نقد و بررسی گوشی لاوا Z51
گوشی Lava z51 در دسته ی میان رده ها جای دارد ولی باید بدانید که در جدول میان رده ها جایگاه بالایی نخواهد داشت و قادر به رقابت با پیشتازان این رده نخواهد بود چرا که این مدل نیز مانند بقیه مدل های برند لاوا از سیاستی پیروی می کند که نکته ی مهم در آن توجه به ارائه محصولات ارزان قیمت به بازار می باشد و باید گفت با توجه به قیمت هایی که برای تولیداتش در نظر می گیرد در راستای اهدافش بسیار مورد توجه قرار گرفته و در فروش نیز موفق بوده است.
در مجموع قیمت Lava z51 خود بیان گر این موضوع است که این گوشی کوشیده با حداقل ها نیاز های افرادی که برای خرید تلفن هوشمند بودجه ی کمی را در نظر گرفته اند برآورده کند پس در بررسی بخش های مختلف آن همواره باید این موضوع را در نظر داشت.
اگر در فکر خرید گوشی لاوا Z51 هستید باید بدانید که این گوشی با یک پردازنده ی متوسط می تواند نیاز های روزانه شما را در استفاده ی اپلیکیشن های معمول بر آورده کند اما مثلا برای انجام بازی های سه بعدی و سنگین به کار نخواهد آمد از طرف دیگر نمایشگر آن نیز روشنایی و کنتراست رنگ را در حد فوق العاده نمایش نخواهد داد اما این وضوح به قدری هست که بیننده را آزار ندهد و حس رضایت به او بدهد ولی مسلما شما را در تماشای طولانی مدت فیلم شگفت زده نمی کند. راجع به دوربین آن نیز باید گفت که تنها باید در حد رفع نیاز در ثبت عکس و فیلم از آن انتظار داشته باشید و مشتاقان به عکاسی امکانات زیادی در این دوربین نخواهند داشت.
از دیگر تجهیزات این گوشی می توان به اسپیکر تکی آن اشاره کرد که با این که بلندی صدای پخش شده توسط آن راضی کننده است اما نباید انتظار داشته باشید که در تماشای فیلم و یا گوش دادن به موسیقی با صدای خیلی زیاد بدون ابهام شما را همراهی کند.
همچنین شرکت لاوا برای سبکی و عملکرد روان تر این گوشی را بر روی اندروید 8.1 راه اندازی کرده که برای گوشی هایی با سخت افزار ضعیف تر طراحی شده تا کاربران در حین کار با گوشی با هنگ کردن های مداوم آزار نبینند.
با طراحی زیبا و رنگ های خاصی که برای این گوشی در نظر گرفته شده با در دست گرفتن آن حس یک گوشی ارزان قیمت را نخواهید داشت اما برای بررسی دقیق تر بخش های مختلف آن تحلیل بخش های مختلف را مشاهده کنید تا بتوانید برای خرید Lava 51 تصمیم بگیرید.
طراحی بدنه گوشی لاوا Z51
Lava z51 با توجه به وزن 134 گرمی و ابعاد 9.7*63.3*153 در دسته ی گوشی های کوچک و سبک قرار می گیرد و مناسب افرادی است که گوشی های خوش دست را بیشتر از مدل های بزرگ می پسندند. در طراحی بدنه لاوا Z51 تلاش شده که ظاهری مدرن و امروزی ایجاد شود که خب این تلاش بی ثمر نمانده و امری که به این موضوع کمک کرده و باعث شده تا ظاهر این گوشی زیباتر هم باشد انتخاب رنگ خاص برای بدنه آن است رنگی که در میان رده ها و حتی پرچمداران امروزی هم مشاهده می شود. این گوشی در رنگ های سبز و طلایی در دسترس است و باید بدانید که رنگ سبز آن یکدست نبوده و در ترکیب با رنگ مشکی یعنی رنگبندی گرادیانت، ظاهر جذابی را برای Lava z51 ساخته است.
این گوشی در قسمت پشتی بدنه و فریم دور از پلاستیک ساخته شده و نمایشگر آن شیشه است که به جهت نداشتن محافظ گوریلا گلس روی این شیشه، باید دقت کنید که برروی آن خط و خش ایجاد نشود و اشکال دیگری که در بدنه ممکن است نگران کننده باشد این که جنس بدنه و رنگ براق آن سبب می شود که تا حدودی لیز باشد و برای در دست نگه داشتن کمی احتیاط لازم است علاوه بر آن بر روی این پلاستیک براق اثر انگشت و کثیفی نیز باقی خواهند ماند.
