طراحی گوشی GPlus X10
طراحی کلی GPlus X10 ما را به یاد میانردههای هواوی میاندازد. این گوشی شباهت زیادی به اکثر گوشیهای هم رده در این بازهی قیمتی دارد. جنس بدنهی گوشی از پلاستیک ساخته شده است و به منظور کاهش قیمت کلی گوشی نباید انتظار بیش از این را در متریال X10 داشت. پلاستیک به کار رفته در گوشی نیز به صورت براق است و لک یا چربی را به خوبی نشان میدهد.
ابعاد گوشی به اندازهی 8.95×77.6×165.5 میلیمتر میباشد و از آنجایی که بدنه گوشی پلاستیکی است، وزن آن کم بوده و دست شما را در استفادهی طولانی مدت زیاد خسته نمیکند، اما ابعاد گوشی مانند مدل جی پلاس P10 چندان خوش دست نیست و اگر دستهای کوچکی داشته باشید، نمیتوانید با یک دست بر آن کنترل داشته باشید.
در قاب جلویی ما شاهد استفاده از یک صفحه نمایش برش خورده و بزرگ هستیم. حاشیههای سمت راست، چپ و بالای نمایشگر تقریبا کم و به یک اندازه هستند اما پایین صفحه نمایش ضخامت بیشتری را شاهد هستیم. در سمت راست گوشی کلید پاور را میبینیم که با سنسور اثر انگشت ادغام شده است. و بالای آن کلید تنظیم صدا قرار گرفته است. در سمت مقابل و چپ درگاه مربوط به سیمکارت و کارت حافظه قرار دارد. بالای گوشی هیچ گونه درگاه و دکمهای نمیبینیم. لبهی پایینی شامل درگاه شارژ، اسپیکر گوشی، جک 3.5 میلی متری هدست و هندزفری و میکرفون میشود.
صفحه نمایش در جی پلاس X10
نمایشگر یکی از اجزای مهم در سخت افزار گوشی است زیرا چشمان شما دائما با آن سر و کار دارد. گوشی X10 جی پلاس دارای یک صفحه نمایش بزرگ و 6.5 اینچی است. تکنولوژی ساخت صفحه نمایش IPS است و وضوح آن به 1600x720 پیکسل رسیده است. برای چنین اندازهای از نمایشگر ما از وضوح تقریبا پایینی برخوردار هستیم اما این کیفیت پایین میتواند در بخش باتری یک نقطه عطف باشد.
نسبت ابعاد تصویر در نمایشگر جی پلاس X10 به اندازهی 19:9 است. اگر بخواهیم دربارهی کیفیت کلی نمایشگر حرفی بزنیم، باید بگوییم شما صفحه نمایش را دریافت میکنید که به نسبت قیمت کلی گوشی ساخته شده است. با توجه به تراکم پیکسلی 294 در این نمایشگر شاید تماشای عکسها و فیلمها در بالاترین کیفیت ممکن برای شما اتفاق نیفتد ولی نکتهی مثبتی که میتوان از چگالی پایین در نمایشگر اکثر گوشیها دریافت، این است که مصرف باتری در آن به طور قابل توجهی به نسبت گوشیهای با نمایشگر باکیفیت کاهش پیدا میکند.
در نمایش رنگها این پنل خوب عمل میکند و شما رنگها را در آن طبیعی میبینید. روشنایی آن نیز در حد قابل قبولی قرار دارد و تماشای محتوا در زیر نور شدید را برای شما چندان سخت نمیکند. پنلهای LCD در نشان دادن رنگ سفید به مراتب بهتر از نمایش رنگهای مشکی عمل میکنند.
سخت افزار و نرم افزار در گوشی GPlus X10
پردازنده اصلی گوشی جی پلاس ایکس 10 یک چیپست هشت هستهای بوده و از نوع 64 بیتی میباشد. این تراشه UNISOC SC9863A نام دارد و 8 هستهی آن از نوع ARM Cortex-TM-A55 هستند. فرکانس این پردازنده تا 1.6 گیگاهرتز میرسد و با یک پردازنده گرافیکی به نام PowerVR GE8322 همراه شده است. این پردازنده در استفادههای معمولی خوب عمل میکند اما شما نباید گوشی خود را تحت فشارهای سنگین پردازشی قرار دهید زیرا عملکرد آن کاهش پیدا میکند.
