نقد و بررسی شیائومی Mi 10 lite
شیائومی در 25 می 2020 با معرفی Mi 10 lite که نسخه ارزان قیمت پرچم دار خود یعنی Mi 10 بود، مانند همیشه قصد داشت تا امکانات بالا را در چارچوب قیمت مناسب ارائه نماید. کما اینکه در این کار موفق هم بوده است. پشتیبانی از 5G به لطف چیپست قدرتمند Snapdragon در این گوشی محقق شده است که شما می توانید با هزینه یک میان رده ویژگی 5G که بیشتر در پرچم داران به کار برده شده است را داشته باشید.
سری Mi شیائومی همیشه قابل توجه و زیر ذره بین متخصصان گوشی های هوشمند بوده. چرا که شیائومی همیشه حساب ویژه ای روی این سری باز می کند و امکانات خوب و رده بالایی را متناسب با تکنولوژی روز در آن قرار می دهد. به همین دلیل در سال 2020 موفق به پشت سر گذاشتن اپل در فروش گوشی های هوشمند شد و رتبه ی سوم جهان را به خود اختصاص داد که می توانید جزئیات بیشتر آن را از این لینک مشاهده بفرمایید. استفاده از سخت افزار قوی در شیائومی می 10 لایت نیز طبق همین سیاست اتفاق افتاده است. صفحه نمایش باکیفیت، دوربین های قوی و باتری غول پیکری که می تواند مدت زمان زیادی شما را همراهی نماید و ما هر کدام از این بخش ها را به صورت ویژه و جداگانه در ادامه متن برایتان بررسی می کنیم.
طراحی شیائومی Mi 10 لایت
طراحی شیائومی می 10 لایت را می توان کمی مشابه می 10 دانست با این تفاوت که فریم فلزی جای خود را به پلاستیک داده است که جای تعجب هم ندارد و برای کاهش هزینه ها این امری ضروری است. اما این متریال در Mi Note 10 و حتی در Mi Note 10 lite نیز حفظ شده بود. از دیگر تفاوت های این گوشی نسبت به می 10 می توان به شیوه ی چیدمان دوربین در قاب پشتی اشاره کرد که از حالت عمودی تغییر کرده و به صورت مربعی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند.
شیائومی زیاد در مورد مواد استفاده شده در گوشی های هوشمند خود حرف نمی زند اما وقتی بحث امنیت صفحه نمایش در برابر ضربات احتمالی پیش آید، ناخود آگاه همه ی ما به یاد محافظ Gorilla Glass می افتیم و در این مورد گوشی شیائومی Mi 10 lite به وضوح ذکر کرده که صفحه نمایش را با نسخه ی پنجم از این لایه محافظ پوشانده است. چر اکه برای بسیاری از خریداران گوشی های هوشمند صفحه نمایش اهمیت بسیار بالایی دارد. این گوشی در رنگ های آبی، خاکستری و سفید برای عموم در دسترس است.
قسمت جلویی گوشی ظاهر آشنا و قابل توصیف این روزهای گوشی های هوشمند را به همراه دارد. بیشتر قاب جلویی را صفحه نمایش آن اشغال کرده است. حاشیه های این صفحه نمایش زیاد باریک نیستند اما جلوه ی زیبایی به طراحی شیائومی Mi 10 lite بخشیده اند. این حاشیه ها باعث شدند تا نسبت صفحه نمایش به بدنه در این گوشی به 85.1 درصد برسد. بریدگی دوربین سلفی در بالای نمایشگر و به شکل قطره ی آب طراحی شده است. اگر از این ظاهر تقریبا تکراری خسته شده اید می توانید با گزینه های موجود در تنظیمات گوشی این حالت را پنهان کنید. در بالای دوربین نیز بلندگوی خروجی صدای مخاطب قرار دارد. در سمت راست گوشی شما دکمه های فیزیکی پاور و کنترل صدا را مشاهده می کنید. این دکمه ها نیز از جنس پلاستیک ساخته شده اند و در مقایسه با mi 10 زیاد ما را تحت تاثیر قرار نمی دهند. در پایین گوشی شما پورت USB تایپ C را مشاهده می کنید. در سمت راست این درگاه میکروفون اصلی و اسپیکر قرار دارند و در سمت چپ نیز درگاه سیمکارت ها قرار دارند و ما در این قسمت کمی بدشانسیم چرا که شیائومی Mi 10 لایت از درگاه کارت حافظه جانبی پشتیبانی نمی کند. شیائومی می 10 لایت دارای ابعاد 163.7x74.8x7.9 میلی متر است که نسبتا گوشی باریک و خوش دستی است.