در لبه ی سمت راست گوشی دکمه های پاور و کم و زیاد کردن صدا را مشاهده می کنید که کاملا شبیه به هم هستند این در حالی است که لبه ی سمت چپ گوشی لاواZ51 کاملا خلوت بوده. لبه بالایی محل قرار گیری جک 3.5 میلیمتری هدفون و درگاه USB است که در طراحی تلفن های هوشمند لبه ی بالایی محل نامتعارفی برای قرار گیری این درگاه است و در آخر میکروفن های اصلی گوشی نیز در لبه ی پایینی قرار دارند.
نمایشگر این گوشی دارای یک حاشیه مشکی رنگ محسوس می باشد که در قسمت بالا و پایین نیز ضخامت آن بیشتر می شود با این حال بیشتر فضای پنل جلویی را نمایشگر به خود اختصاص داده است. در حاشیه بالایی لنز دوربین سلفی به همراه فلش و اسپیکر مکالمه گنجانده شده و در پنل پشتی دوربین، لنز دوربین و فلش در یک ماژول کوچک به صورت زیر هم در سمت چپ قرار دارند در پایین ترین قسمت پنل پشتی اسپیکر اصلی جای گذاری شده که در دو طرفش دو برجستگی کوچک مشاهده می شود تا زمانی که گوشی را روی سطحی قرار دادید مانعب برای پخش صدا نباشد.
در کل طراحی بدنه موجب شده که Lava z51 بسیار خوش دست باشد و برای مشکل لیزخوردن آن نیز در جعبه قاب ژله ای قرار داده شده که استفاده از آن موجب می شود این مشکل نیز حل شود. یکی از مواردی که Lava z51 را در لیست خرید مخاطبان تلفن های هوشمندارزان قیمت قرار می دهد، حتما همین ظاهر شاد و جذاب است.
نمایشگر گوشی لاوا Z51
این صفحه نمایش 5 اینچی از نوع TFT قادر به پخش تصاویر با رزولوشن 480 در 960 می باشد که کیفیت متوسطی محسوب می شود. صفحه نمایش لمسی Lava z51 از تراکم پیکسلی 215 پیکسل بر اینچ برخوردار است و قابلیت پخش 16 میلیون رنگ را دارد و با این که حاشیه مشکی دور آن دیده می شود اما بیشتر فضای پنل جلویی گوشی که حدود 72 در صد می شود را به خود اختصاص داده و ابعاد نمایش تصویر در آن 18:9 است.
زاویه دید در صفحه نمایش Lava z51 مناسب نیست اما پخش رنگ ها رضایت بخش و خوب است. با این که روشنایی و وضوح رنگ ها در این نمایشگر در حد قابل قبولی می باشد اما باید بدانید که پیکسل های تصاویر با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است. در بخش مربوط به رابط کاربری و تنظیمات نمایشگر نیز نکته ی جالب و یا امکان خاصی وجود ندارد که به شرح آن بپردازیم. با توجه به این میزان روشنایی کاملا قابل پیشبینی است که در نور مستقیم خورشید دید شما به صفحه نمایش محدود خواهد شد و مجبور می شوید که به دنبال سایه بگردید.
در مجموع با سنجیدن قیمت گوشی لاوا Z51 متوجه خواهید شد که به نسبت آن از نمایشگر معقولی برخوردار بوده و سرعت این صفحه نمایش نیز با در نظر گرفتن همین امر قابل قبول می باشد پس اگر شما از آن دسته افرادی هستید که به دیدن فیلم علاقه دارید و یا دوست دارید که فضای بازی ها را با کیفیت بالاتری حس کنید مسلما میان رده ای با این قیمت نیاز های شما را بر آورده نخواهد کرد و باید به دنبال مدل گران تری در رده ی میانی بگردید، اما اگر انتظار شما از نمایشگر گوشی این است که نیاز های معمول و روز مره شما را پاسخ گوید، نمایشگر Z51 کاملا قابل قبول خواهد بود.
