نقد و بررسی گوشی poco f2 pro شیائومی
پس از انتشار نسخه اصلی Pocophone توسط شرکت چینی شیائومی در سال 2018 با نام Pocophone F1، این مدل به خاطر امکانات خوبی که با قیمتی مقرون به صرفه ارائه می داد به عنوان یک مدل رقابتی در بازار تلفن های همراه، موفق ظاهر شد حالا شاهد عرضه گوشی Poco f2 Pro از سری Pocophone در 19 مه 2020 هستیم، عرضه ای که جای خالی بوجود آمده این نسخه از گوشی پس از غیبت دو ساله اش را پر می کند.
شیائومی Pocophone F1 در ارائه به بازار در دسته ی تلفن های هوشمندی که قیمت مقرون به صرفه ای دارند و در اصطلاح به آن ها (( Flagship Killer )) یا (( قاتلین پرچم دار )) می گویند قرار گرفت در واقع این مدل، گوشی هوشمندی با مشخصات گوشی های پرچم دار و قیمت گوشی های میان رده بود. حال نیز هم خانواده او مدل Poco F2 pro نیز با ارائه امکانات به نسبت بهتری این عنوان را به خود اختصاص داده است. هر چند که منتقدان بسیاری پس از ارائه قیمت گوشی Poco F2 Pro متعجب شدند و به خاطر پیشینه ای که از قیمت مدل سابق داشتند چنین قیمتی را برای این گوشی تصور نمی کردند. با این حال به خاطر بالا رفتن قیمت گوشی های پرچمدار در سال های اخیر، در بازار شانس خوبی نسیب این قاتلین پرچم دار می شود.
اما جالب است بدانید، با این که Poco F2 هم خانواده Poco F1 هست اما در زمان غیبت این مدل برخی پیش بینی می کردند که شیائومی قصد ارائه گوشی های Redmi K20 را با عنوان Poco F2 به بازار هند دارد ولی چنین نشد و سال گذشته شرکت شیائومی با انتشار خبر تولید این مدل به شایعات پایان داد.
به طور کلی این گوشی با مشخصات مختص به خود می تواند در دل طرفداران شیائومی جا باز کند و آنان را به خرید گوشی Poco F2 Pro. شاید اگر شما قیمت Poco F2 Pro را ندانید تنها موردی که می تواند تمایز آن نسبت به گوشی های پرچمدار و گران تر را آشکار کند حالت رنگین کمانی نامحسوسی بر روی صفحه آن است. اما این موضوع موردی نیست که بخواهد کسی را از خرید Poco F2 Pro منصرف کند. می توان اینطور گفت که مجموع قابلیت های اضافه شده به Poco F2 Pro نسبت به مدل پیشین توجیه مناسبی برای استفاده از پسوند Pro در مورد این گوشی است.
طراحی بدنه گوشی poco f2 pro
از آنجایی که شرکت Xiaomi به دنبال نوآوری در عرضه محصولات خود است در نگاه اول به گوشی پوکو اف 2 پرو با یک طراحی جذاب و چشم نواز رو به رو می شویم که در زیر به بررسی آن می پردازیم.
پشت و جلو این گوشی با Gorilla Glass 5 پوشیده شده و فریم دور آن آلومینیومی است که این ترکیب آلمینیوم و شیشه باعث افزایش وزن آن نسبت به Poco F1 شده است. وزن این گوشی 219 گرم، ضخامت آن 8.9 میلیمتر و ابعاد آن 75.4×163.3 میلیمتر می باشد.
نمای جذاب پشت گوشی شامل 4 لنز در یک قاب دایره ای، یک فلش و لوگو Poco است. دلیل قرار گیری این لوگو به جای لوگو شیائومی زیر برند بودن Pocophone می باشد.
ویژگی دیگری که در طراحی این گوشی وجود دارد صفحه ی جلویی یکپارچه ی آن بدون هیچ بریدگی است که حاصل استفاده از دوربین سلفی Pop up می باشد. این امر امکان لذت بردن شما از یک صفحه صاف و یکدست را فراهم می کند. حس گر اپتیکال اثر انگشت آن نیز زیر نمایشگر قرار دارد.
جک هدفون 3.5 میلیمتری و دوربین سلفی و همچنین فرستنده مادون قرمز در قسمت بالای گوشی قرار دارد و سمت راست گوشی دکمه های پاور و کم و زیاد کردن صدا مشاهده می شود. یکی از جذابیت های دیگر این گوشی که حال و هوای طراحی بدنه آن را مدرن می کند رنگ قرمز دکمه پاور آن است که در هر چهار رنگ (آبی، بنفش، سفید و خاکستری) آن دیده می شود.
