اولین مسئلهای که با نگاه کردن به هر گوشی توجه کاربر را جلب میکند ظاهر و سبک طراحی آن است. خوشبختانه گوشی Y9 Prime 2019 از سبک طراحی و ظاهر خوب و جذابی بهره میبرد و این مسئله یکی از ویژگی های مثبت اصلی آن خواهد بود. شما با نگاه کردن به این گوشی و در دست گرفتن آن حس خوبی خواهید داشت، اما اینطور نیست که تصور کنید گوشی حس در دست گرفتن یک اسمارتفون رده بالا یا پرچمدار را القاء میکند. خوش دست بودن دستگاه و ظاهر جذاب آن در رده خوش تحسین برانگیز است. اما پشت این ظاهر جذاب و فریبنده ویژگی هایی پنهان شدهاند که شاید خیلی جالب نباشد. به عنوان مثال جنس قاب پشت این گوشی علیرغم اینکه براق و شبیه به شیشه به نظر میآید، پلاستیکی است و متاسفانه تقریبا راحت روی آن خط و خش ایجاد میشود. پس همیشه سعی کنید از تماس مستقیم قاب پشت هوآوی وای 9 پرایم 2019 با اجسام نوک تیز جلوگیری نمایید.
بدنه گوشی ابعاد 8.9 در 77.3 در 163.5 میلیمتری دارد و وزن آن حدود 196.8 گرم است. گوشی از اتصال همزمان دو سیم کارت پشتیبانی میکند و به جک 3.5 میلیمتری هندزفری و همچنین سوکت شارژ یو اس بی نوع سی (USB Type C) مجهز خواهد بود. یکی از ویژگی ها مهمی گوشی که باید در بررسی هوآوی Y9 Prime 2019 به آن اشاره کنیم مربوط به اسکنر انگشت آن میشود. هوآوی یک اسکنر انگشت فیزیکی را روی قاب پشت گوشی مذکور نصب کرده که سرعت و دقت عمل مطلوبی دارد اما کیفیت آن فوقالعاده نیست و گاها باگ و تاخیرهایی در عملکردش نمایان میشود.
وقتی گوشی هوآوی وای 9 پرایم 2019 را در دست بگیرید و از نمای رو به رو به آن نگاه کنید، حاشیه های باریک صفحه نمایش آن توجه شما را جلب میکنند و منجر به جذاب به نظر آمدن گوشی میشوند. روی پنل جلوی این گوشی به غیر از صفحه نمایش هیچ آیتم دیگری دیده نمیشود و این موضوع شاید منجر به بروز این سوال گردد که لنز دوربین سلفی آن در کدام بخش قرار دارد؟ هوآوی از سبک طراحی دوربین سلفی پاپ آپ در گوشی Y9 Prime 2019 استفاده کرده و بدین ترتیب لنز دوربین سلفی گوشی در مواقع لازم از بخش فوقانی و سمت چپ قاب دستگاه خارج شده و وقتی به آن نیازی نباشد هم در داخل بدنه گوشی پنهان میشود.
سرعت باز و بسته شدن لنز دوربین سلفی پاپ آپ گوشی خوب است و اینطور نخواهد بود که تاخیر مابین فعال شدن لنز و شروع عکسبرداری آزاردهنده باشد. البته نباید این موضوع را فراموش کرد که سبک طراحی این چنینی میتواند تعمیرپذیری گوشی را کاهش دهد و مشکلاتی را در شرایط خاص برای کاربر ایجاد کند که شاید به راحتی و توسط هر تعمیرکاری قابل رفع نباشند. قاب پشت گوشی هم ظاهری شیک و خوب دارد و براق بودن آن بر جذابیت هایش میافزاید. در بخش فوقانی و سمت چپ قاب پشت این گوشی لنزهای دوربین اصلی آن نصب شدهاند و تقریبا در وسط و بخش فوقانی قاب پشت آن هم اسکنر انگشت دایرهای شکل قرار دارد که در مورد کیفیت عملکرد آن صحبت کردیم.
در مجموع و با توجه به نکاتی که در این بخش بررسی هوآوی Y9 Prime 2019 به آن ها اشاره شد میتوانیم اینطور برداشت کنیم که این اسمارتفون از طراحی و ظاهر خوبی بهره میبرد. شاید اگر گوشی به قاب پشت شیشهای مجهز میشد در رده قیمتی خودش به یک محصول بیرقیب مبدل میگشت. بهرهمندی گوشی از لنز دوربین سلفی پاپ آپ هم اصلی ترین ویژگی منحصر به فرد مربوط به طراحی آن خواهد بود. گوشی هوآوی وای 9 پرایم 2019 برای کسانی که میخواهند با صرف هزینه کم یک گوشی خوش ظاهر و نسبتا خاص داشته باشد، گزینه خرید مناسبی است.