سخت افزار گوشی لاوا Z51
تراشه ای که در Lava z51 استفاده شده محصول یک شرکت چینی می باشد و Spreadtrum نام دارد این تراشه ی 4 هسته ای با فرکانس هسته ای 1.4 مگاهرتز کار می کند که با فرآیند ساخت 28 نانومتری تولید شده است و در بین پردازنده های استفاده شده در گوشی های میان رده صاحب نام نیست اما توجیه استفاده از آن در این گوشی باز به سیاست مقرون به صرفه بودن این تلفن هوشمند باز می گردد. این تراشه به عنوان پردازنده ی مرکزی استفاده شده و لاوا Z51 از پردازنده ی گرافیکی Mali-T820 در کنار آن بهره می برد.
از این سیستم سخت افزاری نباید به هیچ وجه انتظار داشته باشید که بازی های سه بعدی و سنگین را برای شما به خوبی اجرا کند و باید بدانید که در حین انجام این بازی ها حتما با تاخیر و لگ رو به رو می شوید اما از طرف دیگر این پردازنده ها در انجام بازی های 2 بعدی عملکرد بدی نداشته و آن ها را بدون اشکال اجرا می کنند.
رم 1 گیگابایتی به همراه حافظه داخلی 16 گیگابایتی، حتی در بین میان رده ها و مقرون به صرفه ها نیز فضای کمی برای ذخیره اطلاعات محسوب می شود پس اگر شما یک لاوا Z51 داشته باشید حتما برای ذخیره اطلاعات خود دچار محدودیت خواهید شد اما شرکت لاوا برای این مشکل چاره ای اندیشیده و این گوشی از کارت حافظه جانبی پشتیبانی می کند و این امکان را به کاربر می دهد که فضای ذخیره اطلاعات را تا 128 گیگابایت افزایش دهد اما باید به این نکته توجه داشته باشید که هر چه حجم اطلاعات بیشتر شود پردازنده سخت تر عملیات پردازش را انجام می دهد و برخورد با هنگی و لگ غیر قابل اجتناب خواهد بود.
با این که این گوشی قیمت بالایی ندارد هم از شبکه ارتباطی 4G پشتیبانی می کند و هم امکان امنیتی جالبی برای آن در نظر گرفته شده که تشخیص چهره است. بعد از این که لاوا Z51 چهره شما را شناسایی کرد هر زمان که صورت خود را مقابل دوربین قرار دهید حتی اگر صورت شما زاویه داشته باشد گوشی می تواند چهره شما را شناسایی کرده و قفل صفحه را باز کند که این عملکرد دقیق در برابر قیمت اندک لاوا Z51 بسیار جالب است. نکته جالب تر این که این سیستم تشخیص چهره از سرعت بسیار خوبی برخوردار می باشد و در نور کم نیز میزان تشخیص آن کاهش پیدا نمی کند.
پس نتیجه می گیریم که برای عملکرد های پیچیده تر و استفاده از اپلیکیشن های خاص با حجم بیشتر حتما باید به سراغ گوشی هوشمندی بروید که پردازنده ی قوی تری داشته باشد اما سیستم سخت افزاری لاوا Z51 در اکثر مواقع از پس تجهیزات این گوشی مانند نمایشگر و دوربین بر می آید و در حین استفاده معمول روزانه باعث آزار مخاطب نخواهد بود.
دوربین گوشی لاوا Z51
در گوشی لاوا Z51 خبری از پکیج دوربین نیست و به عنوان دوربین اصلی ما با یک لنز تکی 5 مگاپیکسلی در قسمت پشتی گوشی رو به رو هستیم لنزی که تنها همراهش یک فلش LED برای تامین نور تصاویر می باشد، یکی از دلایلی که باعث می شود لاوا Z51 مدرن و امروزی به نظر بیاید قرار دادن دوربین آن در یک ماژول کوچک بوده است.
این سنسور قابلیت فوکوس دستی ندارد و در هنگام عکسبرداری تصمیم این که در چه نقطه ای فوکوس را انجام دهد با لنز گوشی است. در دوربین این گوشی خبری از سنسور تشخیص عمق که در اکثر میان رده های حال حاضر بازار وجود دارد، هم نیست که با رجوع به قیمت آن غیبت این سنسور کاملا منطقی به نظر خواهد آمد. یکی از قابلیت های این لنز پشتیبانی از حالت عکسبرداری HDR است که در رابط کاربری امکان خاموش و روشن کردن آن وجود دارد اما به علت ظرفیت کم لنز پیشنهاد می شود که در هنگام عکس برداری این حالت را روشن کنید.