صفحه نمایش Xiaomi Mi 10 Lite
گوشی شیائومی Mi 10 Lite 5G از یک صفحه نمایش 6.57 اینچی AMOLED پشتیبانی می کند که از صفحه نمایش خانواده Note 10 به اندازه 0.1 بزرگتر می باشد. این افزایش کم از سایز صفحه نمایش باعث می شود تا نسبت صفحه نمایش نیز کمی دچار تغییر شود و به نسبت صفحه 20:9 برسد. رزولیشن این صفحه نمایش برابر 1080 در 2400 پیکسل می باشد که تراکم 401 پیکسل در اینچ را به همراه دارد. روشنایی پنل AMOLED در Mi 10 لایت بسیار خوب است و شما مشکلی بابت دیدن محتوا در زیر نور مستقیم خورشید ندارید و چنانچه تنظیمات نور صفحه نمایش خود را روی حالت اتومات قرار دهید، نور صفحه مطابق با روشنایی محیط تنظیم می شود. حالت نمایش رنگها به صورت های مختلفی در تنظیمات گوشی وجود دارند و قابل تغییر هستند.
در داخل تنظیمات صفحه نمایش می توانید سه حالت رنگ پیش فرض، اشباع شده و استاندارد را انتخاب نمایید و هر یک از این گزینه ها دارای حالت های رنگ سرد و گرم به همراه یک گردانه ی رنگ برای تنظیم دستی و دقیق تر رنگ ها هستند. یک منوی کوچک تنظیمات پیشرفته نیز در این قسمت می بینید که کنتراست رنگ ها و غیره را می توانید با لغزنده های دستی کم و زیاد کنید. نمایشگر شیائومی Mi 10 Lite از ویژگی HDR10 پشتیبانی می کند. نکته ای که شیائومی نسبت به این نمایش گر کم لطفی کرده است نرخ تازه سازی آن است که به 60 هرتز محدود شده اما باز هم موردی نیست که شما را از خریدتان منصرف کند.
سخت افزار و نرم افزار شیائومی Mi 10 Lite
شیائومی Mi 10 lite 5G بر روی یک چیپ 7 نانومتری Snapdragon 765G سوار است و به لطف این پردازنده از یک مودم 5G نیز بهره می برد. پردازنده مرکزی پیکر بندی 1+1+6 دارد یعنی دو هسته مکمل یکدیگر با فرکانس 2.2 گیگاهرتز و از نوع Cortex A71 هستند. در کنار این دو هسته 6 هسته ی دیگر فرکانس 1.8 گیگاهرتزی دارند و مدل آن Cortex A55 می باشد. در کنار CPU یک پردازنده گرافیکی به نام Adreno 620 وظیفه ی انجام پردازش های گرافیکی را بر عهده دارد. شیائومی Mi 10 Lite در سه نسخه با حافظه ی رم و حافظه ی داخلی متفاوت عرضه می شود. نسخه ی پایه 6+64 گیگابایت حافظه برنامه های در حال اجرا و حافظه داخلی دارد و پس از آن نسخه 6+128 گیگابایت و 8+256 گیگابایت قرار می گیرند. طبق تست های GeekBench پردازنده شیائومی Mi 10 Lite در صدر جدول میان رده ها و در قسمت چند هسته ای قرار میگیرد. شما هیچ نگرانی بابت سرعت عمل در این گوشی حس نمی کنید و با خیال راحت می توانید به این پردازنده قدرتمند اعتماد کنید.
