نقد و بررسی گوشی نوکیا 7.2
پیش از عرضه گوشی نوکیا 7.2 شاهد عرضه ی مدل های هم خانواده ای چون نوکیا 7، نوکیا 7 پلاس و نوکیا 7.1 از جانب شرکت نوکیا بودیم مدل هایی که که با کیفیت مناسب کوشیده اند که خود را به پرچمداران و رده بالا های این شرکت برسانند و فاصله ی نسبتا خوبی از میان رده های نسل قبل چون نوکیا 6 گرفته اند. گوشی نوکیا 7.2 از سری خانواده 7 نوکیا در رویداد IFA در سال 2019 در کشور آلمان معرفی شد. در بازار میان رده ها مدل های قدرتمندی در رده ی میانی وجود دارند که نوکیا 7.2 برای رقابت با این گوشی های با کیفیت باید ویژگی های ارزشمندی را دارا باشد با این که شرکت نوکیا کوشیده تا با ارائه یک طراحی جذاب و استفاده از پکیج دوربین که نام زایس در کنار آن خود نمایی می کند بر مزیت های خود بیافزاید اما همچنان از مدلهای پرچم داری چون Nokia 9 pureview فاصله ی محسوسی دارد.
باید گفت که نوکیا سهم زیادی از فروش خود را مدیون طراحی زیبایی است که برای این مدل در نظر گرفته و یکی از تفاوت های این مدل با دیگر میان رده های نوکیا این است که نوکیا 7.2 بر خلاف مدل های پرچمدار این شرکت که از حسگر اثر انگشت اپتیکال استفاده کرده ونتیجه ی رضایت بخشی را کسب نکرده اند این بار از حسگر اثر انگشت خازنی استفاده کرده است. پکیج دوربین این گوشی نیز با داشتن یک لنز 48 مگاپیکسلی اصلی در کنار دو حسگر اولترا واید و تشخیص عمق توانسته کار بران بسیاری را به خرید نوکیا 7.2 مشتاق کند.
این طور برداشت می شود که شرکت نوکیا پس از تولید موفق و فروش خوب نوکیا 7.1 با دیدن میان رده های جدید شرکت های شیائومی وهوآوی عرصه را بر خود تنگ تر دیده و کوشیده با ارائه نوکیا 7.2 از این رقابت نفس گیر عقب نماند.
اما باید بدانید که این گوشی در کنار طراحی زیبا و دوربین های وسوسه گرش در بخش های دیگر عملکرد معمولی داشته و شاید همین موضوع باعث شود که در صدر جدول میان رده ها قرار نگیرد.
طراحی بدنه گوشی نوکیا 7.2
اگر با گوشی های نوکیا آشنا باشید می دانید که کیفیت ساخت بسیار خوبی دارند و نوکیا 7.2 هم از این قافله عقب نمانده و میراث گذشتگان خود را به همراه دارد. این گوشی در پنل جلو و عقب ازقاب شیشه ای گوریلا گلس 3 تشکیل شده که هر چند به پای گوریلا گلس 6 نمی رسد ولی شیشه ی مقاومی به حساب می آید، فریم نوکیا 7.2 پلاستیکی است ولی از نوع کامپوزیت پلی کربنات خاص که به ادعای شرکت نوکیا از آلمینیوم سبکتر و مقاوم تر است ساخته شده است.
این گوشی با طراحی ساده و کلاکسیک ولی در عین حال زیبایش نظر های بسیاری را به خود جلب کرده و این زیبایی در کنار رنگ مات بدنه نوکیا 7.2 بیشتر هم شده است. رنگ مات بدنه نه تنها با جذب نور نوکیا 7.2 را زیباتر کرده بلکه این ویژگی باعث شده که جای اثر انگشت، چربی و کثیفی کمتر بر روی شیشه باقی بماند. رنگ هایی که در بازار از این مدل یافت می شود سفید، نوک مدادی و سبز فیروزه ایست که رنگ سبز آن طرفداران بیشتری هم داشته است.
