نقد و بررسی گوشی نوکیا 3.4
HMD و نوکیا روز به روز در حال رشد هستند و مدلهای متنوع بسیار خوبی را معرفی و روانه بازار میکنند. این گوشی ها از آن جهت ارزش خرید بالایی دارند که مشخصات خوبی را در کنار قیمت اقتصادی برای کاربران رقم میزنند. نوکیا 3.4 در رویدادی همراه با چند میان رده دیگر معرفی شد که مشخصاتی تقریبا نزدیک به هم داشتند.
گوشی Nokia 3.4 میتوانست از فضای رم بیشتری استفاده کند تا کارایی آن بیشتر شود اما به دلیل کاهش هزینه نوکیا از انجام چنین کاری خودداری کرده است. همکاری نوکیا و HMD در کل به نفع نوکیا بود و سود آوری خوبی را برای این شرکت فنلاندی به همراه داشته است.
در ادامه به هریک از بخش های گوشی نوکیا 3.4 اشاره کرده و هرکدام را مورد نقد و بررسی قرار میدهیم تا نقاط ضعف و قوت این گوشی ظاهر شود. پس با ما همراه باشید.
طراحی گوشی نوکیا 3.4
اگر بودجه شما برای خرید گوشی چندان زیاد نیست، باید چند مورد را بپذیرید. اینکه شما نباید انتظار داشته باشید تا گوشی که خریداری میکنید، از بدنه ی فلزی و شیشه ای اسقتفاده کند و یا درون صفحه نمایش خود حسگر اثر انگشت داشه باشد. با همهی این توصیف و احوال این گوشی چیزی نیست که ارزان قیمت به نظر برسد و شما را جذب خود نکند.
گوشی نوکیا 3.4 هنوز هم از طراحی نسبتا خوبی بهره میبرد. نمایشگر دارای حفره آن در سال گذشته نشانه یک گوشی بالا رده بود. حاشیه های صفحه نمایش مشابه گوشیهای میان رده بسیار گران قیمت است و سایز صفحه نمایش نیز برای تماشای راحت فیلم به اندازه کافی بزرگ است. حتی در قسمت پشتی آن یک محفظه دوربین دایره ای کاملاً جذاب وجود دارد.
جنس بدنه گوشی از پلاستیک ساخته شده است و ابعاد آن به اندازهی 161x76x8.7 میلی متر میباشد. وزن گوشی نیز به 180 گرم رسیده است که با توجه به اندازهی آن دارای وزن خوبی است. نوکیا در این گوشی با طراحی که برای آن در نظر گرفته است، قصد داشته تا از ارزان به نظر رسیدن 3.4 جلوگیری کند. در این کار هم موفق بوده و گوشی به نسبت رقبایی که از پلاستیک براق استفاده میکنند بهتر به نظر میرسد.
در جلوی گوشی شما نمایشگر بزرگ را میبینید که طراحی Infinity-O دارد و حاشیههای آن نیز نسبتا کم هستند. در سمت راست گوشی شما کلیدهای کنترلی تنظیم صدا و پاور را در اختیار دارید. لبهی سمت چپ میزبان درگاه سیمکارت و کارت حافظه به همراه دکمه اختصاصی دستیار صوتی گوگل است. در بالای گوشی نوکیا 3.4 جک 3.5 میلی متری هدفون و میکروفون اصلی قرار گرفته است و در پایین گوشی نیز درگاه شارژ به همراه اسپیکر صدا و میکروفون دوم قرار دارند.
صفحه نمایش گوشی Nokia 3.4
خرید گوشی نوکیا 3.4 به شما یک پنل 6.39 اینچی با تکنولوژی LCD را میدهد که یکی از موارد برجسته این گوشی است. این نمایشگر رزولوشن 720x1560 پیکسل را دارد که تراکم آن را به 269 پیکسل بر هر اینچ میرساند. نسبت تصویر نیز 19.5:9 است. لازم به ذکر است که این نمایشگر حدود 82 درصد از قاب جلویی را پوشش داده است. نمایشگر دارای یک بریدگی در قسمت بالا و سمت چپ خود است که دوربین سلفی را درون خود جای داده است.
رنگها در این نمایشگر به همراه میزان کنتراست کاملاً خوب است و حداکثر روشنایی آنقدر زیاد هست که شما مشکلی بابت تماشای آن در زیر نور خورشید نخواهید داشت. این نتیجه دقیقاً همان چیزی است که ما در این بازه قیمتی انتظار داریم. اندازه نمایشگر نیز به اندازه کافی بزرگ است که میتوانید فیلم های خود را با لذت بیشتری در آن تماشا کنید.
استفاده از نمایشگر LCD با وضوح پایین آنچنان بد هم نیست و شما با اینکه کیفیت را از دست میدهید اما در عوض عمر باتری خوبی برای گوشی شما رقم میخورد و میتوان گفت در بازی ها هم عملکرد روان تر میشود. لازم به ذکر است گوشی از HDR پشتیبانی نمیکند اما در این بازه قیمتی فقدان آن چندان مهم نیست.
