نقد و بررسی تخصصی تبلت Lenovo Tab 4 A8
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که برای خرید یک تبلت فارغ از هر ذهنیت پیشین به قدرت پردازشیِ نهفته شده در آن توجه میکنید حتما باید نیم نگاهی به تبلت های شرکتِ لنوو داشته باشید. این کمپانیِ کار کشته ی چینی و چند ملیتی توانسته با تولید این محصولاتِ فوقِ کاربردی در دنیای تبلت های هوشمند اسم و رسم خوبی بهم بزند، البته داشتنِ یک سخت افزارِ قدرتمند به معنی نداشتنِ یک کالبد زیبا نیست بلکه لنوو توانسته جذابیت خیره کننده ای به تبلت های جدیدِ خود ببخشد و زیبایی ظاهری را بهمراه باطنی توانمند برای شما به ارمغان بیاورد. Lenovo Tab 4 A8 در فوریه سال 2017 با مشخصات نسبتا خوب و اندازه مناسب وارد بازار شد که رقیب قدری برای نمونه های مشابه است. در ادامه به نقد و بررسی آن خواهیم پرداخت.
طراحی، نمایشگر و درگاه های ارتباطی
دv نگاه اول احساس خواهید که تبلتی فلزی و خوش دست را در اختیار دارید اما اگر کمی دقت کنید متوجه جنس پلاستیکی آن خواهید شد. اندازه این تبلت 211 x 124 x 8.2 mm با وزن 310 گرم است. در سمت راستِ تبلت لنوو Tab 4 A8 کلیدهای ولوم و دکمه پاور را خواهید دید و در قسمت بالایی تبلت جک 3.5 میلیمتری و درگاه micro-USB را مشاهده خواهید کرد. در سمت چپ تنها چیزی که به چشم میخورد درگاه حافظه جانبی است که قادر خواهید بود توسط آن از micro-SD تا ظرفیت 256GB استفاده نمایید.
در این تبلت 8 اینچی، نمایشگری را با کیفیت 1280در800 مشاهده می کنید که مجهز به پنل IPS خواهد بود و دارای 189 پیکسل در هر اینچ است که نسبت به رقبای هم رده خود صفحه نمایشی با کیفیت محسوب می شود. نمایش جزئیات تصاویر و میزان روشنایی رضایت بخش بوده اما نه آنقدر که شما را زیر نور مستقیم آفتاب نا امید نکند!
این گوشی فقط از 2.4GHz Wi-Fi پشتیبانی خواهد کرد که در وبگردی کمی شما را از نظر سرعت انتقال داده اذیت خواهد کرد و آنقدر که باید سریع نیست اما آنتن دهی و برد خوبی داشته و مجهز به بلوتوث نسخه 4.2 است. خبر خوب دیگر اینکه TAB 4 از سیم کارت با پشتیبانی از شبکه 4G پشیبانی می کند که کاستی پایین بودن سرعت وای فای خود را به کلی جبران خواهد کرد.
عملکرد، باتری و دوربین
تب 4 ای 8 از پردازنده چهار هسته ای Qualcomm MSM8917 Snapdragon 425 با فرکانس 1.4GHz پشتیبانی می کند که چیپست معمولی در این بازه قیمتی تبلت ها است. از لمس همزمان پشتیبانی کرده و دارای حافظه داخلی 16 گیگ است که فقط نیمی از آن در اختیار کاربر خواهد بود. بنچمارک ثبت شده از عملکرد این تبلت در نرم افزار AnTuTu که به صورت تجمعی عملکرد سخت افزاری و نرم افزاری اسمارت فون و تبلت شما را می سنجد معادل 36.595 بود.
این تبلت از RAM 2GB و گرافیک Adreno 306 پشتیبانی می کند که از نظر سرعت و انجام کارهای روزمره و حتی بازی های نسبتا سنگین هیچ مشکلی نخواهید داشت اما انتظار اجرای بازیهای سنگین را هم نباید داشته باشید!
باتری این تبلت ظرفیتی معادل 4850mAh دارد و میزان شارژدهی آن با مشاهده کلیپهای ویدئویی با حداکثر روشنایی نمایشگر و از طریق Wi-Fi 6 ساعت و 30 دقیقه خواهد بود که میزان قابل قبولی نسبت به رقبایش محسوب می شود.
این گوشی مجهز به دوربین 5 مگاپیکسلی است که در کل تصاویر قابل قبولی را به ثبت می رساند اما به هرحال کیفیت نسبتا پایینی داشته و در کل نباید روی دوربین تبلت حساب ویژه ای باز کرد. دوربین ثانویه که در جلو قرار دارد نیز 2MP است که تنها برای خالی نبوده عریضه تعبیه شده و نخواهید توانست با آن سلفی های با کیفتی به ثبت برسانید، البته همانطور که گفتیم در کل روی دوربین هیچ تبلتی نمی شود حساب ویژه ای باز کرد! در قسمت فیلمبرداری هم داستان همین است! باوجود اینکه کیفیت فیلمبرداری دوربین پشتی 1080p با سرعت 30fps است اما کیفیت لازم برای یک فیلمبرداری لذت بخش را ندارد.
نرم افزار
Tab 4 8 از Android 7.1.1 Nougat پشتیبانی می کند که نسبت به نسخه قبل این شرکت فقط بخش قفل گشا و آیکون های کمی تفاوت دارد. با Dolby Atmos software می توانید کیفیت صدای پخشی را تنظیم کنید که در عمل چیزی جز سرگرمی نیست و تغییر چندانی در صدای تبلت تان ایجاد نخواهد کرد. یک خصوصیت جالب و کاربردی Tab 4 استفاده چند کاربره است که می توانید به نام هریک از اعضای خانواده پروفایلی ایجاد کرده و اپلیکیشن های تخصصی خود را از دسترس آنها خارج کرده یا دسترسی به اینترنت و میزان مصرفی آن را محدود کنید.