نقد و بررسی گوشی سونی Xperia E5
کمپانی ژاپنی سونی همواره اسمارت فون های میان رده و پایین رده خوبی را علاوه بر پرچمدارانش به بازار معرفی می کند. در سال 2016 نیز این شرکت خوش ذوق با اسمارت فون Xperia E5 درقسمت پایین رده ها وارد صحنه رقابت شد که در آن سال به عنوان ارزان ترین اسمارت فون شرکت سونی لقب گرفت. در ادامه به نقد و بررسی این گوشی مقرون به صرفه خواهیم پرداخت.
طراحی
باتوجه به اینکه Xperia E5 جزو اسمارت فون های مقرون به صرفه محسوب می شود، جنس پلاستیکی بدنه دور از انتظار نبود و شرکت سونی اساس طراحی این اسمارت فون را بر اساس پرچمدار قدیمی اش یعنی Z5 در نظر گرفته است. ابعاد این گوشی 5 اینچی 144 x 69 x 8.2 mm است و وزن آن 147 گرم می باشد. لبه های این گوشی انحنای زیبایی دارد که آن را به یکی از خوش دست ترین اسمارت فون های بازار تبدیل کرده است. یکپارچگی و آرگونومی این گوشی حس خوبی را به کاربر منتقل می کند اما نبود حسگر اثر انگشت کمی از کارایی آن کاسته است.
نمایشگر
سونی در قسمت اسمارت فون های مقرون به صرفه اش همیشه سعی می کند تمام فاکتورها را ساده در نظر گیرد. صفحه نمایش هم از این قاعده مستثنی نیست. Xperia E5 با صفحه نمایش 5 اینچی با کیفیت 720p و بهره مندی از پنل IPS وارد بازار شد که در کلاس پایین رده ها آنچنان هم ساده و بی کیفیت نیست؛ بسیاری از میان رده های برندهای مختلف هم اسمارت فون های خود را با این کیفیت ارائه می دهند. برخلاف Xperia XA، اسمارت فون Xperia E5 از تکنولوژی Bravia Engine 2 بهره نمی برد. با این وجود، صفحه نمایش روشنایی 540 نیت و کنتراست خوبی دارد. رنگ ها در صفحه نمایش Xperia E5 نیز با دقت بالا ارائه شد. درست است که این رنگ ها آنطور که باید دیده نمی شوند اما به یاد داشته باشید که نمایشگر Xperia Z5 هم دقت رنگ کمتری نسبت به Xperia E5 دارد. در مورد بالانس رنگ سفید هم شرکت سونی تنظیماتی را در نظر گرفته است که کاربر به راحتی می تواند دمای رنگ صفحه نمایش را بسته به سلیقه اش تغییر دهد. Xperia E5 در فضای باز هم سربلند از میدان بیرون می آید، درست است که میزان روشنایی صفحه نمایش این اسمارت فون به اندازه برادران بزرگترش نیست اما همین میزان روشنایی صفحه نمایش با اسمارت فون Moto G4 شرکت آمریکایی موتورولا برابری می کند.
درگاه های ارتباطی
Sony Xperia E5 در نسخه های تک سیم و دوسیمکارت وارد بازار شده است. این اسمارت فون به لطف نسخه LTE Cat. 4 و Wi-Fi a/b/g/n (dual-band) شبکه ارتباطی اش قادر به رد و بدل داده های اینترنتی با سرعت بالغ بر 50Mbps خواهد بود. این اسمارت فون از بلوتوث نسخه 4.1 کم مصرف، فناوری صدای aptX و NFC نیز بهره می برد. چند قابلیت دیگر که شاید کمتر کسی از اسمارت فون های مقرون به صرفه انتظار دارد، قابلیت های DLNA و Miracast است که به کاربر اجازه نمایش داده های اسمارت فونش را (نظیر تصاویر و کلیپ های ویدئویی و...) در صفحه نمایش تلویزیون می دهد. نکته جالب توجه دیگر پشتیبانی این اسمارت فون از OTG است.
باتری و دوربین
Xperia E5 از باتری 2700mAh بهره می برد که برای اسمارت فون 5 اینچی (با توجه به اینکه ظرفیت باتری Xperia XA معادل 2300mAh است) مناسب به نظر می رسد. چیپست 28 نانومتری به کار رفته برای Xperia E5 نسبت به پردازنده 14 نانومتری رقبا آنقدر که باید کم مصرف نیست اما به طور کلی می توان عملکرد باتری این اسمارت فون را راضی کننده در نظر گرفت.