در بخش حافظه ما شاهد استفاده از 3 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه ذخیره سازی هستیم. میزان حافظه ذخیره سازی به کمک کارت حافظه نیز قابل ارتقا است.در بخش باتری هم ما شاهد استفاده از یک باتری 4000 میلی آمپر ساعتی هستیم. کشش باتری برای تامین انرژی مورد نیاز سخت افزار و استفادهی سبک تا معمولی شما کافی میباشد و تا یک روز را به خوبی میتوانید مدیریت کنید.
در بخش نرم افزاری ما شاهد استفاده از اندروید 10 هستیم و جی پلاس در این نسخه از اندروید، رابط کاربری را چندان تغییر نداده و سنگین نکرده است. به همین دلیل از پایداری خوبی در اندروید 10 این گوشی برخوردار هستیم و معمولا حرکت بین منوها روان اتفاق میافتد.
دوربینهای گوشی جی پلاس ایکس 10
گوشی GPlus X10 از دوربینهای چهارگانه در این میانرده استفاده کرده است. استفاده از لنزهای چندگانه این روزها به موردی مرسوم تبدیل شده است و اکثر گوشیها را دیدهایم که تنوعی از لنزها را در قاب پشتی خود دارند. در ادامه به معرفی هر یک از این لنزها به صورت جداگانه میپردازیم.
لنز اصلی این سیستم چهارگانه را یک دوربین 13 مگاپیکسلی بر عهده دارد. به کمک این دوربین شما تصاویر و ویدئوهای خود را میتوانید ثبت و ضبط کنید. برای عکاسی فوق عریض ما یک لنز 5 مگاپیکسلی را در اختیار داریم. علاوه بر این ما لنز ماکرو 2 مگاپیکسلی را نیز در اختیار داریم که میتوانیم به کمک آن جزئیات بیشتری را از فاصله نزدیک ثبت کنیم. در بخش سلفی نیز شاهد استفاده از یک دوربین 8 مگاپیکسلی هستیم که در بریدگی نمایشگر جای گرفته است.
از قابلیتهای این دوربین میتوان به ثبت موقعیت جغرافیایی عکسها و فیلمها، قابلیت فوکوس با اشاره روی سوژه، قابلیت تشخیص چهره، قابلیت عکاسی پانوراما، قابلیت عکاسی HDR، قابلیت عکاسی با فیلتر رنگی و قابلیت ISO میباشد.
کیفیت کلی عکسهای به کمک این دوربین کاملا راضی کننده است و در کل دوربین این گوشی کاربردی میباشد. کیفیت فیلمبرداری نیز با وضوح 1080 و 30 فریم بر ثانیه اتفاق میافتد.
جمع بندی برای خرید گوشی GPlus X10
گوشی GPlus X10 یکی از گوشیهای میان رده و مقرون به صرفه است که با توجه به وضعیت بازار ارز در کشور و افزایش بیرویه قیمت گوشی در برندهای معروف، باید توجه ویژهای به آن داشته باشیم. این گوشی یک نمایشگر بززرگ 6.5 اینچی دارد و از دوربینهای خوبی استفاده میکند. همچنین باتری استفاده شده در این گوشی ظرفیت 4000 میلی آمپری دارد و مطمئنا در این بخش به خوبی انرژی مورد نیاز گوشی را مدیریت میکند. حافظه رم و ذخیره سازی نیز به نسبت قیمتی که پرداخت میکنید کاملا قابل قبول است.
نقاط قوت
• قیمت مقرون به صرفه
• نمایشگر بزرگ
• طراحی زیبا و جذاب
• باتری قدرتمند 4000 میلی آمپری
• اندروید 10
نقاط ضعف
• پردازنده میتوانست بهتر باشد
• وضوح نمایشگر نسبتا پایین است