اولین باری که نوکیا 7.2 را بدست می گیرید سبکی ویژگی بارزی است که به نظرتان خواهد آمد که با وزن 180 گرمی این گوشی احتمالا جنس پلاستیکی فریم در این سبکی نقش بسزایی داشته است اما باید بدانید در کنار این سبکی گوشی نوکیا 7.2 با ضخامت 8.3 میلیمتری آنچنان باریک نیست. در کنار این امر که به خاطر طراحی مناسب فریم لبه های نمایشگر کاملا تخت بوده و گوشی به راحتی در دست می نشیند اما به خاطر لبه های گرد چهار گوشه نمی توان نوکیا 7.2 را کاملا خوش دست نامید.
در لبه ی سمت راست بدنه دکمه های پاور و کم و زیاد کردن صدا را می بینیم که بر روی دکمه ی پاور یک چراغ نوتیفیکیشن قرار دارد که نامناسبترین محل برای قرار گیری این چراغ است چرا که بیشتر مواقع به خاطر دیده نشدن، عملا کاربردی ندارد. لبه ی پایینی گوشی درگاه شارژ Type C در کنار میکروفن اصلی و اسپیکر قرار گرفته و لبه ی بالایی جک 3.5 میلیمتری هدفون و میکروفن دوم گوشی جای دارد. سمت چپ بدنه هم شکاف سیم کارت در کنار دکمه ای قرار دارد که به وسیله آن می توان دستیار صوتی گوگل را فعال کرد وجود این دکمه بیان گر رابطه نوکیا و اندروید است.
در پنل جلویی گوشی صفحه نمایش نسبتا بزرگی در نظر گرفته شده که دور تا دور آن حاشیه مشکی رنگی قابل مشاهده است این حاشیه در کناره ها باریک تر است اما در قسمت پایین و بالا ضخیم تر شده و در حاشیه پایینی لوگو نوکیا نیز قابل مشاهده است. در حاشیه بالا نیز دوربین سلفی در یک ناچ قطره ای قابل مشاهده است که در کنارش حسگر های مجاورت و اسپیکر مکالمه نیز وجود دارند.
روی پنل مات پشتی که سبب می شود نوکیا 7.2 از دست لیز نخورد، در یک ماژول دایره ای دوربین های این گوشی را مشاهده می کنید که زیر آن حسگر اثر انگشت قرار دارد این حسگر از سرعت مطلوبی برخوردار بوده و محل قرار گیری آن نیز بسیار مناسب است. بیرون زدگی ماژول دایره ای با این که گوشی را زیبا کرده اما باعث لقی گوشی زمانی که آن را بر روی سطوح صاف می گذارید می شود.
پس در طراحی بدنه می توان به نکات مثبتی چون رنگ مات زیبا و جنس بدنه اشاره کرد اما نکات منفی ای چون حاشیه نسبت ضخیم دور نمایشگر و بیرون زدگی ماژول دوربین را نیز نمی توان نادیده گرفت اما در مجموع Nokia 7.2 ظاهر مخاطب پسندی داشته و بسیاری از کاربران به خاطر ظاهر جذاب نسبت به خرید گوشی نوکیا 7.2 اشتیاق دارند.
نمایشگر گوشی نوکیا 7.2
Nokia 7.2 دارای یک نمایشگر بزرگ 6.3 اینچی از نوع IPS LCD است و قابلیت ارائه رزولوشن 1080 در 2280 را دارد. این گوشی با داشتن تراکم پیکسلی خوب 400 پیکسل بر اینچ از کیفیت فول اچ دی پلاس برخوردار است.
این نمایشگر در مقایسه با مدل های دیگر نوکیا بزرگترین نمایشگر استفاده شده توسط این شرکت است و نسبت تصاویر در آن نیز 19:9 می باشد. ابعاد و اندازه ی این نمایشگر چراغ سبزی را برای آن نزد طرفداران تماشای فیلم روشن خواهد کرد. صفحه این نمایشگر به علت استفاده از گوریلا گلس از مقاومت مناسبی در برابر خط و خش و ضربه نیز بهره می برد.
