نقد و بررسی تخصصی دوربین دیجیتال EOS 1300D
اگر به تازگی پا به عرصه ی عکاسی گذاشته اید و میخواهید بیشترین بازدهی را در رده ی مبتدی از دوربینِ عکاسی خود دریافت کنید دوربین دیجیتال EOS 1300D میتواند نقش یک دستیار خوب را برای شما ایفا کند ! با ما همراه باشید تا در ادامه شما را بیشتر با این فرزندِ میان رده ی کانن آشنا کنیم...
جدیدترین تکنولوژی های روز دنیای عکاسی را با قیمتی مقرون به صرفه در کالبُد DSLR خوش ساختِ کانن تجربه کنید! دوربین کانن EOS 1300D با بدنه ای مانند تولیداتِ پیشینِ این کمپانی خوش نام روانه ی بازارِ جهانی شد در نتیجه از اینکه آیا زیبایی ظاهری این دوربین میتواند شما را جذب خودش بکند شک نداشته باشید، با در دست گرفتنِ این دوربین عکاسی احساسِ خریدِ یک دوربینِ حرفه ای به شما دست خواهد داد که البته با ثبت چند تصویر متوجه خواهید شد که این محصول دست کمی از مدل های بالا رده ندارد و میتواند تا حدود زیادی نیاز های شما عزیزان را رفع و رجوع کند!
طراحی و بدنه
همانطور که گفته شد 1300D از ظاهر مناسبی برخوردار است که این مزیت را مدیونِ طراحانِ کانن است امّا این تمامِ ماجرا نیست ! در بخش فوقانی این دوربین یک فلش درونی تعبیه شده است تا در صورت لزوم بتوانید از آن بهره ببرید ، سنسور کانن 1300D به خوبی موقعیت بهره بردن از این قابلیت را تشخیص میدهد و برای مراجعه به تنظیماتِ این قابلیت یه دکمه ی کوچک در نظر گرفته شده است تا کارِ شما عزیزان را راحت کند. در بخش پنل کلید ها و نمایشگر دکمه های ISO، Menu و تمامی کلید های لازم که در مدل های بالارده نیز استفاده شده در این نمونه نیز دیده میشود. در لبه ی این دستگاه پورت های HDMI و USB قرار دارد تا بتوانید در عینِ توانایی انتقال تصاویر به موبایل و یا لپ تاپ در هر زمانی که خواستید بتوانید تصاویر خود را در یک نمایشگر بزرگتر به نمایش بگذارید و علاوه بر آن با برخوردار شدنِ 1300D از سیستم NFC میتوانید اطلاعاتِ خود را به فضای دیگری انتقال دهید تا هر زمان که خواستید از آن ها بهره ببرید، این قابلیت ها عموماً مناسب دانشجو هایی است که نیاز دارند در هر لحظه خود را مورد ارزیابی قرار دهند و در مسیر یادگیری هنر عکاسی پیشرفت چشمگیری داشته باشند.
کیفیت تصویر و فیلم برداری
از آنجا که این محصول برای کاربران آماتور در نظر گرفته شده و تماماً براساس نیاز این دسته از کاربران طراحی و به بازارِ جهانی عرضه شده نباید انتظار چندان حرفه ای از آن داشت امّا این مسئله به معنای ضعفِ این محصول نیست. حسگر دوربین کانن 1300D از نوعِ CMOS و با دقتِ 18 مگاپیکسل تدارک دیده شده است که نمیتواند رضایت عکاسانِ حرفه ای که از این راه کسب درآمد میکنند را جلب کند امّا به رغم پردازشگر تصویر DIGIC4+ که در کالبُد آنقرار گرفته و همچنین دامنه ی ایزوی 100 تا 6400 که البته تا 12800 قابل ارتقاء است به خوبی میتواند در موقعیت های متفاوت تصاویر با کیفیتی به ثبت برساند. یکی دیگر از بیشمار قابلیت های این محصول توانایی عکاسی پیاپی با قدرتِ ثبت 3 فریم در ثانیه است که سبب میشود در موقعیت های حساس بیشترین بازدهی را از دوربین عکاسی خود داشته باشید. از جمله نکات مثبتی که در پرونده ی این محصول برشمرد برخورداری آن از سیستم باکس آیینه جدید که در اکثر دوربین های بالارده و تولید جدید مانند 1DX Mark ll استفاده شده است ، این قابلیت سبب هرچه نرم و بی صدا تر شدنِ کارکردِ شاتر میشود که به نوبه ی خود مزیت مناسبی برای کاربرانِ این برند خوش نام است. پس از تمامِ این توصیفات از قابلیت های ویژه ای که برای عکاسی این دوربین مبتدی در نظر گرفته شده است بد نیست نیم نگاهی هم به قابلیت های فیلم برداری 1300D داشته باشیم ، فیلم برداری با کیفیت FullHD ، امکان انتخاب سایز و فریم فیلم ، سیستم فوکوس 9 نقطه ای و از همه جالب تر سیستم Video Snapshot است که میتواند تعدادی ویدئو کوتاه را ثبت کرده و با اتصال آنها به یکدیگر فیلم های زیبا و جذاب بیافریند. در نهایت با آنکه همگان انتظار داشتند که دوربین جدید کانن با قابلیت فیلمبرداری 4K به بازار عرضه شود امّا این امر باعث ناامیدی کاربران نشد چراکه به لطف قدرتِ عکاسی آن جای خالی کیفیتِ 4K در فیلمبرداری احساس نمیشود.
راهنمای عکاسی برای افراد مبتدی!
کانن به بهترین نحو حُسن نیت خود را به اثبات رساند ! Inteligent Auto نوعی سیتم خودکار است که برای کاربران آماتور تدارک دیده شده است، این نرم افزار قدم به قدم شما را راهنمایی میکند تا بتوانید به راحتی استفاده ی حرفه ای از 1300D را بیاموزید و زیبایی را در لحظاتِ شادِ خود به ثبت برسانید . Inteligent Auto با سنجیدن شرایط نور و صحنه تنظیماتِ این دوربین را در بهترین حالت قرار میدهد تا بیشترین بازدهی را داشته باشید ، کاربران مبتدی میتوانند با این نرم افزار علاوه بر ثبت بهترین تصاویر بیاموزند که چگونه باید پارامتر هایی مانند ISO را نسبت به شرایط متفاوت تنظیم کنند در نتیجه میتواند کمک شایانی به ابتدای مسیرِ حرفه ای شدنِ شما عزیزان باشد.
کلام آخر
بدونِ هیچ مقدمه ای باید اذعان کنیم که 1300D بهترین نیست ، امّا این مسئله بستگی به این دارد که بهترین را برای کدام دسته از کاربران در نظر بگیریم ، اگر در رشته و هنر خود حرفه ای هستید پیشنهاد میکنیم که کمی بیشتر هزینه کنید تا قدرتِ بیشتری را در اختیار داشته باشید امّا چنانچه مبتدی هستید و هنوز در ابتدای مسیرِ عکاسی، این دوربین بهترین انتخاب برای شما عزیزان است.