دوربین های گوشی Nokia 3.4
موبایل نوکیا 3.4 دارای سه دوربین در عقب خود است. این دوربین ها از یک لنز اولیه 13 مگاپیکسلی، یک دوربین 5 مگاپیکسلی فوق عریض و یک تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی تشکیل شدهاند. لنز تشخیص عمق در حالت Portrait استفاده می شود که پس زمینه را محو میکند. استفاده از لنزهای چندگانه در گوشی Nokia 3.4 کار خوبی بوده که توسط نوکیا صورت گرفته است. این دوربینها در شرایط نوری کافی قادر هستند تصاویر خوبی را ثبت کرده و توجه هر شخصی را به خود جلب کنند.
عکسها همانطور که گفتیم در نور کافی خوب ثبت میشوند و دامنه داینامیکی با کمک HDR خوب پردازش میشوند. اما اگر از جسم متحرکی در عکسهای خود استفاده کنید، شاهد افزایش نویز در تصاویر خواهید بود. تصاویر در شرایط نوری ضعیف افت کیفیت زیادی دارند و با وجود اینکه حالت Night نیز در رابط کاربری دوربین این گوشی وجود دارد بازهم توفیقی در نتیجه کلی نمیکند.
عملکرد دوربین نوکیا 3.4 در حدود سطح متوسط است که شما با توجه به قیمت گوشی نوکیا 3.4 از آن انتظار دارید. دوربین فوق عریض هم با توجه به اینکه از سنسوری 5 مگاپیکسلی استفاده میکند، عملکرد خوبی دارد.
فیلم برداری در گوشی نوکیا 3.4 بسیار اساسی است. این گوشی میتواند با حداکثر وضوح 1080p و 30 فریم در ثانیه عکسبرداری کند. هیچ گزینه 60 فریم در ثانیه یا 4K وجود ندارد و از همه مهمتر، هیچ تثبیت کننده تصویری نیز وجود ندارد. این یعنی هنگام فیلمبرداری ممکن است دست شما بلرزد و کیفیت فیلم افت کند. برای عکاسی سلفی نیز ما یک لنز 8 مگاپیکسلی داریم که کیفیت راضی کننده و خوبی دارد.
پردازنده، باتری و نرم افزار در گوشی نوکیا 3.4
نوکیا 3.4 دارای چیپست اسنپدراگون 460 و 3 گیگابایت رم است. این یک پردازنده سطح ابتدایی است که فضای رم کافی برای اجرای اندروید 10 را دارد. ضمن اینکه شما میتوانید نسخه 4 گیگ رم را هم خریداری کنید. معماری این پردازنده 11 نانومتری است و هشت هسته پردازشی را در کنار خود دارد. فرکانس پردازنده مرکزی 4x1.8 GHz Cortex-A73 & 4x1.8 GHz Cortex-A53 میباشد. پردازنده گرافیکی نیز Adreno 610 است.
همانطور که گفتیم در بخش حافظه گوشی نوکیا 3.4 در چند نسخه ساخته شده است که با توجه به نیاز خود میتوانید یک را خریداری نمایید. این نسخه ها عبارتند از 3+32، 3+64 و 4+64 گیگابایت که هر کدام قیمت های متفاوتی دارند. عملکرد کلی این گوشی متوسط است و نباید از آن انتظار یک سرعت بالا را داشت که با کوچکترین فرمان کارهای شما را اجرا کند.
در بخش نرم افزاری ما بازهم طبق رسم همیشگی نوکیا شاهد پیاده سازی پروژه Android One در این گوشی هستیم. گوشی اندروید نسخه 10 را اجرا میکند و طبق قولی که HMD و نوکیا دادهاند آپدیت بعدی یعنی نسخه 11 هم برای آن منتشر میشود. کلیات رابط کاربری دقیقا مشابه با گوشی های پیکسل از شرکت گوگل است و شما یک رابط سبک و بدون شلوغی را میبینید که کار کردن با آن لذت بخش است.
Nokia 3.4 باتری 4000 میلی آمپر ساعتی دارد که ظرفیت قابل قبولی به حساب میآید. صفحه نمایش با وضوح پایین و چیپست کم مصرف به اینجا کمک میکند. کاربران با استفاده معمولی طبق ادعای نوکیا قادرند تا 2 روز را باگوشی به پایان برسانند. شارژ باتری نیز به کمک یک شارژر 5 وات انجام میشود و سرعت بالایی ندارد.
جمع بندی برای خرید گوشی Nokia 3.4
این روزها اکثر کاربران به دنبال خرید گوشی مقرون به صرفه و ارزان قیمت هستند و نوکیا 3.4 نیز در همین محدوده گوشی بسیار خوبی به نظر میرسد. از آنجایی که یک گوشی با اصالت دریافت میکنید، از طراحی زیبا و نسبتاً سطح بالا در کنار دوربینهای سه گانه و باتری 4000 میلی آمپری نیز برخوردار میشوید. در ضمن اندروید خالص را نیز فراموش نکنید و در نظر داشته باشید.
نقاط قوت:
• اندروید خالص
• دوربین های سه گانه
• باتری قدرتمند
• نمایشگر بزرگ
نقاط ضعف:
• پردازنده و رم میتوانست بهتر باشد
• عملکرد دوربین در نور کم