درست است که نمی توان گفت نمایشگر این گوشی روشنایی فوق العاده ای دارد اما سطح روشنایی متوسط و رضایت بخش است. این صفحه نمایش قابلیت پخش 16 میلیون رنگ را داشته و از کنتراست و sharpness قابل قبولی برخوردار است.
نمایشگر نوکیا 7.2 PureDispley نام دارد که در تنظیمات این نمایشگر نیز گزینه ای با همین نام وجود دارد که شامل سه بخش برای تنظیمات نور این صفحه نمایش است. بخش اول Dynamic Mode می باشد که در صورت تنظیم نمایشگر بر روی این گزینه، کنترل رنگ ها، روشنایی، کنتراست و ... به صورت اتوماتیک با توجه به کاربری مورد استفاده انجام خواهد شد. حالت دوم Auto white Balance نام دارد که شدت نور سفید را بر اساس محیط اطراف تنظیم خواهد کرد و مورد آخری نیز SDR TO HDR است که داینامیک رنج را از حالت استاندارد افزایش خواهد داد، پیشنهاد می کنیم که برای این که از تماشای تصاویر در این نمایشگر لذت بیشتری ببرید این گزینه را در حالت فعال قرار دهید.
علاوه بر این ها به خاطر سطح روشنایی مناسبی که نمایشگر Nokia 7.2 قادر به ارائه آن است هنگام استفاده از این گوشی در نور مستقیم خورشید نیز مشکلی نخواهید داشت.
اگر بخواهیم نمایشگر این گوشی را با میان رده های هم کلاسش در بازار مقایسه کنیم باید از نمایشگر گوشی گلکسی A50 سامسونگ نام ببریم که در میزان روشنایی و کنتراست رنگی تقریبا با نمایشگر نوکیا 7.2 در یک سطح قرار دارد اما به جهت داشتن نمایشگر از نوع OLED مسلما بر این نمایشگر برتری پیدا می کند.
با نگاهی دقیق تر یک ایراد اساسی بر نمایشگر نوکیا 7.2 وارد است و باید گفت که این صفحه نمایش در دقت و گرمای رنگ ها آنچنان خوب عمل نمی کند و از آن جاکه به صورت دستی هم امکان کنترل این تنظیمات وجود ندارد این اشکال محسوس تر خواهد بود.
در انتها باید بگوییم که با این که نمایشگر Nokia 7.2 در بررسی عملکرد نمایشگر متوسط و رضایت بخشی است اما با توجه به قیمت گوشی نوکیا 7.2 در بین میان رده ها نمایشگر های چشم گیر تری نیز پیدا می شوند.
سخت افزار گوشی نوکیا 7.2
اگر ایراد ملموسی بر تلفن های هوشمند نوکیا وارد باشد قطعا در بخش پردازنده ها خواهد بود. جای سوال است که این شرکت چرا از پردازنده های به روز تر و قدرتمند تری مانند رقیبانش در رده های مختلف، استفاده نمی کند.
این موضوع در مورد پردازنده نیز صادق است. پردازنده ی مرکزی این گوشی از نوع اسنپ دراگون 660 با فرآیند ساخت 14 نانومتری است که در زمان عرضه ی این گوشی سن این پردازنده 2.5 سال بود پس آنجایی استفاده از این پردازنده سوال برانگیز می شود که اسنپ دراگون مدتی بعد آپدیتی برای این تراشه با نام اسنپ دراگون 665 وارد بازار کرد و حتی فراتر از آن در زمان عرضه گوشی نوکیا 7.2 پردازنده های قدرتمندتری چون اسنپ دراگون 675 و 710 نیز برای استفاده در دسترس قرار داشت. جالب است بدانید که در بازار مدلهایی مانند ردمی نوت 7 اس که از همین چیپست استفاده کرده اند نصف قیمت گوشی نوکیا 7.2 را دارند.
در کنار این پردازنده، از Adreno 512 نیز به عنوان پردازنده ی گرافیکی استفاده شده است. با توجه به نکات گفته شده می توان حدس زد که عملکرد نوکیا 7.2 با این پیکیج سخت افزاری چگونه تحت تاثیر قرار گرفته و باعث اشکال خواهد شد.