عکس هایی که این لنز در نور مناسب روز ثبت می کند با این که رنگ ها را خوب نشان می دهد اما دقتش در ثبت جزییات آن طور که باید نیست و Sharpness آن نیز تعرفی ندارد و در کل به مجموعه کیفیت عکس های گرفته شده با دوربین اصلی گوشی Z51 می توان صفت متوسط را داد. اما چیزی که قابل پیشبینی است به نسبت زیادی کیفیت عکسبرداری در شب با این لنز پایین خواهد آمد.
این دوربین قادر است با کیفیت 1080 در 1920 فیلمبرداری کند و در واقع از حالت فیلم برداری HD+ پشتیبانی می کند پس در مجموع می توان فیلم های ثبت شده توسط آن را قابل قبول نامید و اما لنز سلفی نیز یک لنز 5 مگاپیکسلی بوده و مانند لنز پشتی یک فلش LED این سنسور را نیز همراهی می کند و جالب است که بدانید تصاویر ثبت شده توسط این لنز جزییات بیشتری را با کیفیت مناسب تری نسبت به لنز پشتی ثبت می کنند و در منوی دوربین سلفی یک گزینه اضافه نسبت به منوی دوربین پشتی وجود دارد که به کاربر این امکان را می دهد که به صورت پرتره عکاسی کند و عکس های ثبت شده توسط این حالت کیفیت مناسبی نسبت به رنج و رده ی گوشی دارد.
در مجموع کسانی که تصمیم به خرید لاوا Z51 می گیرند از آن دسته افرادی نیستند که داشتن یک دوربین ایده آل را از این مدل انتظار داشته باشند و هدف اصلی آن ها تلفن هوشمندی نیست که توانایی خاصی در عکسبرداری داشته باشد پس اگر نقطه نظر شما نیز همین است دوربین لاوا Z51 برای شما کافی خواهد بود.
باتری گوشی لاوا Z51
انرژی لاوا Z51 توسط یک باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 2550 میلی آمپر ساعتی تامین می شود. این ظرفیت برای گوشی ای با این صفحه نمایش کوچک و پردازنده ی کم مصرف بسیار مناسب می باشد. باتری این گوشی می تواند به راحتی یک روز کامل شما را پس از مصرف ترکیبی از اینترنت، کار با اپلیکیشن، تماشای فیلم و ... یاری کند. اما اگر شما از آن دسته افرادی هستید که مصرف شارژتان بسیار بالاست اصلا نگران نباشید چرا که خرید یک باتری اضافه مشکل شما را حل خواهد کرد، چون باتری لاوا Z51 قابل تعویض است.
این گوشی در حالت آماده به کار حدود 271 ساعت پایداری را در تست مقاومت باتری برای خود ثبت کرده و این عدد در تست مکالمه 21 ساعت بوده که در مجموع نتایج خوبی هستند. در قسمت شارژر نیز یک شارژر معمولی 5 واتی برای آن در نظر گرفته شده پس از قابلیت فست شارژ نیز خبری نیست. در کل باتری این گوشی یکی از مزیت های آن به حساب می آید.
جمع بندی گوشی Lava Z51
وقتی قیمت گوشی lava Z51 را با میان رده های موجود در بازار مقایسه می کنیم متوجه می شویم که این گوشی در دسته ارزان قیمت هاست و می توان حدس زد که در این رنج قیمت نباید به دنبال یک گوشی قدرتمند بود. این گوشی برای افرادی ساخته شده که بودجه ی کمی برای خرید تلفن همراه کنار گذاشته اند و هدف آن ها از داشتن یک تلفن هوشمند رفع نیاز های معمول روزانه مثل استفاده از اپلیکیشن هایی که این روز ها داشتن آن ها لازم است مانند اپلیکیشن های پرداخت و بانک و یا استفاده از خدمات اینترنت و وب و یا برخورداری از ارتباط در شبکه های اجتماعی است. اگر شما نیز در این دسته مخاطبان می گنجید بار دیگر نکات منفی و مثبت این مدل شرکت لاوا را با هم مرور می کنیم.
نقاط قوت
• طراحی و رنگ زیبا
• باتری با طول عمر مناسب
• کوچکی و خوش دستی
• اندروید مخصوص گوشی های میان رده
• پشتیبانی از کارت حافظه جانبی
نقاط ضعف
• نمایشگر متوسط
• جزییات کم عکس ها
• پردازنده معمولی
• ظرفیت محدود رم