نقد و بررسی گوشی ال جی K50S
شرکت ال جی مدل گوشی ال جی K50 S خود را به همراه مدل مشابه ارزان تر آن یعنی مدل کی 40 اس در نمایشگاه IFA در سال 2019 پیش از عرضه رسمی رونمایی کرد. این دو مدل در دسته ی گوشی های ارزان قیمت ال جی قرار می گیرند و برچسب میان رده را دریافت می کنند.
پس از بررسی های اولیه گوشی ال جی K50 S لقب جان سخت را به خود اختصاص داد و و باید بدانید با ابعاد 165.8*77.5*8.2 میلیمتری، اندازه آن حتی از گوشی گلکسی نوت 10 سامسونگ که تا آن زمان از بزرگترین گوشی های هوشمند به شمار می رفت نیز بزرگتر است!
این گوشی با داشتن یک دوربین سه گانه با لنز های 13، 5 و 2 مگاپیکسلی از هم خانواده خود یعنی مدل کی 40 اس که دارای یک دوربین دوگانه است و فاقد لنز 2 مگاپیکسلی موجود در K50s می باشد، پیشی گرفته است. این در حالی است که این دو مدل از نظر دوربین سلفی کاملا به هم شبیه اند و هر دو دوربین سلفی 13 مگاپیکسلی دارند.
با توجه به پردازنده هشت هسته ای Mediatek MT6762 Helio P22 که این شرکت کره ای در مدل K50s در کنار رم 3GB با حافظه داخلی 32 گیگابایت استفاده کرده است، مشخص است که شرکت ال جی در کنار تولید یک مدل مقرون به صرفه با قیمت مناسب به فکر ارتقاء مدل های میان رده خود و جلب رضایت مخاطبین نیز بوده است. مثلا ال جی در این مدل از دوربین سه گانه ای که بر روی مدل های بالا رده و پرچمدار خود مانند مدل های V و G قرار داده، استفاده کرده است.
این گوشی قابلیت استفاده از دو سیم کارت را دارد و از شبکه های ارتباطی 2G,3G و 4G پشتیبانی می کند. در واقع شاید نتوان صفات آنچنان چشم گیر و فوق العاده ای نسبت به میان رده های در حال رقابت در بازار تلفن های هوشمند به این مدل داد اما باید بدانید که ال جی ادعا کرده است که این گوشی بسیار مقاوم است ، پس این صفت جان سختی در کنار قیمت بسیار مناسب ، بسیاری از مخاطبین تلفن های هوشمند را به خرید گوشی ال جی K50 S مشتاق خواهد کرد.
طراحی بدنه گوشی ال جی K50S
گوشی ال جی K50 S در دسته ی گوشی های بزرگ قرار می گیرد و باید بدانید که اگر دست کوچکی دارید این گوشی، گوشی خوش دستی برای شما محسوب نمی شود . وزن این گوشی 194 گرم است و با یک سبک مدرن طراحی گردیده است. جلو بدنه از شیشه و پشت آن از پلاستیک به همراه یک فریم فلزی ساخته شده است. K50s در دو رنگ آبی و مشکی در دسترس است. رنگ بدنه این گوشی براق نیست و تا حدودی کدر به نظر می رسد و کاربران پس از استفاده اعلام کرده اند که جای اثر انگشت و کثیفی نیز بر روی آن خواهد ماند پس شما باید تقریبا هر روز بدنه گوشی خود را تمیز کنید.نکته جالب راجع به بدنه آن این است که دارای گواهی US-MIL-STD810G ارتش آمریکا است که نشانگر این است که این گوشی می تواند در برابر ضربات سنگین وارد شده مقاومت خوبی داشته باشد. اما یادتان باشد درست است که این گوشی این گواهی نامه معتبر را دارد اما برای آزمودن آن هیچگاه ضربه های محکم به آن وارد نکنید و یا از ارتفاع رهایش نکنید.
در قسمت جلویی بدنه ما شاهد ناچ بر روی نمایشگر آن هستیم که دوربین سلفی را در خود جای داده در پشت گوشی دوربین سه گانه آن در ماژول بسیار باریک مستطیلی به صورت افقی قرار گرفته و حس گر اثر انگشت نیز مقداری پایین تر است.
بر روی لبه پایینی گوشی جک 3.5 میلیمتری هدفون، درگاه شارژ و بلند گو قرار دارد.دکمه خاموش و روشن در سمت راست بدنه قرار گرفته و سمت چپ بدنه دکمه کم و زیاد کردن صدا ، درگاه سیم کارت و شکاف کارت حافظه جانبی و همچنین دکمه اختصاصی گوگل اسیستانت قرار دارد.
