تعداد
عنوان
قیمت
سبد خرید شما خالی است.
  • 55
  • 2749 مرتبه
  • 1397/06/03

OLED یا LED کدام بهترین تکنولوژی نمایشگرها است؟

OLED یا LED کدام بهترین تکنولوژی نمایشگرها است؟

OLED یا LED ؟ شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که برای خرید اسمارت فون و حتی تلویزیون سردرگم شده باشید و حتماً تبلیغات مربوط به نمایشگرهای OLED را در سطح شهر دیده اید. در این مقاله قصد داریم به تفسیر این نمایشگر پرداخته، تفاوتش را با نمایشگرهای LED بیان کنیم و شرح دهیم که آیا تغییرات OLED نسبت به LED آن‌قدر چشمگیر هست که ارزش پرداخت این هزینه گراف نسبت به نمایشگرهای LED را داشته باشد؟!

OLED یا LED بهترین تکنولوژی نمایشگر کدام است؟

OLED یا LED

سال 2017 سال سرنوشت سازی برای تکنولوژی نمایشگرها بود. Ultra HD و 4K اکنون دیگر جزو کیفیت‌های استاندارد نمایشگرها محسوب می‌شود و قابلیت HDR هم دیگر تکنولوژی منحصربه‌فردی نیست. این موضوع برای نمایشگر اسمارت فون ها نیز صدق می‌کند؛ حوزه‌ای که نمایشگرها در آن روزبه‌روز تصاویری شارپ تر و کیفیت بالاتری را از خود به نمایش می‌گذارند.

باوجود تمام خصوصیات جدید و قدیمی که از نمایشگرها سراغ دارید، رقابت بین نمایشگرهای LED و OLED هیچ‌وقت تمامی ندارد و به نظر می‌رسد خواندن مطلبی که برایتان آماده کرده‌ایم یک‌بار برای همیشه پرونده بررسی این دو نوع نمایشگر را خواهد بست.

نمایشگرهای LCD (نمایشگر کریستال مایع) جزو معمول‌ترین نوع نمایشگرها هستند. اگر برند تلویزیونی را مشاهده کردید که در مشخصاتش کلمه “LED” ثبت ‌شده بود به این معناست که در حقیقت این تلویزیون از صفحه‌نمایش LCD بهره می‌برد اما سیستم منبع نوری‌اش از نوع LED است.

در گوشه دیگر رینگ، نمایشگرهای OLED یا همان LED های ارگانیک و طبیعی وجود دارند که اخیراً در پرچم‌داران سامسونگ، سونی و اپل استفاده می‌شوند. تکنولوژی این نمایشگرهای به‌کلی با نمایشگرهای LED تفاوت دارد. بعضی از منتقدان ادعا دارند نمایشگرهای OLED نسل آینده تکنولوژی نمایشگرها است اما آیا واقعاً این نمایشگرها آنقدر که باید از LED ها بهتر هستند؟

تفاوت این دو در چیست؟

OLED یا LED

به‌طور خلاصه می‌توان گفت که نمایشگرهای LED LCD از نور پس‌زمینه برای روشن کردن پیکسل‌هایشان استفاده می‌کنند درحالی‌که پیکسل‌های نمایشگرهای OLED به‌خودی‌خود نور دارند و نورشان بر اساس نور پیکسل بر پیکسل تنظیم می‌شود. در تلویزیون‌های LED LCD برندهایی که کیفیت ساخت پایینی دارند نور، پس‌زمینه از گوشه به پیکسل‌ها می‌تابد و دقیقاً در پشت آن قرار ندارد. نور پس‌زمینه توسط ماتریسی به رنگ‌های قرمز، آبی و سبز تبدیل‌شده و بین تمام پیکسل‌های نمایشگر پخش می‌شود.

رقابت کنتراست

OLED یا LED

در نمایشگرهای LED LCD کنترل میزان روشنایی محدود است و اگر در فضای تاریک به نمایشگر نگاه کنید متوجه می‌شوید که بعضی از قسمت‌های تصویر آن‌قدر که باید مشکی نیستند و قسمت‌های مشکی بایکدگیر تفاوت دارند. دلیل این اتفاق همان توضیح بالا است؛ از آنجا که منبع نوری پس زمینه از گوشه می تابد قسمتهایی که از منبع دورتر هستند مسلماً مشکی‌تر خواهند بود.

این موضوع کنتراست تصویر نمایشگر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. حتماً اغلب میزان کنتراست تصاویر نمایشگر را دیده‌اید. این میزان به معنای تفاوت رنگ سفید با سیاه است. در بهترین نمایشگرهای LCD این کنتراست 1,000:1 است و به این معناست که رنگ سفید 1000 بار روشن‌تر از رنگ مشکی است.

کنتراست تصاویر در نمایشگرهای OLED بسیار بالاتر از نمایشگرهای LED است. هنگامی که نمایشگرهای OLED رنگ مشکی را نشان می‌دهد، پیکسل‌های آن قسمت در حقیقت خاموش هستند و بالاتر از خاموشی رنگ سیاه تری نیست! به عبارت دیگر با خاموش شدن پیکسل شما به نهایت نرخ کنتراست می‌رسید با این حال چشم نوازی این کنتراست به میزان روشنایی صفحه نمایش بستگی دارد.

برای جبران این فقدان اکثر نمایشگرهای LED LCD از مودهای کنتراست پویا بهره می‌برند که روشنایی پس زمینه را بر اساس تصاویر پخش شده تغییر می‌دهد که البته این موضوع برای هر دردی درمان نیست؛ در فیلما اختلاف زیاد روشنایی تصاویر و صحنه‌های مختلف باعث شده تا این مود کارایی لازم را نداشته باشد.