صفحه نمایش هواوی Y9 Prime
صفحه نمایش بزرگ و مناسب برای تماشای ویدیو و وبگردی، اما بدون شیشه محافظ گوریلاگلس
این روزها تجهیز گوشی های موبایل به صفحه نمایش بزرگ کاملا رایج شده و کاربران از این مسئله استقبال میکنند. اگر شما هم از علاقمندان به گوشی های مجهز به ال سی دی بزرگ هستید، هوآوی وای 9 پرایم 2019 میتواند گزینه خرید مناسبی برایتان باشد چون یک نمایشگر بزرگ 6.59 اینچی دارد. پنل نمایشگر گوشی از نوع IPS LCD انتخاب شده و رزولوشن 2340 در 1080 پیکسلی را ارائه میکند. بدین ترتیب تراکم پیکسلی آن به چیزی در حدود 391 پیکسل در هر اینچ میرسد که تراکم پیکسلی قابل قبولی برای نمایشگر گوشی میان رده و با اندازه 6.59 اینچی است. همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم صفحه نمایش این گوشی حاشیه های باریکی دارد و این مسئله منجر به زیبا و جذاب به نظر آمدن دستگاه میشود. طبق آمار چیزی در حدود 84.3 درصد از کل مساحت پنل جلوی گوشی مورد نظر با نمایشگر آن احاطه میشود.
اما مقاومت صفحه نمایش گوشی در برابر خراشیدگی و تماس با اشیای نوک تیز چطور است؟ هوآوی اشاره کرده که روی ال سی دی گوشی وای 9 پرایم 2019 با یک لایه شیشه پوشانده شده اما اشاره دقیقی به میزان مقاومت آن در برابر تماس با اشیای نوک یا جنس آن نداشته است، بنابراین مطمئن هستیم شیشه گوریلاگلس روی نمایشگر گوشی بکار نرفته و این مسئله میتواند حساسیت صفحه دستگاه در برابر تماس با اشیای نوک تیز را افزایش دهد. در بررسی هوآوی Y9 Prime 2019 هم شاهد وجود همین وضعیت بودیم، بنابراین اکیدا توصیه داریم از یک لایه گلس محافظ ال سی دی برای محافظت از نمایشگر گوشی مذکور استفاده کنی د و تا حد امکان اشیای نوک تیز را با آن در تماس مستقیم قرار ندهید.
خوشبختانه صفحه نمایش گوشی مورد نظر از شارپنس و شادابی مطلوب برخوردار است و این موضوع با نگاه کردن به محتوای روی صفحه دستگاه قابل درک است . با توجه به اینکه نمایشگر کوشی ابعاد بزرگی هم دارد میتواند برای انجام کارهایی از قبیل وبگردی و یا تماشای فیلم و سریال بسیار مناسب باشد. کنتراست خوب هم یکی دیگر از ویژگی های مثبت صفحه نمایش گوشی هوآوی وای 9 پرایم 2019 محسوب میشود اگرچه از این نظر جای پیشرفت بیشتر هم وجود داشته اما نباید فراموش کرد که در حال بررسی یک گوشی میان رده و خوش قیمت هستیم و ارائه این مقدار کیفیت در پنل نمایشگر موبایلی این چنینی و با در نظر گرفتن مسئله مذکور بسیار جالب است و از ویژگی های مثبت دستگاه محسوب میشود.
خوشبختانه برایتنس (Brightness) یا روشنایی خوبی هم توسط پنل نمایشگر گوشی ارائه میشود. در بررسی هوآوی Y9 Prime 2019 مشخص شد که با تنظیم برایتنس صفحه بر روی 90 درصد میتوان به راحتی در محیط های باز و تحت تابش نور آفتاب محتوای روی صفحه را دید و با گوشی در تعامل بود. بنابراین در مجموع شک نداشته باشید که بهرهمندی از صفحه نمایش خوب یکی از اصلی ترین ویژگی های مثبت گوشی وای 9 پرایم 2019 است. شاید اصلی ترین نقطه ضعف صفحه نمایش این گوشی مربوط به عدم بهرهمندی از شیشه محافظ گوریلاگلس باشد که طبیعتا برای کاهش هزینه تولید از نصب آن در گوشی خودداری به عمل آمده است. برای رفع این مشکل کافیست از گلس های محافظ ال سی دی با کیفیت استفاده کنید.