وقتی که با Nokia 7.2 خود قصد باز کردن چند اپلیکیشن مختلف را داشته باشید شاهد تاخیر خواهید بود و اگر از علاقه مندان به بازی هستید باید گفت که سخت افزار ضعیف این گوشی لگ و هنگی خود را بیشتر در حین بازی ها نشان خواهد داد حتی در برخی از مواقع در هنگام استفاده از دوربین نیز شاهد هنگ کردن خواهید بود همه ی این موارد باعث می شود Nokia 7.2 در زمینه سخت افزاری در بین میان رده های رقیبش حرفی برای گفتن نداشته باشد.
Nokia 7.2 در دونسخه با رم 4 گیگابایتی و حافظه داخلی 64 گیگابایتی و دیگری رم 6 گیگابایتی و حافظه 128 گیگابایتی موجود است که این میزان فضا برای ذخیره اطلاعات در میان رده ها معمول و مناسب است اما اگر شما از کاربرانی هستید که به فضای بیشتری احتیاج دارید خبر خوب این است که 7.2 از کارت حافظه میکرو اس دی نیز پشتیبانی می کند.
این گوشی با اندروید 9 کار می کند و در کاربری معمول روزانه عملکرد رضایت بخشی را دارد اما اگر به دنبال استفاده از بازی ها و یا اپلیکشن های خاص به صورت مداوم هستید این گوشی برای شما مناسب نخواهد بود.
دوربین گوشی نوکیا 7.2
بخش دوربین همان قسمتی است که این مدل سعی کرده به وسیله آن خود را به مدل های پرچم دار و بالا رده نزدیک کند و در واقع نوکیا 7.2 اولین دوربین بین میان رده های نوکیا را داراست که به سه لنز مجهز است و قرار گرفتن نشان زایس در کنار این لنز ها تایید کننده این موضوع است که نوکیا 7.2 قرار است مجموعه ای از لنز های بهبود یافته را به نمایش بگذارد.
3 لنز اصلی این گوشی با همراهی یک فلش LED برای تامین نور عکاسی، در ماژول دایره ای شکل و بیرون زده در پشت گوشی قرار گرفته است. لنز اصلی Nokia 7.2 یک لنز 48 مگاپیکسلی قوی است که البته به صورت پیش فرض کیفیت عکس برداری آن بر روی12 مگاپیکسل ذخیره شده و شما برای کیفیت بالاتر باید به تنظیمات مراجعه کنید. عکس هایی که توسط این لنزدر نور مناسب روز و با تنظیمات پیش فرض ثبت می شوند وضوح بسیار خوبی دارند و اگر چه میزان کنتراست آن ها می توانست بالا تر باشد اما جزییات را بسیار خوب نشان می دهند و اگر مثلا از شاخ و برگ یک درخت عکاسی کنید متوجه این موضوع خواهید شد.
کیفیت عکاسی در شب با این لنز قابل قبول است و وقتی حالت نایت مود را هم روشن کنید نور تصویر بیشتر خواهد شد. در عکسبرداری پرتره نیز تفکیف سوژه از پس زمینه به خوبی انجام می شود و شاید دوربین نور را کمی بیشتر از حدلازم وارد تصاویر کند.
لنز بعدی این گوشی یک لنز 8 مگاپیکسلی اولترا واید است که برای عکس های فوق عریض تعبیه شده و که پس از عکسبرداری با وجود مقداری نویز و کم جانی رنگ ها در مقایسه با میان رده بودن این گوشی تصاویر قابل قبولی را ثبت می کند.