بهترین نوع LED LCD، نمایشگرهای LED است. در این نمایشگرها پنل LED درست در پشت صفحه نمایش LCD قرار گرفته است که منجر به تابش نور یک دست پس زمینه می‌گردد. این نوع روشنایی پس زمینه در تلویزیون‌های گران قیمت دیده می‌شود.

برخلاف OLED ها، نمایشگرهای LED برای تنظیم روشنایی از پیکسل‌ها استفاده نمی‌کند بلکه این نمایشگر منطقهٔ کنترل دارد که می‌تواند کم نور و پر نور گردد. این تکنولوژیِ بیشتر برای پرده‌های سینما و در نسبت تصویر 21:9 مناسب است اما در پخش تصاویر پویا و انجام وظایف پیچیده‌تر کارایی لازم را ندارد. برای درک بهتر این موضوع تصویر روشنی را در میان پس زمینه تاریکی در نمایشگرتان مشاهده کنید، اگر کمی دقت کنید متوجه هاله‌ای از نور در اطراف رنگ سفید تصویر می‌شوید که ناشی از عدم تاریکی مطلق منطقه نور پس زمینه است.

البته تولید کنندگان صفحه نمایش‌ها رفته رفته پیشرفت کرده اند. برای مثال تلویزیون‌های پاناسونیک از ساختار نور پس زمینه "honeycomb" بهره می‌برند که نور پس زمینه را به چندصد منطقه نوری قابل کنترل تقسیم می‌کند. با این کار احتمال تشکیل هاله نوری در اطراف تصاویر به حداقل می‌رسد.

آیا LCD ها می‌توانند کیفیت OLED را داشته باشند؟

OLED یا LED

از نظر عملکرد کلی هردو نوع نمایشگر قابلیت پخش تصاویر زنده و خیره کننده ای را دارند. یکی از خصوصیات‌های خوب نمایشگرهای جدید، قابلیت HDR است. این فناوری باعث پخش تصاویر مشکی و سفیدتر، رنگ‌های زنده‌تر و کنتراست بهتر می‌شود. بنابراین کدام نمایشگر بهتر است؟ این موضوع بستگی به ذائقه افراد دارد. اجازه دهید به اختلاف‌های کلیدی بین این دو نمایشگراشاره کنیم و تصمیم گیری را به عهده خودتان بگذاریم.

LED LCD ها هیچوقت نمی‌توانند رنگ‌هایی به سیاهی و تیرگی نمایشگرهای OLED را به نمایش بگذارند و کنتراست تصاویر آنها هم هیچ وقت به OLED نمی‌رسد اما نمایشگرهای LCD بسیار روشن ترهستند. این موضوع بیشتر به مکانی که قرار است تلویزیون در آن قرار گیرد بستگی دارد، اگر اتاقتان همیشه تاریک است خب مسلماً نمایشگرهای OLED بهترین گزینه هستند. نکته جالب توجه دیگر اینکه کنتراست تلویزیون‌های پلاسما بهتر از LCD ها است اما از آنجایی که قیمت بالایی دارد از بازار رفته رفته حذف شده است.

زاویه دید: OLED یا LED LCD

نمایشگرهای OLED دارای بهترین زاویه دید هستند؛ دلیلش هم نازک بودن پنل و نزدیک بودن پیکسل‌ها به سطح است. به عبارت دیگر شما به راحتی می‌توانید در اطراف تلویزیون خود راه رفته و بدون افت کنتراست تصاویر را آنطور که باید مشاهده کنید. به لطف پنل های IPS مشکل زاویه دید تا حدودی در LCD حل شده است. این پنل ها در نمایشگر اسمارت فونها، کامپیوترها و تلویزیون‌های زیادی استفاده شده است.

رنگ: OLED یا LED LCD

OLED یا LED

آخرین نسل LCD ها قادر به تولید رنگ‌های جذاب و طبیعی هستند با این حال از نظر زاویه دید کمی ضعف دارند که البته بسته به تکنولوژی بکار رفته در آنها میزان متفاوتی خواهد داشت. نمایشگرهایی که از پنل IPS یا VA (همبستگی عمودی) بهره می‌برند دقت رنگ بیشتری دارند. iPhone 6S نمونه خوبی از این نوع نمایشگرها است. نمایشگرهای OLED هیچ مشکلی از نظر تولید رنگ ندارند. به عبارت دیگر از نظر رنگ و اشباع بودن آن OLED حرف اول را می زند.

 بنابراین برنده کدام است؟

تصمیم سختی است! می‌توان گفت از نظر اعداد و ارقام LCD ها برنده هستند چراکه ارزان‌تر و در دسترس تر هستند. نمایشگرهای OLED در حال حاضر بیشتر در لوازم لوکس الکترونیکی استفاده می‌شوند. به طور کلی اگر مسئله مالی برایتان مهم نیست نمی‌توان گفت کدام یک از دیگری بهتر است. نمایشگرهای OLED و LCD هیچ کدام بی نقص نیستند. بعضی‌ها نمایش حداکثر رنگ‌های تیره برایشان اهمیت دارد و بعضی نهایت نور و روشنایی. پیشنهاد ما این است که هردو نمایشگر را درکنار یکدیگر مورد مقایسه قرار دهید تا متوجه شوید کدام خصوصیت برایتان جذاب‌تر است. مطمئناً نمایش حداکثری رنگ مشکی جذابیت بسیار بالایی دارد اما اگر روشنایی نباشد رنگ مشکی هم معنایی نخواهد داشت!

منبع: https://www.trustedreviews.com

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.