عملکرد و قدرت پردازشی
قدرت پردازشی معمولی و مناسب برای رفع نیازهای روزمره
هوآوی از تراشه Kirin 710F در گوشی وای 9 پرایم 2019 استفاده کرده که یک تراشه نسبتا خوب و با قدرت متوسط است. این تراشه طی فرآیند 12 نانومتری تولید شده و یک پردازنده مرکزی هشت هستهای دارد. چهار هسته پردازشگر این تراشه از نوع Cortex-A53 هستند و فرکانس کاری 1.7 گیگاهرتزی را ارائه میکنند و چهار هسته دیگر آن از نوع Cortex-A73 بوده و فرکانس کاری 2.2 گیگاهرتزی دارند. واحد پردازشگر گرافیکی بکار رفته ذر تراشه Kirin 710F هم پردازنده Mali-G51 MP4 خواهد بود. رم گوشی ظرفیت 4 گیگابایتی دارد و دستگاه از نظر حافظه داخلی در دو نسخه با ظرفیت های 64 و 128 گیگابایتی عرضه میشود. ما در بررسی هوآوی Y9 Prime 2019 از نسخه مجهز به حافظه 128 گیگابایتی آن استفاده کردیم. ضمنا این گوشی از اتصال حافظه جانبی هم پشتیبانی میکند. اما قدرت پردازشی این کانفیگ سخت افزاری چطور است؟
در بررسی که ما داشتیم مشخص شد که گوشی وای 9 پرایم هوآوی قدرت پردازشی متوسطی دارد، یعنی چیزی فراتر از قیمت و رده کیفی خودش را ارائه نمیکند و شاید برای کسانی که به نصب و اجرای بازی های سنگین و HD اندروید علاقمند هستند خیلی گزینه خرید مناسبی نباشد. برای انجام کارهای روزمره از قبیل وبگردی، ارسال و دریافت پیامک، برقراری تماس تلفنی، نصب و استفاده از اپلیکیشن هایی همچون اینستاگرام، تلگرام و غیره در گوشی Y9 Prime 2019 تقریبا با مشکلی رو به رو نمیشود، مگر در مواقع خاص که حافظه داخلی گوشی یا رم آن تحت فشار باشند و لگ و تاخیرهایی در عملکرد دستگاه پدیدار شود. اما گوشی برای اجرای گیم های اندرویدی خیلی مناسب نیست.
به عنوان مثال اگر بازی مثل پابجی موبایل (PUBG Mobile) را روی گوشی نصب و اجرا کنید، در ابتدا امر اجرای بازی بدون مشکل انجام میشود اما خیلی زود منابع سخت افزاری آن تحت فشار قرار خواهند گرفت و افت فریم و تاخیرهایی در عملکرد دستگاه نمایان خواهد شد. همچنین با افزایش فرکانس کاری هسته های پردازشگر گوشی گرمای زیادی در آن تولید میشود .و این گرما میتواند به طرز قابل ملاحظهای سرعت خالی شدن شارژ باتری را افزایش دهد. پس نصب و اجرای بازی مثل پابجی موبایل در گوشی هوآوی Y9 Prime 2019 امکانپذیر است اما بدون لگ و تاخیر نخواهد بود. حتی زمانی که از بازی خارج شوید هم چند ثانیهای در عملکرد گوشی شما تاخیر و لگ هایی نمایان میشود. به عقیده ما گوشی مورد نظر بیشتر برای رفع نیازهای روزمره کاربران طراحی شده و برای علاقمندان به گیم و تسک های سنگین گزینه مناسب نیست.
