نقد و بررسی تخصصی گوشی موبایل HTC U Play
شرکت تایوانی اچ تی سی در سال 2017 برای ماندن در رقابت تنگاتنگ دنیای گوشی های هوشمند، دیوایس جدید خود را تحت عنوان HTC U Play روانه بازار کرده است. این گوشی در دسته ی گوشی های میان رده قرار می گیرد و از این رو نمی توان توقع رقابت با پرچمداران کمپانی های دیگر را داشت. بازار گوشی های میان رده سهم وسیعی را به خود اختصاص می دهد بنابراین می تواند بسیار برای تولیدکنندگان پولساز باشد اما علیرغم سودآوری که دارد خیلی نمی توان برای ارائه ی قابلیت های جدید و نو حسابی باز کرد. در ادامه به بررسی این گوشی خواهیم پرداخت.
طراحی
طراحی ظاهری کلی گوشی اچ تی سی یو پلی همان زبان همیشگی طراحی مختص اچ تی سی می باشد. جنس بدنه از فلز و شیشه است با حالتی منحنی تر و ملایم تر که در نهایت همین امر سبب سبکی و خوشدستی گوشی می شود. طراحی قاب پشتی همچون برادر بزرگتر خود، گوشی یو اولترا، با فناوری «سطح مایع» تولید شده است و جلوه ای زیبا و منحصر بفرد را برای شما به ارمغان خواهد آورد. قاب منحنی شیشه ای با شکست نور و بازتاب آن با رنگ ها بازی می کند و همین امر سبب ایجاد نمایی بسیار زیبا و جذاب در قاب پشتی می شود. اما این زیبایی قیمتی دارد و آن هم کاهش استقامت در برابر ضربات ناگهانی است. صفحه نمایش بی حاشیه نیز بر زیبایی این دستگاه افزوده است و در حاشیه پایین حسگر اثر انگشت جای گرفته است که با کلید فیزیکی همگام سازی شده است. در حاشیه جلویی دوربین سلفی و حسگرها علاوه بر اسپیکر قرار گرفته است. در لبه ی سمت راست گوشی کلیدهای فیزیکی ولوم و پاور طراحی شده است. قاب پشتی میزبان دوربین اصلی در مرکزیت قسمت بالایی گوشی و در کنار آن فلش ال ای دی می باشد. تغییر اساسی دیگری که این گوشی متحمل شده است حذف جک 3.5 میلیمتری می باشد که موجب کاهش قطر کلی گوشی شده است تا در نهایت حس بهتری را هنگام استفاده به کاربر ارائه کند.
نمایشگر
صفحه نمایش اچ تی سی یو پلی با اندازه 5.2 اینچی با پنل Super LCD و رزولوشن 1920×1080 و تراکم 428 پیکسل بر هر اینچ کیفیت بهتری را نسبت به رقبا برای شما فراهم می کند. این صفحه نمایش با توجه به رده ی قیمتی گوشی چیزیست که انتظار می رود و شارپی و روشنایی معقولی دارد. به صورت کلی از یک گوشی میان رده نمیتوان بیشتر از این ها را طلب کرد و تا به اینجای کار کاستی در این صفحه نمایش مشاهده نمی شود و باید در نظر داشت که تمرکز روی طراحی دیوایسی مقرون به صرفه و کاربردی بوده است.
دوربین
بیشترین کاربری گوشی های هوشمند امروز را می توان مربوط به عکاسی دانست و با دسترسی پلتفرم هایی نظیر اینستاگرام در بین عموم گرایش به عکسبرداری بیش از پیش شده است و در نهایت تولیدکنندگان گوشی های هوشمند را بر آن داشته است که تمرکز ویژه ای را صرف بهبود عملکرد دوربین در محصولات خود کنند.
شرکت اچ تی سی برای این گوشی میان رده خود دو سنسور 16 مگاپیکسلی درنظر گرفته است که یکی به عنوان دوربین اصلی و دیگری دوربین سلفی ایفای نقش می نمایند. این دوربین ها تمام قابلیت های ممکن برای یک گوشی میان رده را دارا می باشد و بسیار عملکرد خوبی را از خود به نمایش می گذارد، از جمله امکانات می توان به فوکوس با اشاره روی سوژه، قابلیت تشخیص چهره، قابلیت عکاسی پانوراما و عکاسی HDR به صورت خودکار نام برد. در زمینه ضبط ویدئو و فیلمبرداری نیز دوربین اچ تی سی یو پلی توانایی ضبط فیلم با کیفیت FullHD و با سرعت 30 فریم بر ثانیه را در اختیار کاربر قرار می دهد.
از لحاظ پردازشی گوشی HTC U Play مجهز به تراشه MT6755 Helio P10 هشت هسته ای شده است که در کنار رم 3 گیگابایتی وظیفه ی انجام محاسبات در کسری از ثانیه را دارد و به خوبی از پس انجام پردازش فرمان های کاربر برخواهد آمد. پردازش های گرافیکی به عهده پردازنده Mali-T860MP2 می باشد و با همراهی پردازنده ی اصلی و رم، عملکرد خوبی را در اجرای بازی های نیمه سنگین از خود به نمایش می گذارد و می تواند ساعت ها شما را سرگرم کند. U Play دارای باتری با ظرفیت 2500 میلی آمپر ساعت می باشد و شارژدهی نسبتا خوبی دارد و یک روز عادی می تواند همراه شما باشد. اگر از طرفداران گوشی های تایوانی می باشید و می خواهید یک گوشی میان رده خریداری کنید این گوشی می تواند همان دستگاه مدنظر شما باشد.