سنسور سوم نیز یک سنسور تشخیص عمق میدان است که پکیج دوربین های این گوشی را کامل می کند. دوربین Nokia 7.2 با سه حالت 4K، 30 فریم بر ثانیه به صورت UHD و1080، 30 فریم بر ثانیه به صورت FHD و 720، 30 فریم بر ثانیه به صورت HD توانایی فیلم برداری دارد و خب هیچ خبری از فیلم های 60 فریم بر ثانیه نیست. اگر مختصری راجع به حالت های مختلف فیلم برداری بخواهیم توضیح دهیم باید گفت که در هر سه حالت کیفیت فیلم ها کاملا راضی کننده است اما در حالت 4K جزییات بیشتر و لرزه گیری کمتر و در حالت فول اچ دی لرزه گیر اپتیکال عمل کرده ولی جزییات نمایش داده شده کمتر می شود.
در اخر به سراغ دوربین 20 مگاپیکسلی سلفی می رویم، عملکرد این دوربین بسیار مناسب است و بخصوص در عکس های سلفی به خوبی سوژه اصلی را زمینه تفکیک می کند و می تون گفت که یک لنز 20 مگاپیکسلی در بین میان رده های رقیب نکته ی مثبتی محسوب می شود.
در مجموع عملکرد دوربین این گوشی یکی از آن ویژگی هایی است که قیمت گوشی نوکیا 7.2 را معقول می کند و دوستداران عکاسی را به خرید این گوشی مایل می گرداند.
باتری گوشی نوکیا 7.2
برای این گوشی یک باتری 3500 میلی آمپر ساعتی انتخاب شده که گزینه ی آنچنان قدرتمندی نیست و به زحمت می تواند گوشی شما را برای یک روز روشن نگه دارد. این در حالی است که شرکت نوکیا ادعا کرده که این گوشی در حین عملکرد معمول و ترکیبی روزانه می تواند حدود 2 روز دوام بیاورد اما باید گفت که این ادعا در حد حرف است چرا که در مدلی مانند نوکیا 7 پلاس که نمایشگر کوچکتر و باتری 3800 میلی آمپر ساعتی داشت هم شاهد این میزان پایداری نبودیم وحتی از گلکسی A50 سامسونگ نیز با یک باتری 4000 میلی آمپر ساعتی چنین انتظاری نمی رود.
پس عمر باتری این گوشی آن چنان تعریفی نیست، برای مثال انجام یک بازی سه بعدی برای حدود یک ساعت با این گوشی می تواند حدود 40 درصد از شارژ شما کم کند که مسلما میزان، میزان زیادی است از طرف دیگر حتی در قسمت شارژ دهی هم شاهد نکته ی قابل توجهی نیستیم. با این که پردازنده ی اسنپ دراگون 660 نوکیا 7.2 از قابلیت فست شارژ پشتیبانی می کند اما در جعبه ی آن یک شارژر 10 واتی وجود دارد که برای آن که شارژ گوشی را به 50 درصد برساند حدود 50 دقیقه زمان نیاز دارد و برای 0 تا 100 کردن باتری این گوشی نیز حدود 130 دقیقه از شما زمان خواهد گرفت و این در حالی است راجع به سامسونگ آ 50 مدت زمان تکمیل کردن شارژ 108 دقیقه می باشد.
جمع بندی
پس از بررسی دقیق گوشی Nokia 7.2 متوجه می شویم که این گوشی هوشمند مجموعه ای از نکات مثبت و منفی است که شما به عنوان یک کاربر با در نظر گرفتن قیمت گوشی نوکیا 7.2 باید راجع به انتخاب آن تصمیم بگیرید، اما در مجموع لقب متوسط و راضی کننده برازنده ی این گوشی است و باید گفت که در بازار داغ رقابت میان رده ها هر چند که این گوشی در صدر جدول نیست اما در میانه ها جای دارد و طرفداران خود را نیز داشته است.
اگر برای خرید گوشی نوکیا 7.2 هنوز مرددید بار دیگر به صورت خلاصه ویژگی های مثبت و منفی آن را بر می شمریم:
نقاط قوت
• طراحی زیبا و مقاوم بدنه
• دوربین مناسب
• رنگ مات
• نمایشگر با کیفیت
• پشتیبانی نرم افزاری عالی
نقاط ضعف
• پردازنده مرکزی ضعیف
• عدم پشتیبانی از قابلیت فست شارژ
• عمر متوسط باتری