بیشترین میزان مصرف شارژ در این اسمارت فون مربوط به تماشای کلیپ های تصویری است که بیش از6 ساعت 45 دقیقه دوام نخواهد آورد. میزان دوام باتری در وبگردی هم آنقدر که باید ما را شگفت زده نکرد. خوشبختانه شرکت سونی Stamina Mode معروف و انحصاری خود را برای این اسمارت فون هم در نظر گرفته است؛ این مود کاربردی نوعی نرم افزار کاهش مصرف باتری است که میزان روشنایی، عملکرد، کیفیت صفحه نمایش، اعلانات و پردازش های ثانویه نرم افزارهای نصب شده در گوشی را برای شارژدهی بیشتر محدود می کند. خبر خوش برای طرفداران Xperia E5 این است که می توانند با آپدیت اسمارت فون خود به ورژن 37.0.A.1.133 میزان شارژدهی گوشی خود را بهبود بخشند.
Xperia E5 مجهز به دو دوربین 13 و 5 مگاپیکسلی در پشت و جلو است. دریچه دیافراگم دوریبن پشت f/2.0 است که از autofocus ، object tracking هم چنین زوم 3x پشتیبانی می نماید. کیفیت عکس های ثبت شده توسط دوربین های این اسمارت فون خوش ساخت دارای جزئیات بالا و تصاویر شارپ است، رنگ ها نیز کاملا طبیعی به نظر می رسند. تنها مشکل عکس ها نویز بالا بود که اگر در شرایط نوری مناسب اقدام به عکسبرداری کنید هیچ نکته منفی در دوربین این اسمارت فون مشاهده نخواهید کرد. به طور کلی کیفیت عکسبرداری این گوشی توسط تیم خاص باکس در حد خوب ارزیابی شده است.
در بخش فیلمبرداری هردو دوربین Xperia E5 قابلیت ثبت ویدئوهای 1080p با سرعت 30fps را دارند اما آنقدر که باید کیفیت قابل ملاحضه ای نداشته و ممکن است شما را در این بخش نا امید کند.
رابط کاربری عملکرد
Xperia E5 از Android 6.0.1 Marshmallow بهره می برد که نسبت به ورژن لالی پاپ تفاوت چندانی نداشته و از 16GB فضای داخلی دستگاه نزدیک به 5.5GB را اشغال کرده است. این اسمارت فون درست همانند تمام اسمارت فون های این شرکت از اپلیکیشن های اختصاصی سونی بهره می برد و در کل تغییر خاصی نسبت به گذشته در رابط کاربری ایجاد نشده است.تنها نکته ای که در سیستم عامل اندروید همیشه جایش خالی بوده و شرکت سونی این بار به آن پرداخته است، گرفتن بکاپ از اپلیکیشن ها، مخاطبین، اس ام اس ها و تنظیمات گوشی است. از دیگر قابلیت های رابط کاربری، مود استفاده از یک دست است که برای اسمارت فونی با صفحه نمایش بزرگ امری ضروری است و شرکت سونی از آن غافل نشده است.
Xperia E5 در قلب تپنده خود از MediaTek MT6753 بهره می برد. این چیپست چهارهسته ای دارای پردازشگر 1.3GHz Cortex-A53 است که با 1.5GB رم و گرافیک T720MP2 همراه شده است. پس از بررسی های انجام شده این ترکیب سخت افزاری عملکرد مناسبی از خود نشان داد و در اجرای نرم افرارهای سنیگین هم با چالش خاصی مواجه نشد البته نباید از این گوشی مقرون به صرفه انتظار اجرای بازی های سنگین و چند نرم افزار را بایکدیگر داشته باشید.
حرف آخر
اسمارت فون Xperia E5 با سخت افزار نسبتا خوب، قیمت معقول و مقرون به صرفه هم چنین صفخه نمایش بزرگ و باکیفیت به یکی از بهترین گزینه برای کاربرانی تبدیل شده است که در عین در نظر گرفتن مسائل مالی خواستار اسمارت فونی قوی و شیک هستند.