همچنین داخل جعبه گوشی یک قاب شفاف وجود دارد پس اگر شما از آن دسته افرادی باشید که از پایین افتادن گوشی و ضربه دیدن بدنه آن می ترسید می توانید از آن استفاده کنید . البته این قاب شما را از شر بر آمدگی دوربین پشت گوشی هم خلاص می کند.
قسمت پایین گوشی نیز به خشاب سیم کارت ، پورت Type-c و اسپیکر اختصاص داده شده است.
نکته ی دیگری که باید راجع به آن بدانید این است که این گوشی ضد آب نیست و از لحاظ طراحی با مدل های Mi 9T و Mi 9T Pro مقایسه می شود.
پس در آخر طراحی خوب و کیفیت متریال پوکو اف 2 پرو از مزیت های اصلی آن محسوب می شود.
صفحه نمایش گوشی Poco F2 Pro
یکی از ویژگی های دیگر متمایزکننده این گوشی که نقطه قوت آن محسوب می شود نمایشگر 60 هرتز آن است. صفحه این نمایشگر کاملا فلت و تخت است و هیچ برآمدگی ندارد.
نمایشگر 6.67 اینچی (در هر اینچ 395 پیکسل قرار گرفته است) گوشی Poco F2 Pro نسبت به نمایشگر 6.18 اینچی Poco F1 افزایش سایز داشته، این نمایشگر با پنل Super AMOLED با رزولوشن 1080×2400 پیکسل و پشتیبانی از قابلیت +HDR10 کیفیت نمایش رنگ خوب و یکدستی را ایجاد کرده است. نسبت تصویر این نمایشگر 20:9 است و حداکثر روشنایی آن حداکثر 500 نیت است که برای دیدن صفحه در زیر نور خورشید کافی می باشد اما فوق العاده نیست .پس نمایشگر گوشی پوکو اف 2 پرو از نظر روشنایی نمره متوسطی را می گیرد. به طور کل کیفیت صفحه نمایش نسبت به قیمت آن خوب است و نمره قبولی را از آن خود کرده. شما با در دست گرفتن شیائومی Poco F2 Pro حتی برای مدت طولانی احساس خستگی نمی کنید و از تماشای یک کیفیت بصری مناسب لذت می برید.
سنسور اثر انگشت پایین نمایشگر سرعت قابل قبولی دارد اما نمی توان به آن یک حسگر سریع گفت و از آنجایی که تا چند سال گذشته فقط گوشی های پرچمدار این ویژگی را داشتند، این امکان در گوشی های مقرون به صرفه اتفاق خوبی محسوب می شود.
سخت افزار گوشی Poco F2 Pro
یکی از نقاط قوت ارزنده گوشی پوکو اف 2 پرو پردازنده اسنپ دراگون 865 است که از 5G پشتیبانی می کند که با مدل One Plus 8 Pro یکی است. پردازنده ی اسنپ دراگون 865 بهترین پردازنده سال 2020 است و عملکرد بی نظیر آن به خاطر فرآیند ساخت 7 نانومتری آن است. پس از دید گیمرها و علاقه مندان به بازی، پردازنده این گوشی یک چراغ سبز را برای آن روشن می کند چرا که یک پردازنده قوی رمز مساعد کردن شرایط یک گوشی برای بازی های 3 بعدی سنگین است.
علاوه برآن این گوشی دارای یک خنک کننده قوی است که باوجود آن به ندرت پیش می آید که این گوشی داغ شود بر اساس تجربه کاربران تنها زمانی که این گوشی را گرم حس کرده اند هنگام شارژ با فست شارژآن بوده است که این امر نیز مسئله ای کاملا طبیعی است.
نوع حافظه این گوشی UFS 3.1 است و قابلیت استفاده از کارت حافظه جانبی را ندارد اما چون حافظه داخلی آن در دو نسخه 128 گیگابایتی (رم 6G) و 256 گیگابایتی (رم 8G) عرضه شده دست مخاطبان را برای انتخاب مناسب تر باز می گذارد.
پردازنده عالی این گوشی یکی از دلایلی است که باعث می شود قیمت گوشی Poco F2 Pro معقول باشد.
نرم افزار گوشی Poco F2 Pro
این گوشی از MIUI 11 و Android 10 استفاده می کند و علاوه بر آن Luncher Poco هم بر روی آن نصب شده است. اگر تا به حال با MIUI کار نکرده اید باید بدانید که برای ارتباط برقرار کردن با آن به زمان نیاز دارید و راجع به محیط اختصاصی Luncher Poco باید بدانید که شاید انیمیت های آن خیلی روان نباشند اما قابلیت های جذابی مثل دو نیم کردن صفحه نمایش، دسته بندی اپلیکیشن ها، شخصی سازی نوتیفیکیشن ها، شخصی سازی نور LED سلفی Pop up و ... را در اختیار شما قرار می دهد.