شیائومی می 10 لایت با اندروید 10 و پوسته ی اختصاصی شیائومی یعنی MIUI 12 معرفی شد. ویژگی های بسیار زیادی در این رابط کاربری زیبا و گرافیکی نهفته شده است. ویژگی های چون صفحه نمایش همیشه روشن و یا نمایش اعلانات گوشی با پالس نوری در اطراف صفحه نمایش و غیره که زیبایی و کارکرد با این رابط کاربری را دو چندان کرده است. در بخش امنیت نیز علاوه بر پسورد و الگو می توانید از تشخیص چهره و همچنین حسگر اثر انگشت در زیر صفحه نمایش کمک بگیرید. به طور کلی شما هیچ لگ و کندی در پیمایش و عبور از بین منو ها احساس نمی کنید و همه چیز روان و باسرعت زیاد انجام می گیرند.
دوربین شیائومی Mi 10 لایت
سیستم دوربین شیائومی Mi 10 lite یک سیستم چهار گانه می باشد. ماژول اصلی یک سنسور 48 مگاپیکسلی به سبک معروف Quad Bayer است. این دوربین از یک لنز 26 میلی متری با دریچه دیافراگم f/1.8 بهره می برد. یک دوربین فوق عریض با سنسور 8 مگاپیکسل، میدان دید 120 درجه را در کنار دوربین اصلی برایتان پوشش می دهد. دو سنسور 2 مگاپیکسلی دیگر نیز در کنار این دوربین ها فعالیت می کنند. یکی از این سنسور ها وظیفه ی تشخیص عمق را برعهده دارد و قادر به ثبت تصویر نیست ولی در کنار آن لنز 2 مگاپیکسلی ماکرو برای عکاسی از سوژه ها در فاصله ی بسیار نزدیک به شما کمک می کند. برای طرفداران عکاسی سلفی نیز یک دوربین تقریبا مشابه با محصولات دیگر با سنسور 16 مگاپیکسلی بالای صفحه نمایش قرار گرفته است. رابط کاربری دوربین در تمام محصولات شیائومی راحت و ساده است و شما با کشیدن انگشت خود به چپ و راست می توانید بین حالت های مختلف عکاسی و فیلم برداری جا به جا شوید.
عکس های تهیه شده در نور روز بسیار باکیفیت و زیبا گرفته می شوند. شارپی و دقت تصاویر بالا است و رنگ ها یک درجه از واقعیت پررنگ تر و زیباتر دیده می شوند. دامنه داینامیکی یا همان ویژگی HDR پیشرفت خوبی را در سایه ها به نمایش می گذارد. با روشن کردن گزینه AI تنظیمات عکاسی از هر حالتی که در آن قرار دارید به صورت اتوماتیک صورت می گیرد اما روشن کردن این ویژگی شما را از رنگ های اشباع دور تر میکند و ما زیاد آن را پیشنهاد نمی کنیم. عکس ها در نور کم و شب نیز به خوبی تهیه می شوند و رنگ ها به خوبی کیفیت خود را حفظ می کنند. سلفی ها نیز از کیفیت خوبی برخوردار هستند و جزئیات را به خوبی نشان می دهند.
کیفیت فیلم برداری در شیائومی mi 10 لایت با لنز اصلی با دقت 4K و تا 30 فریم بر ثانیه ثبت می شوند که از بزرگنمایی 2 برابری نیز می توانید برای آن استفاده کنید. فیلم های خروجی با کیفیت 4K با حجم 42 مگابایت بر ثانیه ضبط شده و جزئیات تفکیک شده ی خوبی را دارا هستند. در حالت فیلم برداری رنگ ها کمی واقعی تر نسبت به عکاسی به نظر می رسند. بهترین حالت فیلم برداری تنظیم روی حالت 1080 P با نرخ 60 فریم می باشد. به طور کلی دوربین شیائومی Mi 10 Lite لایق امتیاز بالا و شایستگی قرار گرفتن در جمع بهترین دوربین های میان رده را دارد.