سیستم عامل و رابط کاربری وای 9 پرایم
اندروید 9 پای قابل ارتقاء به اندروید 10، رابط کاربری نه چندان بهینه و گاها داری باگ، لگ و تاخیر
گوشی هوآوی وای 9 پرایم محصول سال 2019 است و طبیعتا نباید انتظار داشته باشیم که در حالت پیش فرض به نسخهای از سیستم عامل اندروید مجهز شود که بعد از عرضه گوشی منتشر شده است! اندروید 9 پای (Android 9 Pie) به صورت پیش فرض روی این اسمارتفون نصب شده و رابط کاربری EMUI هم روی آن ارائه میشود. اما آپدیت اندروید 10 بو رابط Magic UI به صورت OTA برای دستگاه منتشر شده و علاقمندان میتوانند با مراجعه به منوی تنظیمات گوشی و بخش آپدیت ها نسبت به بروزرسانی سیستم عامل موبایل خود اقدام کنند. اگر بخواهیم خیلی جزئی وارد بحث سیستم عامل و رابط کاربری شویم، مقاله کمی بیش از حد طولانی میشود و از حالت کاربردی به حالت تخصصی تغییر ماهیت میدهد، بنابراین از ورود به جزئیات این موضوع صرف نظر میکنیم و فقط به طور کلی به ویژگی های مثبت و منفی بستر نرم افزاری گوشی اشاره خواهیم کرد.
با توجه به توضیحاتی که ارائه شدند میتوان از این بخش بررسی هوآوی Y9 Prime 2019 اینطور برداشت کرد که به روز بودن بستر نرم افزاری گوشی یکی از ویژگی های مثبت آن است. البته ما انتظار نداریم که هوآوی سال آینده آپدیت نسخه جدید اندروید را برای گوشی مورد نظر منتشر کند و به عقیده ما انتشار این آپدیت کمی دور از انتظار خواهد بود، اما با خرید گوشی وای 9 پرایم 2019 حداقل تیک سال فرصت استفاده از جدیدترین نسخه سیستم عامل اندروید را خواهید داشت. رابط کاربری هوآوی که قبلا با نام EMUI شناخته میشده و حالا با ارائه چند قابلیت جدید که خیلی هم کاربردی نیستند Magic UI نام گرفته، رابط کاربری خیلی بهینهای نیست! متاسفانه لگ و تاخیر و باگ های نرم افزاری در آن دیده میشوند و به عقیده ما جای پیشرفت زیادی در این رابط وجود دارد.
هوآوی سعی کرده در رابط کاربری اختصاصی خودش ویژگی ها و قابلیت های متعدد را از بستر نرم افزاری گوشی های گوناگون برداشته و ارائه کند. برای مثال حذف منوی اپلیکیشن ها و ارائه آیکون برنامه ها در اسکرین های گوشی اقدامی است که رابط گوشی را شبیه به سیستم عامل iOS میکند! ویژگی هایی مثل امکان استفاده از گوشی در حالت تمام صفحه، امکان کلون کردن برنامه و غیره هم در رابط گوشی ارائه شدهاند که کاربردی هستند اما از سمت دیگر منجر به سنگین شدن بستر نرم افزاری دستگاه میشوند. در مجموع به عقیده ما بستر نرم افزاری گوشی هوآوی Y9 Prime 2019 وضعیت معمولی دارد و در رابط کاربری آن جای پیشرفت زیادی دیده میشود. از نظر ما بستر نرم افزاری گوشی های سامسونگ به مراتب میتواند جذاب تر و کاربردی تر از بستر نرم افزاری گوشی های باشد.
کیفیت دوربین اصلی و سلفی
دوربین اصلی و سلفی خوب اما نه فوقالعاده در رده قیمتی خود
یکی دیگر از بخش های مهم بررسی هوآوی Y9 Prime 2019 مربوط به دوربین آن میشود. دوربین اصلی این گوشی از سه لنز 16، 8 و 2 مگاپیکسلی تشکیل شده که به ترتیب از نوع واید (Wide)، اولتراواید (Ultrawide) و عمقی (Depth) هستند. دیافراگم F/1.8، F/2.4 و F/2.4 هم به ترتیب توسط این سه لنز ارائه شدهاند. برخی از قابلیت های مهمی که توسط دوربین اصلی گوشی پشتیبانی میشوند شامل مواردی همچون امکان ضبط عکس های پرتره، امکان ضبط عکس های پانوراما، امکان ضبط عکس های با زاویه گسترده، پشتیبانی از قابلیت HDR، پشتیبانی از ضبط ویدیو های فول اچ دی با نرخ 30 فریم در هر ثانیه و پشتیبانی از قابلیت فوکوس خودکار مرحلهای (PDAF) خواهند بود. در سمت مقابل دوربین سلفی و پاپ آپ گوشی هم 16 مگاپیکسلی است و از قابلیت عکسبرداری پرتره سلفی پشتیبانی میکند.
