به نحوی که به خوبی در یک روز شلوغ دوام آورد. با وجود اینکه آنر 10 باتری عالی دارد اما در پردازش های سنگین کمی داغ می کند و البته روی باتری هم بیشتر فشار می آید. این دقیقا همان بخشی از این گوشی است که ما آن را دوست نداریم.
جمع بندی
Honor 10 یک سبک عجیب و غریب از پرچمداران گوشی های هوشمند است. این محصول برای کاربران عمومی یک گزینه بی نظیر است و کیفیت فوق العاده خوبی را چه در عملکرد، چه در طراحی و چه در دوربین ارائه می کند اما در بخش هایی برای یک کاربر حرفه ای مناسب نیست. با این وجود اگر قصد دارید یک پرچمدار بی نظیر را با قیمت مناسب تهیه کنید، قطعا آنر 10 یک انتخاب ایده آل در مقابل شما خواهد بود.