نمایشگر گوشی ال جی K50S
نمایشگر بزرگ فول ویژن 6.5 اینچی این گوشی از رزولوشن 720 در 1520 برخوردار است و با تراکم پیکسلی 259 پیکسلی که ارائه می دهد، نباید نتیجه بدی را ارائه کند. وضوح تصویر در این صفحه نمایش HD پلاس است و نسبت طول به عرض تصویر آن 19.5 به 9 است.
ال جی در این گوشی از IPS LCD استفاده کرده است و در بالای نمایشگر یک ناچ قطره ای دیده می شود و در بقیه نقاط بدنه جلویی صفحه نمایش صاف و یکدست است. نسبت میزان نمایشگر به بدنه در این گوشی 82.1 درصد است. نمایش گر 60 هرتزی این گوشی از پخش 16 میلیون رنگ پشتیبانی می کند.
در تست های انجام شده با این گوشی میزان روشنایی نمایشگر بسیار معمولی گزارش شده است، پس احتمالا در زیر نور مستقیم خورشید شما دید مناسبی به نمایشگر خود نخواهید داشت.
میزان روشنایی نمایشگر بد نیست، اما با مدل های هم رده ای چون Motorala One Macro وXiaomi Redmi Note 8 قابل مقایسه نیست اما باید گفت که میزان تفکیک رنگ گوشی ال جی K50 S از این دو مدل بهتر است. در کل نباید از نمایشگر این گوشی انتظار یک میان رده را داشته باشید که در حد اعلا ظاهر می شود اما ویژگی های آن را به پایین رده ها نیز نمی توان نسبت داد.
سخت افزار گوشی ال جی K50S
گوشی ال جی K50 S که با اندروید 9 کار می کند دارای تراشه Mediatek MT6762 Helio P22 در قسمت پردازنده است که استفاده از این پردازنده ی 8 هسته ای مناسب با عملکرد خوب ، نسبت به بازخورد متوسطی که دیگر قسمت های این گوشی داشته است، برایش مزیت محسوب می گردد.
این چیپست همراه با یک CPU از نوع Quad-core 2 GHz Cortex-A53 و GPU از نوع PowerVR GE8320 سیستم سخت افزاری گوشی ال جی K50 S را تشکیل می دهند. در این گوشی از یک رم 3 گیگابایت استفاده شده که حافظه داخلی 32 گیگابایتی آن را همراهی می کند و هم چنین قابلیت پشتیبانی از حافظه جانبی میکرو اس دی نیز برای آن پیش بینی شده است.
حافظه این گوشی در برخی موارد در مقایسه با اسمارت فون های دیگر، کند عمل می کند و به خاطر این که مدل ال جی کی 50 هم این مشکل را داشت، عجیب است که شرکت ال جی این اشکال را رفع نکرده است.
این گوشی از نظر سرعت و روانی عملکرد در حین استفاده معمولی روزانه به مشکل خاصی بر نخواهد خورد، اما نباید از آن انتظار داشته باشید که قدرت اجرای بازی های بسیار سنگین با گرافیک بالا را داشته باشد یا بتواند مدت زمان طولانی مثلا برای 1تا 2 ساعت بدون لگ یا هنگی شما را در انجام بازی یاری کند ولی باید بدانید که نسبت به رده و قیمت گوشی ال جی K50 S، شرکت ال جی برای آن پردازنده خوب با بازدهی رضایت بخشی را استفاده کرده است. در واقع در عین عملکرد مناسب باید در ذهن داشته باشید که گاهی برای انجام کارهای پیچیده لازم است زمانی را صبر کنید تا پردازنده بتواند کار خود را انجام دهد.
دوربین گوشی ال جی K50S
دوربین سه گانه این گوشی در یک ماژول مستطیلی شکل که اندازه کوچکی دارد و بیرون زدگی نداشته و لقی در آن ایجاد نمی کند،در پشت گوشی قرار دارد. لنز های این دوربین عبارتند از یک لنز واید 13 مگاپیکسلی که لنز اصلی محسوب می گردد، یک لنز اولترا واید 5 مگاپیکسلی و یک سنسور 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق در تصویر. همان طور که انتظار می رود این پکیج فاقد لنز تله فوتو است و این امری غیر طبیعی نیست چون میان رده های محدودی دارای لنز پریسکوپ هستند و این با بررسی قیمت گوشی ال جی K50 S نیز قابل پیش بینی بوده و مطابقت دارد.