کیفیت عملکرد دوربین اصلی گوشی وای 9 پرایم 2019 هوآوی با توجه به قیمتی که دستگاه دارد خوب است، اگرچه در برخی مواقع عکس های ضبط شده با آن شاید خیلی از نظر رنگبندی واقعگرایانه به نظر نرسند. در محیط های باز نور خوب میتوان از دوربین اصلی گوشی برای ضبط عکس های مناسب استفاده کرد اما در محیط های با نور کم و تاریک افت کیفیت در عملکرد دوربین اصلی گوشی نمایان میشود. حالت های عکسبرداری پرتره و با زاویه گسترده کیفیت مطلوبی دارند اما در برخی مواقع ممکن است اشتباهات و باگ هایی در تفکیک لبه های سوژه اصلی عکس از فضای پس زمینه در حالت ضبط عکس پرتره به وجود آید که البته قابل چشم پوشی هستند.
دوربین سلفی و 16 مگاپیکسلی گوشی هم عملکرد مطلوبی دارد و با استفاده از آن میتوانید عکس های سلفی مناسبی ضبط کنید، اما انتظار فوقالعاده بودن این تصاویر را نداشته باشید. جزئیات تصویر در عکس های سلفی وضعیت معمولی دارد و در محیط های کم نور کیفیت عملکرد دوربین سلفی گوشی افت میکند. در مجموع با در نظر گرفتن هزینهای که باید برای خرید گوشی هوآوی Y9 Prime 2019 پرداخت شود، دوربین های اصلی و سلفی آن از کیفیت عملکرد کاملا مناسب و خوبی دارند اما اگر کیفیت دوربین گوشی را با گوشی هایی که کمی گران قیمت تر هستند مقایسه کنید، ضعف های دوربین وای 9 پرایم 2019 آشکار میشود. با این حال گوشی مذکور در رده قیمتی خودش یکی از بهترین هاست.
شارژدهی باتری و سرعت شارژ مجدد
شارژدهی معمولی باتری و عدم پشتیبانی از قابلیت شارژ سریع
هوآوی از یک باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 4000 میلی آمپر ساعت برای تامین انرژی مورد نیاز گوشی Y9 Prime 2019 استفاده میکند که با توجه به بزرگ بودن پنل نمایشگر گوشی، انتظار داریم بازدهی معمولی داشته باشد. طبیعتا میزان شارژدهی باطری گوشی رابطه مستقیم با مقدار و سبک استفاده کاربر از دستگاه دارد. ما در بررسی هوآوی Y9 Prime 2019 به صورت معمولی از این گوشی استفاده کردیم و تقریبا یک ساعت وبگردی، 30 دقیقه اجرای بازی پابجی موبایل و در حدود 4 ساعت پرسه زدن در اینستاگرام، تلگرام، یوتیوب و غیره را در 24 ساعت روی گوشی تست کردیم. نتیجه این بررسی نشان داد که باتری دستگاه تحت این شرایط تقریبا 1 الی 1.5 روز دوام را ارائه میکند که قدرت شارژدهی متوسط خواهد بود. متاسفانه گوشی از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی به عمل نمیآورد و بدین ترتیب برای فول شارژ شدن باطری دستگاه باید مدت زمانی در حدود 120 دقیقه صرف شود.
جمعبندی بررسی هوآوی Y9 Prime 2019
در این مقاله اختصاصی سعی کردیم یک بررسی دقیق از گوشی هوآوی وای 9 پرایم 2019 را خدمت شما عزیزان ارائه کنیم. کاملا مشخص است که این گوشی در رده قیمتی خودش کیفیت مطلوبی دارد و میتواند یکی از بهترین گزینه های خرید باشد. ویژگی هایی مثل ظاهر زیبا، صفحه نمایش بزرگ، و با کیفیت، دوربین خوب و قیمت مناسب از اصلی ترین ویژگی های مثبت آن هستند. تنها ویژگی منفی دستگاه هم با توجه به قیمت آن مربوط به عدم پشتیبانی از قابلیت شارژ سریع میشود. اگر بودجهای محدود برای خرید یک اسمارتفون اندرویدی دارید، و میخواهید یک اسمارتفون خوب بخرید، هوآوی Y9 Prime 2019 از بهترین گزینه های پیش رویتان است.
نقاط قوت:
- ظاهر زیبا
- صفحه نمایش بزرگ و خوب
- قیمت مناسب
نقاط ضعف:
- عدم پشتیبانی از قابلیت شارژ سریع