دوربین چهارگانه گوشی Poco F2 Pro
یکی از مواردی که با بررسی آن می توان به این موضوع پی برد که آیا یک گوشی قابلیت رقابت در بین مدل های برتر را دارد یا نه، بررسی عملکرد دوربین آن است. دوربین گوشی Poco f2 Pro متشکل از 4 لنز متفاوت است: دوربین اصلی لنز Wide/64 مگاپیکسلی، لنز Ultra Wide angle/13 مگاپیکسلی، Telephoto Macro/5 مگاپیکسلی و Depth Assist/2 مگاپیکسلی. شاید دربرخورد اول این طور به نظر بیاید که تعدادی از این لنز ها اضافی و بدون کاربری خاصی باشند اما در ادامه می بینیم که در بررسی دقیق تر این دوربین مشخص می شود که چنین نیست.
دوربین اصلی این مدل با رزولوشن 64 مگاپیکسل دارای کیفیت خوبی است و تنظیمات کیفیت ذخیره عکس ها به صورت پیش فرض بر روی 16 مگاپیکسل می باشد. وقتی عکس های گرفته شده با آن را بررسی می کنیم می بینیم که میزان نمایش جزییات، روشنایی و sharpness خوبی که دارند آن ها را به عکس هایی تبدیل می کند که نمی شود ایرادی از آن گرفت.
برای عکاسی در شب هم حتما باید دوربین را در حالت Night mode بگذارید در غیر این صورت نتیجه آنچنان مطلوبی نخواهید داشت. در مکان هایی که فقدان نور روز را داریم و بخصوص در شب دوربین بدون حالت Night Mode عکس ها ی مناسبی نمی گیرد.
با این که لنز Ultra Wide این گوشی کیفیت لنز اصلی را ندارد اما لنزی است که اکثر گوشی های هم رده گوشی Poco f2 Pro ندارند و وجود آن در این مدل مزیت محسوب شده و برای عکس برداری از سوژه های بزرگ بسیار مناسب است.
گوشی پوکو اف 2 پرو یکی از اولین مدل هایی است که دستگاه خود را به لنز Macro مجهز کرده است، لنزهای ماکرو لنزهایی هستند که به وسیله آن ها می توانید تا حد زیادی به سوژه ها نزدیک شوید و از فاصله کم از آن ها عکس برداری کنید که این مدل، امکان زوم دو برابری را در حالت ماکرو ایجاد کرده همچنین امکان فیلم برداری در این حالت نیز وجود دارد. تا قبل از این شاهد عرضه گوشی هایی با دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی بودیم که به هیچ عنوان رضایت مخاطبان را جلب نکرده بود و کاربران تمایلی به استفاده از لنز ماکرو نداشتند اما نتیجه خوب حاصل از لنز ماکرو گوشی Poco f2 Pro نظر مخاطبین را تغییر داد و باید گفت که گرفتن عکس های ماکرو توسط این گوشی بسیار جالب است و عکس ها کاملا قابل استفاده هستند.
لنز تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی آن نیز بیشتر برای ثبت عکس های پرتره استفاده می شود، کیفیت جداسازی سوژه اصلی از پس زمینه رضایت بخش است مگر در شرایطی که جزییات عکس شما زیاد باشد. مثلا اگر از شخصی با موهای مجعد عکس بگیرید شاید شاهد میزان کمی اشباع رنگ در عکس باشید.
همچنین هنگام گرفتن عکس های پرتره رنگ پوست نیز طبیعی و واقع گرایانه است و ابهام و رنگ مایل به قرمزی که معمولا برخی دوربین ها در پوست بوجود می آورند مشاهده نمی شود.
در آخر به لنز 20 مگاپیکسلی سلفی Poco f2 Pro می رسیم که به همراه یک LED کوچک در بالای آن قرار دارد. کیفیت دوربین سلفی به اندازه دوربین اصلی خوب است و پس از گرفتن یک عکس سلفی می بینید که حتی بافت لباس شما را به خوبی نمایش می دهد.
دوربین 30/8K فریم بر ثانیه این گوشی برای فیلم برداری هم نتیجه قابل قبولی دارد که شاید هنگام پخش فیلم های گرفته شده در خود گوشی مقداری لگ وجود داشته باشد اما پس از انتقال به کامپیوتر کیفیت مناسب و پخش روان و بی مشکل است. قابلیت فیلم برداری 60/4K فریم بر ثانیه این گوشی بسیار کیفیت مطلوبی دارد.