دوربین این گوشی از قابلیت زوم اپتیکال برخوردار است که در مدل ال جی کی 50 وجود نداشت و یک پیشرفت محسوب می شود. لنز اصلی آن نیز حساسیت نوری بیشتری نسبت به مدل قبلی داشته است. اما در این جا باز هم با معیار قرار دادن قیمت این گوشی، باید گفت که عکس هایی با کیفیت مناسب می اندازد. تفکیک رنگ ها و وضوح تصاویر قابل قبول است اما زوم اتوماتیک آن زیاد خوب کار نمی کند و به نظر می رسد ان قدر که باید پویا نیست.
به وسیله این دوربین می توان با کیفیت 1080 و حداکثر 30 فریم در ثانیه فیلم برداری کرد که نتیجه حاصل خوب و رضایت بخش است و فیلم ها وضوح قابل قبولی دارند فقط اگر در هنگام فیلم بداری دوربین را سریع جا به جا کنید مقداری به هم ریختگی و عدم وضوح در تصاویر خواهید داشت.
در آخر به دوربین سلفی می رسیم که باید گفت عکس های واقعا خوب و با کیفیتی می گیرد و حتی جزییات نیز در آن به خوبی قابل مشاهده اند. در مجموع دوربین گوشی ال جی K50 S نتیجه های مناسبی را ثبت کرده و اگر شما از آن دسته افرادی هستید که می خواهید گوشی ای با این رده قیمت انتخاب کنید باید گفت که بعد از سخت افزار مناسب، دوربین، یکی از آن ویژگی هایی است که شما را برای خرید گوشی ال جی K50 S ترغیب خواهد کرد.
باتری گوشی ال جی K50S
گوشی ال جی K50 S نیروی خود را توسط یک باتری 4000 میلی آمپر ساعتی لیتیوم یونی تامین می کند و باید گفت که این باتری عمر نسبتا مناسبی دارد و کاربر را از لحاظ تامین شارژ اذیت نخواهد کرد.
در تست های انجام شده بر روی باتری این گوشی مشخص شده است که در استفاده مداوم این باتری حدودا 16 ساعت شارژ را در خود نگه می دارد که در مقایسه با دیگر گوشی های هوشمند با باتری به همین اندازه این میزان، میزان قابل قبولی است و حتی از اکثر آن ها نیز بیشتر است.
اگر استفاده شما از گوشی به میزان معمولی باشد و نور گوشی شما هم در حد متوسط قرار داشته باشد گوشی ال جی K50 S می تواند شما را تا دو روز نیز همراهی کند پس می توان نتیجه گرفت که ال جی عملکرد خوبی در صرف جویی در مصرف باتری در این دستگاه داشته است.
اما ایرادی که در مورد این گوشی می تواند تا حتی آزار دهنده باشد این است که نه تنها از قابلیت فست شارژ پشتیانی نمی کند بلکه شارژر آن نیز بسیار کند است. K50s یک شارژر 6 واتی دارد که برای آن که گوشی شما را از 0 به 100 برساند 3 ساعت زمان نیاز دارد و چون از باتری آن قابل تعویض نیست برای رفع مشکل شارژ نمی توانید از ترفند خریدن باتری اضافی نیز استفاده کنید.
جمع بندی ال جی K50S
با توجه به مطالبی که بررسی کردیم نتیجه می گیریم که گوشی ال جی K50 S در بین دسته میان رده ها عملکرد متناسبی دارد اما به هیچ وجه نمی تواند با گوشی های پرچمدار به رقابت بپردازد. قیمت گوشی ال جی K50 S، برجسته ترین ویژگی آن است که در کنار مقاوم بودن و دیگر ویژگی های خوبی که از آن بر شمردیم می تواند مخاطب را از خرید ال گوشی ال جی K50 S راضی کند.
برای جمع بندی نهایی بار دیگر نقاط قوت و ضعف را در این جا با هم مرور می کنیم:
نقاط قوت
• بدنه بسیار مقاوم
• پکیج دوربین مناسب
• عمر معقول باتری
• داشتن جک 3.5 میلیمتری هدفون
نقاط ضعف
• عدم پشتیبانی از قابلیت فست شارژ
• شارژر کند
• روشنایی کم نمایشگر نسبت به هم رده ها