ویوو بهطور رسمی دو گوشی نکس اس و نکس ای را معرفی کرد. نکس اس از نمایشگر بدون حاشیه و فاقد بریدگی در کنار حسگر اثر انگشت زیر سطح نمایشگر بهره میبرد.
طرح مفهومی ایپکس (APEX) که توسط ویوو ارائه شد، اکنون به یک محصول نهایی تبدیل شده است. این محصول کهویوو نکس اس (NEX S) نام دارد، از نظر مشخصات فنی یک پرچمدار قلمداد میشود و در کنار آن از برخی ویژگیهای استثنائی نیز برخوردار است. البته ویوو گوشی تقریبا مشابه نکسای را نیز با سختافزار ضعیفتر و بدون حسگر اثرانگشت ادغامشده با نمایشگر معرفی کرده است.
ویوو توانسته است نسبت نمایشگر به مساحت کلی پنل جلوی گوشی را به عدد فوقالعادهی ۹۱.۲۴ درصد برساند؛ برای دستیابی به چنین نسبتی، ویوو حاشیهی قسمت پایین نمایشگر را به حداقل رسانده و در قسمت فوقانی نیز خبری از بریدگی یا ناچ (Notch) نیست. این تولیدکنندهی چینی، نمایشگر سوپرآمولد ۶.۵۹ اینچی نکس اس را Ultra FullView Display مینامد؛ این نمایشگر دارای رزولوشن فولاچدی پلاس (۲۳۱۶ در ۱۰۸۰ پیکسل) و نسبت طول به عرض ۱۹.۳ به ۹ است.
مهمتر از همه، در این گوشی مانند گوشی مفهومی ایپکس و گوشی ویوو ایکس ۲۱ یودی، از حسگر اثر انگشت زیر سطح نمایشگر استفاده شده است. به ادعای ویوو، در نکس اس ضریب خطای حسگر اثر انگشت ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده و سرعت عملکرد آن ۱۰ درصد افزایش یافته است. مدل ارزانتر و میانردهی نکس فاقد این نوع حسگر است و ویوو در آن از یک حسگر اثر انگشت معمولی در پشت گوشی استفاده کرده است. با توجه به این مسئله که نمایشگر نکس اس و نکس ای تقریبا تمام فضای جلوی گوشی را به خود اختصاص میدهد، طراحان ویوو برای دوربین جلو از همان طرح پریسکوپی موجود در گوشی مفهومی ایپکس استفاده کردهاند. دوربین جلوی نکس اس ۸ مگاپیکسلی با گشادگی دیافراگم f/2.0 است. ویوو ادعا میکند این مکانیزم پریسکوپی که از یک میکروموتور بهره میبرد، میتواند تا ۵۰ هزار بار مورد استفاده قرار بگیرد.
بلندگوی گوشی جای خود را به نمایشگر لرزان داده است. این فناوری که توسط ویوو Screen SoundCasting نام گرفته، مشابه فناوری القای استخوانی است که در برخی هدستها مورد استفاده قرار میگیرد. به ادعای ویوو، استفاده از این فناوری موجب تولید صداهای زیرِ نرمتر و بِیس بهتر خواهد شد. ویوو نکس اس را به پردازندهی اسنپدراگون ۸۴۵مجهز کرده است و برادر میانردهی آن نیز از اسنپدراگون ۷۱۰ بهره میبرد. شایان ذکر است که نکس اس و تکس ای به ترتیب به حافظهی رم ۸ و ۶ گیگابایتی مجهز شدهاند؛ در زمینهی حافظهی ذخیرسازی مشتریان Nex S میتوانند بین دو گزینهی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت، یکی را انتخاب کنند؛ چینیها برای مدل Nex A نیز تنها مدل ۱۲۸ گیگابایتی درنظر گرفتهاند.
بلندگوی ویوو نکس اس جای خود را به نمایشگر لرزان داده است
متأسفانه در بخش دوربین، دست کم روی کاغذ، نکس اس و نکس ای از رقبای خود عقب خواهند ماند. در قسمت پشت این گوشیها شاهد استفاده از یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی با f/1.8 و یک سنسور ثانویهی ۵ مگاپیکسلی با f/2.4 هستیم؛ ترکیبی که نکس از ویوو ایکس ۲۱ یودی به ارث برده است. برای دوربین این گوشیها انتظار اعداد و ارقام بالاتری داشتیم؛ اما ممکن است کارایی این دوربین در دنیای واقعی چشمگیر باشد.
گوشیهای جدید سری نکس برای تأمین نیرو از یک باتری نسبتا بزرگ ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعتی استفاده میکنند و به لطف شارژر ۲۲.۵ واتی عرضهشده به همراه این گوشیها، میتوان باتری نکس اس و نکس ای را بهسرعت شارژ کرد. محصولات جدید ویوو از اندروید ۸.۱ اوریو به همراه چهارمین نسخه از رابط کاربری اختصاصی ویوو، موسوم به Funtouch OS استفاده میکنند. این رابط از چندین بهینهسازی متکی به هوش مصنوعی نیز بهره میبرد.
ضریب خطای حسگر اثر انگشت ویوو نکس اس ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است
در کنار موارد فوق، نکس اس به دستیار هوشمند اختصاصی ویوو، موسوم به Jovi نیز مجهز است و یک کلید اختصاصی هم در قسمت کناری گوشی برای فعالسازی آن در نظر گرفته شده. Jovi میتواند کارهایی مانند شناسایی تصاویر، اجرای اپلیکیشنها و اجرای چندین فرمان صوتی مختلف را به انجام برساند. دوربین اصلی گوشی هم از قابلیتهای متکی بر هوش مصنوعی بهره میبرد؛ برای مثال میتوان به تشخیص صحنه، فعالسازی حالت HDR، اعمال فیلتر و ترکیب تصاویر اشاره کرد.
بنا بر اعلام ویوو، پیشسفارش نکس اس از امروز (۲۳ خردادماه) شروع خواهد شد و از دوم تیرماه (۲۳ ژوئن) امکان خریداری این گوشی از فروشگاههای فیزیکی نیز میسر خواهد بود. نکس اس با حافظهی داخلی ۱۲۸ گیگابایتی به قیمت ۴۴۹۸ یوآن (۷۰۲ دلار) به فروش خواهد رسید؛ این در حالی است که برای خرید مدل ۲۵۶ گیگابایتی باید مبلغ ۴۹۹۸ یوآن (۷۸۰ دلار) پرداخت کنید. در حال حاضر، عرضهی این گوشی تنها به کشور چین محدود است و زمان عرضهی بینالمللی آن مشخص نیست. با توجه به این مسئله که ویوو ایکس ۲۱ یودی مدتها پس از عرضه در چین به بازارهای جهانی راه پیدا کرد؛ احتمالا نکس اس نیز به این زودی در بازارهای جهانی عرضه نخواهد شد.
منبع:
زومیت