باتری شیائومی می 10 لایت
شیائومی Mi 10 لایت به یک باتری 4160 میلی آمپر ساعتی مجهز شده است که به عنوان یک گوشی هوشمند دارای 5G ظرفیت کمی را دارا است. سامسونگ مدل A51 که هم رده این گوشی است، با باتری 4500 میلی آمپری در تولید کمی نسبت به این مدل بهتر عمل کرده است. اما همیشه نتایج محدود به اعداد و ارقام نمی شوند و باید دید در عملکرد و بازدهی این باتری ها چگونه عمل می کنند. باتری شیائومی Mi 10 lite نتایج بسیار خوبی در تست استاندارد از خود نشان داد که در ادامه آن ها را باز گو می کنیم. در تست وبگردی این باتری قادر است 15 ساعت گوشی شیائومی نوت 10 لایت شما را روشن نگه دارد که در مقایسه با باتری سامسونگ A51 به اندازه ی 30 دقیقه پیشتاز است. اکنون شما باید به این نتیجه رسیده باشید که عملکرد با چیزی که روی کاغذ قرار دارد بسیار متفاوت است. در تست های دیگر همچون تست تماشای فیلم نیز باتری این گوشی سامسونگ را پشت سر می گذارد. در این قسمت Mi 10 lite توانست 21 ساعت و 35 دقیقه به پخش فیلم بپردازد و در مقایسه با رقیبش یعنی سامسونگ A51 باز هم پیشتاز میدان باشد. در قسمت تماس 3G نیز این باتری غول پیکر توانست به اندازه 26 ساعت و 34 دقیقه بدون خاموش شدن به کار خود ادامه دهد.
بنابر انجام این تست ها امتیاز استقامت برای باتری شیائومی می 10 لایت به عدد 103 ساعت می رسد. این یعنی اگر شما یک ساعت را در طول روز به تماشای فیلم و وبگردی و مکالمه بپردازید، گوشی شما قادر خواهد بود تا به اندازه 103 ساعت شما را همراهی کند. قطعا اگر استفاده سنگین تر و بیشتری همچون عکاسی و بازی کردن را به آن اضافه کنید این مدت زمان کاهش می یابد و نتیجه متفاوت خواهد بود.
جمع بندی شیائومی Mi 10 Lite
رقبای شیائومی Mi 10 Lite را نمی توان دست کم گرفت. هواوی P40 Lite با قیمت 40 یورو بیشتر از این گوشی به فروش می رسد که مشخصات خوب و هم شانه این مدل از شیائومی دارد و حتی در بخش دوربین می توان گفت شیائومی را پشت سر می گذارد. شیائومی Mi 10 lite با صفحه نمایش باکیفیت و طول عمر زیاد باتری حرف های زیادی برای گفتن دارد علاوه بر این دوربین های باکلاس و خوبی دارد که هر کاربری را برای خرید به سمت خود جذب می کند. رابط کاربری MIUI زیبایی بی اندازه ای دارد و کار کردن با آن بسیار لذت بخش است و دارای ویژگی های جذابی چون radio و بلسر IR یا همان فرستنده ی مادون قرمز است.
ادعای شیائومی Mi 10 Lite 5G ارایه ی نسل بعدی تلفن های هوشمند با قیمت پایین بود. اینکه با گوشی همه فن حریف و کاملی طرف هستیم کاملا درست است و اعداد ارقام شیائومی در این رابطه دروغ نمی گویند و ما حتما خرید شیائومی Mi 10 Lite را به شما توصیه می کنیم.