شرکت نامآور اپل در ساخت لپتاپ ها نیز همچون گوشیهای خود تخصص خوبی دارد. محصولات این شرکت همیشه به دلیل قیمت بالایی که دارند، قشر خاصی خریدار آن هستند. اما این قیمت بالا هیچوقت بی دلیل نیست و حاکی از امکانات، تکنولوژی و کیفیت بالایی است که شامل حال این کالاها میشوند. اپل هرساله لپتاپهای مخصوص به خود را تحت نام مکبوک عرضه میکند و اکثر مواقع هم با استقبال بالایی از سوی طرفداران خود رو به رو میشود. به تازگی این شرکت بزرگ، اختراع جدیدی را در زمینه صفحه کلیدها به کار برده که در آینده میتوان شاهد استفاده از آن در مکبوک ها باشیم. قبل از اینکه وارد بحث این اختراع جدید شویم، شما را با ساختارهای قدیمی کیبورد از نوع قیچی و پروانهای بیشتر آشنا می کنیم.
مکانیزم کیبورد اکثر لپتاپ ها به صورت قیچی میباشد یعنی به کمک این نوع طراحی شما دیگر نیازی نیست که دکمهی صفحه کلید را به اندازهی صفحه کلیدهای رایانه های رومیزی فشار دهید تا عمل کند. اما این طراحی فضای زیادی را اشغال میکند و گاها باعث افزایش قطر لپتاپ میشود. همین امر باعث شد تا اپل به فکر ایجاد کیبوردهای پروانهای افتاده تا از رقبای خود در این زمینه پیشی بگیرد.
در واقع اپل این نوع کیبورد را پروانهای نامید زیرا دقیقا شبیه به بال پروانه طراحی شده بودند. حالت قیچی بیشتر شبیه حرف X بوده و در مقابل کیبورد پروانه ای از طراحی مشابه حرف V استفاده میکند. از برخی جهات این مکانیزم بسیار نبوغ آمیز است و این طراحی از ظرافت خوبی برخوردار است. اما مشکل اصلی وقتی بروز میکرد که ناخالصی و خوراکیهای شما در حین خوردن و کار با لپتاپ در زیر کلیدها جمع میشد. در این حین فشردن کلیدها با مشکل مواجه میشد و در بیشتر مواقع به خوبی عمل نمیکرد. همین مورد باعث شد تا اپل در پی نارضایتی کاربران خود بار دیگر در سال 2019 به عقب برگردد و از کیبوردهای قدیمی استفاده کند. اما اکنون به بخش اصلی ماجرا میرسیم، جایی که اپل باز هم خلاقیت خود را روی کار آورده و یک کیبورد جدید را طراحی نموده است. اپل در این بخش یک صفحه کلید جدید مک با کلیدهای قابل تنظیم و دارای نمایشگر را ثبت اختراع کرده است. حق این ثبت اختراع جدید نیز توسط اداره ثبت اختراعات ایالات متحده امریکا به اپل اعطا شده است. یک صفحه کلید با برچسبهای پویا را در نظر بگیرید که بسته به آنچه سلیقه شماست قابل تغییر است.
هریک از این کلیدها ممکن است دارای یک عضو متحرک و یک صفحه نمایش قابل تنظیم باشند. کلیدها میتوانند دارای OLED، الکتروفورزیک یا نوع دیگری از نمایشگر باشند که برای استفادههای این چنینی ایدهآل باشند. جنس این کلیدها نیز میتواند از سرامیک، شیشه، یاقوت کبود یا فلز ساخته شوند.
این ایده جالب است و مطمئناً هزینه رایانه های اپل را افزایش می دهد. حتی اگر اپل برای چنین فناوری ثبت اختراع کرده باشد، واقعیت این است که ما هرگز نمی توانیم چنین مفهوم جالبی را به یک محصول مصرفی تبدیل کنیم.
منبع: Gsmarena.com