برای جمع بندی راجع به دوربین این گوشی باید بدانید با این که عملکرد آن بسیار خوب است اما اگر معیار شما برای انتخاب گوشی داشتن دوربین بسیار قدرتمند است باید به سراغ مدل های دیگر بروید چون دوربین گوشی Poco f2 Pro نمی تواند با دوربین های پرچمداران رقابت کند.
باتری گوشی Poco F2 Pro
در بالا اشاره کردیم که پردازنده گوشی Poco F2 Pro با One Plus 8 Pro یکی است حالا باید بگوییم که باتری 4700 میلی آمپری آن از One Plus 8 Pro عملکرد بسیار بهتری دارد و یکی از نقاط قوت گوشی Poco F2 Pro باتری قوی آن است که استفاده از پردازنده اسمارت دراگون 865 در بهینه سازی مصرف باتری بسیار موثر بوده است و این دستگاه تقریبا بیش از یک روز کار می کند که این گوشی را در رقابت با One Plus 8 Pro برنده و در لیست انتخاب کاربران قرار می دهد.
اما این گوشی قابلیت شارژ وایرلس ندارد و شاید تنها دلیلی که آن را از دور رقابت خارج نمی کند وجود یک فست شارژر 30 واتی در جعبه ی آن است. این شارژر در حدود نیم ساعت شارژ گوشی را به 60 درصد و در حدود یک ساعت ( 63 دقیقه ) آن را به 100 می رساند.
نکات تکمیلی راجع به گوشی Poco F2 Pro
Poco F2 Pro با نام Xiaomi K30 Pro هم به بازار عرضه شده است. جعبه این تلفن حاوی کتابچه راهنما برای کاربران، همراه فست شارژر دیواری 30 وات، کابل USB-C و کابل USB-A برای شارژ و انتقال داده است. همچنین یک کیس سیلیکونی شفاف نیز در آن قرار دارد. این گوشی دو سیم کارته است و شاید یکی از نقطه ضعف هایی که راجع به آن می توان گفت عملکرد نه چندان مناسب موتور ویبره آن است، البته لرزش و صدای موتور ویبره نکته ی منفی ایست که حتی برند های برتر و مدل های پرچمدار هم با آن درگیرند پس بهتر است بگوییم به طور کلی باید بر روی تکنولوژی این موتور ها بیشتر کار شود. برای این که ویبریشن شیائومی Poco F2 Pro شما را آزار ندهد بهتر است آن را غیر فعال کنید.
نکته بعدی اسپیکر Mono Single آن است، با این که Poco F2 Pro از اسپیکر Mono استفاده کرده و طبیعتا خبری از صدای استریو نیست اما باید گفت که این اسپیکر بهترین اسپیکر Mono موجود است و اگر شما در یک سوی اتاق موزیکی را با صدای بلند پخش کنید به راحتی در سوی دیگر اتاق آن را می شنوید و با زیاد کردن صدا پخش صدا مبهم نمی شود.
جمع بندی گوشی poco f2 pro شیائومی
اصولا حجم تغییرات و پیشرفت گوشی ها در رده پرچمدار کندتر از رده پرچمدار قاتل است و اگر بخواهیم قیمت گوشی Poco F2 Pro را به نسبت امکاناتی که به این مدل نسبت به نسخه قبلی آن اضافه شده بسنجیم باید بگوییم در مجموع یک پکیج خوب و رضایت بخش ارائه شده است اگر در مرحله تصمیم گیری برای خرید Poco F2 Pro هستید باید بدانید که بر هم قیمت های خود مثل Note 10 lite سامسونگ به جهت پردازنده قوی تر برتری دارد و با در نظر گرفتن قیمت مناسب آن می تواند تا میزان زیادی رضایت شما را جلب نماید.
نقاط ضعف این مدل نسبت به نقاط قوت آن قابل چشم پوشی است و برای نتیجه گیری بار دیگر به صورت مختصر نقاط ضعف و قوت آن را بر می شماریم.
نقاط قوت
• کیفیت و مرغوبیت متریال
• صفحه نمایش با کیفیت و بدون بریدگی و شکاف
• باتری با ماندگاری بالا
• پردازنده قوی Snapdragon 865
• جک هدفون 3.5 میلیمتری
• قیمت قابل قبول نسبت به هم رده ها
نقاط ضعف
• ضد آب نبودن
• نداشتن حافظه جانبی